24. oktober 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Bone Harvest av James Brogden, Fairy Tale av Stephen King og The Bone Curse av Carrie Rubin,  er fra egen boksamling

 
 
 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Som en fremmed - Araminta Hall
Kjendiscrush - Kirsti Kristoffersen
Sanatorium - Sarah Pearse

Antall leste sider:

667 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Dunkle fortellinger - Rebecca Wexelsen & Jens Kristensen

Bøker som leses nå:

🕮 Fremmedlegeme - Unni Lindell
🕮 Bone Harvest - James Brogden
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Det siste stykket hjem - Ørjan N. Karlsson
🕮 Ekte gjenferd - Camilla Otterlei & Tiril Valeur

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Bone Curse - Carrie Rubin
⃞   Mørkets tjener - Anne Elvedal

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ut Som en fremmed av Araminta Hall, Fremmedlegeme av Unni Lindell og Sanatorium av Sarah Pearse. Jeg ble ferdig med to av dem og det var: Som en fremmed og Sanatorium. Fremmedlegeme trenger jeg noen dager til på. Det føles ut som jeg har lest i den i hele oktober.

Natt til fredag leste jeg ut Som en fremmed av Araminta Hall. Litt spesielt å lese en bok uten kapitler, men jeg likte det. I stedet er den delt opp i tre deler hvor ting blir fortalt fra tre forskjellige kvinneperspektiv. En spennende psykologisk thriller med noen sære karakterer og interessante perspektiver. Man blir godt kjent med dem på godt og vondt. Ikke overrasket over slutten, men det gjorde ikke noe. Det skal mye til å bli overrasket.

Fredagskvelden leste jeg ut Kjendiscrush av Kirsti Kristoffersen som er første bok i en ungdomsserie. Skjønte det litt før jeg leste boka at den kanskje ikke var noe for meg da jeg ikke leser mye romantikk. Men liker å komme ut av komfortsonen av og til og lese litt forskjellig. Men kjente at både sjangeren og skrivestilen ikke var helt for meg. Småsjarmerende campingromantikk, men veldig åpenbart for oss voksne. Likte å lese om tiden etter ferien bedre.

Den siste boka jeg leste ut i forrige uke, var Sanatorium av Sarah Pearse og den leste jeg ut i går kveld. Godt utgangspunkt og liker bakgrunnshistorien til hotellet. Jeg likte også begynnelsen godt, atmosfæren, vinterstemningen og isolasjonsfølelsen karakterene går gjennom. Boka var bra den helt til slutten. Det blir mange lange forklaringer, etterforskeren Elin Warner har ofte overforklarende tanker som hun deler med oss lesere, og slutten var ikke dum, men heller tynn. Noe som var synd da jeg likte store deler av boka.

I noen uker nå har jeg lest Fremmedlegeme av Unni Lindell. Jeg liker temaet som er svært aktuelt i media de siste årene, men opplever dessverre boka som seig og synes at Snø, eller Lydia Winther som hun egentlig heter, har lite personlighet. Marian Dahle dukker også opp i boka, men har ikke stor rolle da det er ferietid for henne. Synes ikke karakterene er særlig spennende og savner noe av uhyggen Lindell fikk frem i de tidligere bøkene sine.

I ett par netter har jeg lest Bone Harvest av James Brogden. Har ikke kommet langt i den, og begynnelsen er noe forvirrende, men det går seg nok til. I skrivende stund er jeg på side 26, så jeg har ikke så mye å si om boka foreløpig.

I forrige uke leste jeg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og heller ikke i Fairy Tale av Stephen King. Det har ikke noe med bøkene å gjøre, men noen blir nedprioritert når man leser mange bøker "samtidig". Men i denne uka skal jeg komme meg videre i en av disse bøkene.

I dag skal jeg begynne på Det siste stykket hjem av Ørjan N. Karlsson som ble utgitt for ikke lenge siden, og som jeg er nysgjerrig på. Synes både coveret og tittelen er mystisk og det er krim. Hva den er om aner jeg ikke da jeg foretrekker å lese bøkene uten å lese baksideteksten, så langt det går.

Siden Halloween nærmer seg må man lese ekstra horror, så i går kveld begynte jeg å lese Ekte gjenferd av Camilla Otterlei og Tiril Valeur. Det er sakprosa for unge lesere om kjente spøkelser i Norge. Selv har jeg hørt om historiene som nevnes i boka, men det har ikke noe å si. Jeg kjenner til mange spøkelseshistorier, ikke bare i Norge, men store deler av verden. Ikke at man tror på det. Har ikke noe å si hva man tror på eller ikke. Jeg synes bare det er fascienerende. Historiene er korte med fargerike illustrasjoner.

De neste bøkene jeg har på leselista er: The Bone Curse av Carrie Rubin og Mørkets tjener av Anne Elvedal. Jeg har ikke lest noe av Carrie Rubin før, og The Bone Curse er ikke ren horror, men tror det er krim med horrorelementer. Det er også første bok i en serie. Men har dog lest noe av Anne Elvedal, for jeg har lest de to første bøkene i Dødens spill trilogien og Mørkets tjener er den siste. Trilogien er paranaromal grøss for ungdom, men språket er tøft og kreativt, så det føles ikke barnslig å lese den som voksen. Jeg bryr meg ikke så mye om målgrupper.

Må vel sette opp noen mål for denne uka også så man har noe å trø etter. Har som mål å bli ferdig med Fremmedlegeme av Unni Lindell da det ikke er så mange sider igjen. Det er overkommelig. Tror også jeg blir ferdig med Ekte gjenferd av Otterlei og Valeur, da den er svært kort. De andre bøkene tror jeg trenger mer tid på, da det er mange jeg ikke har kommet godt i gang med. Så begynner vel på både The Bone Curse og Mørkets tjener denne uka, håper jeg ...

I denne uka kommer Månedens Bokanbefaling for september innlegget. Jeg vet den er uvanlig forsinket, men det er ikke bestandig det går så fort, si. Jobber alltid med noen innlegg. Så går ikke tom for ting å gjøre.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar