22. oktober 2022

Helgelektyre(562)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, Summer Nights av Hanna Karlzon, Skumringstimen av Maria Trolle og Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, er fra egen boksamling


 
Fremmedlegeme - Unni Lindell

Bone Harvest - James Brogden

Sanatorium - Sarah Pearse

 

Natt til fredag leste jeg ut denne:

 

 
Som en fremmed - Araminta Hall

En psykologisk thriller som ble utgitt på norsk i år.
Boka er ikke opdelt i kapitler, men i tre deler, og det fra tre forskjellige kvinneperspektiv. Kvinnene er: Eleanor, Nancyog Mary. Tre voksne kvinner som har vært bestevenninner siden collegetiden. Eleanor er enslig og hun påstår at hun ikke er god person og at hun bærer på noe mørkt hun ikke har delt med noen. Hun stiller opp for Robert og datteren hans da hennes bestevenn Nancy blir funnet død. Dødsfallet er mistenkelig.

Nancy er som nevnt den døde og man leser om henne før det eventuelle drapet. Om hennes sidesprang til en elsker hun hadde en god stund. Hun prøver å avslutte det, men han nekter. 

Man blir også kjent med Mary som er gift med en mann som mange ikke liker, og som hun har tre barn sammen med.

Både Mary og Eleanor blir knust da de finner ut at bestevenninnen deres er død. Kommer de til å finne ut av hva som har skjedd, og har de alle sine egne hemmeligheter?
 
Fredagskvelden leste jeg ut denne:
 
 
Kjendiscrush - Kirsti Kristoffersen

Ungdomsbok utgitt i år.
Første bok i en serie. Den er om Karoline som er sur og gretten fordi hun må være med bestemora og tilbringe sommeren på en campingplass sammen med henne. Grunnen er at  foreldrene skal pusse opp huset og Karoline er sur for at hun ikke får være med bestevenninnen på hytta som planlagt.

Dette kommer til å bli verdens verste sommerferie, for ikke noe spennende skjer på en campingplass, vel?
 
Krim utgitt i år.
I det siste har jeg lest Fremmedlegeme av Unni Lindell som er hennes nyeste og bok nummer to om Snø, som egentlig heter Lydia Winther. Bokas tema er partnervold som dessverre er aktuelt, for det er noe man ofte leser om i media. Den er om en kvinne med to barn som er blitt tatt med til hytta av familiefaren. Moren vil bort derfra og ta med seg barna deres vekk, da hennes mann er svært herskesyk og voldelig. Hun tar med seg sine to barn ut midt i natten, men ikke godt å vite hvor de skal flykte da hun ikke har lagt en plan ... Som vanlig består boka av flere aspekter og forskjellige karakterer.

Horror utgitt i 2020.
Det nærmer seg Halloween og da er det på tide med litt mer horror enn til vanlig og denne gang er det: Bone Harvest av James Brodgen. Har hørt litt om den før, men den er ikke så veldig kjent. Hva den handler om er for tidlig å si, da jeg ikke har begynt på den ennå. Jeg liker å bli bedre kjent med en bok før jeg sier noe om handlingen, så det blir senere.

Krim utgitt på norsk i år.
I helga skal jeg lese de siste sidene av Sanatorium av Sarah Pearse da det ikke er mange sider igjen. Det er en stor bok på nesten fire hundre sider. Den er om Elin Warner som tar med seg kjæresten til et luksushotell for broren hennes skal ha forlovelsesfest der. Luksushotellet ligger øde til i fjellet, og det er vinter. På grunn av værforholdende er det noe krevende å komme seg dit. Hun er der for at hun vil oppklare noe om fortiden som skjedde da deres bror Sam døde. Da Isaacs forlovde forsvinner og andre forsvinninger skjer, vekker det uro. Ikke alle rekker å bli evakuert fra hotellet på grunn av snøstorm og på grunn av det klarer heller ikke politiet å komme frem. Elin fra Storbritannia spør om lov til å etterforske saken med tanke på at hun er etterforsker selv. Hun har bare ikke vært i arbeid i det siste på grunn av en tidligere hendelse. Situasjonen blir mer anspent da folk forsvinner og eventuelt funnet myrdet. Det hjelper heller ikke at hotellet har tidligere vært et sanatorium. Det gjør det hele mer ubehagelig for de som er igjen på stedet.
 
Som sagt er jeg sikker på at jeg blir ferdig med Sanatorium i helga og skal også prøve å bli ferdig med Lindell sin bok selv om det er et stykke å gå. Men jeg skal prøve. 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon


Motivene er fra denne boka:

 
Skumringstimen - Maria Trolle


Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
God helg. 😈
 
Ukas låt: 13 Nights of Halloween - Elvira

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar