30. november 2022

Bøker jeg skal lese i desember

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl, Ghost Stories: Cilling Supernatural Tales av M.R. James mfl.
, er fra egen boksamling 
Øya - Adrian McInty

Kittyhawk savnet - Garry Disher

Ghosts of Christmas Past - Neil Gaiman m.fl.

Ghost Stories: Chilling Supernatural Tales - M.R. James m.fl.

Den svarte svanen - Ingrid Berglund

Grønnøyd monster - Myriam H. Bjerkli

 

Den verste og siste måneden er igjen. Det blir en lang måned for oss som ikke er interessert i sport. Jeg er interessert i amerikansk fotball og sjakk, men er nada interessert i fotball, håndball, ski, osv ... Det er ingen vits i å se på Tv i hvert fall. Ser bare mindre og mindre på Tv da det er nesten bare sport. Jula er jeg heller ikke spesielt interessert i, da det var morsommere da man var barn. Heldigvis har man adventskalender og julebrus. Alt det andre i desember kan jeg godt hoppe over. 😈


Øya: En bok jeg har vært noen nysgjerrig på i noen måneder nå. Har aldri forventninger til en bok da det ofte ender opp i skuffelse, men denne virker fascinerende og passe mørk. Den har ikke høstet så mange gode tilbakemeldinger, men vil lese den likevel.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

24 år gamle Heather Baxter har nylig giftet seg med lege og enkemann Tom. Han har to barn fra før, tenåringen Olivia og den 12 år gamle sønnen Owen. Selv om Heather gjør sitt beste, er det svært utfordrende å få barna til å akseptere henne.

Da Tom må delta på en konferanse i Australia, bestemmer de seg for at hele familien skal reise. Heather håper det vil gi henne sjansen til å knytte bånd til barna. På turen besøker de Dutch Island, eid av O'Neal-familien. Øya er normalt forbudt for utenforstående, men etter trygling fra Olivia og Owen tar et par medlemmer av O'Neal-familien dem over på deres private ferge. De får streng advarsel om ikke å reise for langt inn i landet, og være tilbake til retur med fergen innen en viss tid.

Mens de kjører rundt på øya, skjer det en tragisk ulykke som snur drømmeferien til det aller verste marerittet du kan forestille deg! Heather og barna blir skilt fra Tom, og tvunget til å rømme uten ham. Nå er det opp til Heather å redde seg selv og barna, og det blir en intens kamp for å overleve

 

Kittyhawk savnet: Tidligere i høst leste jeg Dragemannen som er første bok i Penninsulaseries, og jeg ville lese mer av serien og dette er bok nummer to. Likte fortellerstemmen til Disher som er både alvorlig og inneholder en del action.

(Fra forlagets hjemmeside):

En forsvunnet toåring, et uidentifisert drukningsoffer, ildspåsettelser og drapstrusler ryster den tilsynelatende idylliske feriebyen Bushrangers Bay på Mornington-halvøya, helt sør i Australia.
Når førstebetjent Hal Challis teamet hans ankommer stedet er den ulmende spenningen mellom lokalbefolkning og helgegjester i ferd med å bli eksplosiv.
Challis har sitt å stri med, også på privatfronten. Det ferske forholdet til lokalavisredaktøren Tessa er allerede preget av en viss slitasje, kanskje fordi ekskona stadig ringer ham? Hun sitter i fengsel for drapsforsøk - på Challis. Den flyfrelste førstebetjenten begynner dessuten bli litt for opptatt av den lokale småflypiloten Janet. Men hvorfor blir Kittyhawk-flyet hennes utsatt for dødelig sabotasje?
Kittyhawk savnet er andre bok i Garry Dishers Penninsulaserie. Som Ingvar Ambjørnsen skrev om førsteboka, dette er rett og slett gnistrende god politikrim!


Ghosts of Christmas Past: Jeg er ikke altfor glad i novellesamlinger. Foretrekker hele bøker, men leser gjerne novellesamlinger fra favorittforattere og favorittsjangre. Synes jula ofte er langdryg og kjedelig, det var jo morsommere da man selv var barn, som sagt, så man må prøve å overleve med litt horror, da også...

 

(Fra Goodreads):

A present contains a monstrous secret.
An uninvited guest haunts a Christmas party.
A shadow slips across the floor by firelight.
A festive entertainment ends in darkness and screams.

Who knows what haunts the night at the dark point of the year? This collection of seasonal chillers looks beneath Christmas cheer to a world of ghosts and horrors, mixing terrifying modern fiction with classic stories by masters of the macabre. From Neil Gaiman and M. R. James to Muriel Spark and E. Nesbit, there are stories here to make the hardiest soul quail - so find a comfy chair, lock the door, ignore the cold breath on your neck and get ready to welcome in the real spirits of Christmas

 

Ghost Stories: Chilling Supernatural Tales: Enda en novellesamling bidratt av forskjellige forfattere. Noen kjente, og noen ukjente. Får prøve å lese en eller to noveller hver dag i desember. Det blir interessant.

(Fra Amazon): 

"Framed by the ragged opening of the bricks, hardly seen in the dim light, was a face, an ivory image, more beautiful than any antique bust, but drawn and distorted by unspeakable agony..."

This chilling collection of classic ghost stories brings together some of the most terrifying tales from the genre's most accomplished writers, including M. R. James, Sheridan Le Fanu and E. F. Benson. From the shifting glass eyes of a porcelain doll, to the slumped figure by the fireside, the apparitions within these fearful pages will haunt readers long after the tale ends.

 

Den svarte svanen: Nydelig cover. Hva boka handler om, aner jeg ikke. Vil vite så lite som mulig om bøkene jeg skal lese. Det eneste jeg vet er at det er krim, så det blir litt krim i disse juletider. Vel, det er ikke jul riktig ennå, men det nærmer seg. Jeg skal lese noen julebøker også, men må ha litt krim og horror for klarer ikke bare å lese julebøker i en hel måned. Det blir for meget.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

De er et umake par, den unge dødsboadvokaten Oda Krohg og hennes aldrende assistent, Reidar Simonsen. De er begge forlatt av sine egne, og den felles etterforskningspraksisen deres er et ikke helt vellykket forsøk på å stable seg på beina igjen.

Så kommer en døende kvinne inn døren med et siste ønske. Mot bedre vitende tar de oppdraget; å finne kvinnens sønn som angivelig druknet for fem år siden. Det eneste Oda og Reidar har å gå på, er fire skjell noen har sendt den dødsmerkede moren.

Etter hvert som de graver i fortiden, oppdager de flere mistenkelige dødsfall. De ser også foruroligende tegn på at den farmasøytiske storindustrien har skitne hender. Jakten på sannheten vekker raskt oppmerksomhet fra personer som blir farligere jo mer koronapandemien brer seg. Og snart er det Oda og Reidar som jages.

«Lovende anslag til ny krimserie. I sin femte krimroman introduserer Ingrid Berglund et fascinerende radarpar.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

Grønnøyd monster: Nok et nydelig cover, med kule farger. Har lest noen bøker av Bjerkli før som har vært helt ok. Har sett litt på denne en god stund, for det virker som en dyster bok.

(Fra forlagets hjemmeside):

Psykologisk thriller - solid forankret i lokalsamfunn i Vestfold. Årets roman fra Myriam H. Bjerkli er frittstående, men karakterene er kjent for dem som har lest Engelens fall. Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver HORE!!! på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?


Ser ut til at desember består av litt thriller, horror og krim. Men jula er jo horroraktig den også, bare tenk på Krampus og Julenissen. Skumle karer ... 😈


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar