26. september 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Shadow Flicker av Gregory Bastianello, Fairy Tale av Stephen King, Lingering av Chris Coppel og Køen av Vladimir Sorokin, er fra egen boksamling

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Der krepsene synger - Delia Owens
Shadow Flicker - Gregory Bastianelli
#naken - Nina Rossing
Dragemannen - Garry Disher

Antall leste sider:

1166 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:
🖉 Ingen. Slet litt med skrivelyst, men er snart ferdig med en anmeldelse til tirsdag eller onsdag.

Bøker som leses nå:

🕮 300 grader - Pernilla Ericson
🕮 Død for deg - Mikaela Bley
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fariy Tale - Stephen King
🕮 Lingering - Chris Coppel
🕮 Køen - Vladimir Sorokin

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Friend of the Devil - Stephen Lloyd
⃞   Som en fremmed - Araminta Hall

Fremover har jeg tenkt å forkorte mandagsinnleggene. Grunnen er at det føles ut som om jeg gjentar bøkene ofte både i helgelektyreinnleggene på fredager og så på mandager, bare noen dager tett etter hverandre. Så fremover kommer jeg til å skrive mer om handling i bøkene jeg har lest og leser i helgelektyreinnleggene, og heller si noe om mening i stedet på mandagene. Dette for å unngå gjentakelser.

Mandag leste jeg ut Der krepsene synger av Delia Owens som opprinnelig ble utgitt i 2018, og siden den nettopp er blitt til film, tenkte jeg nå eller aldri. Etter at jeg så filmtraileren, fristet boka mer. Noen langdryge partier her og der og litt frem og tilbake om følelser for to gutter. Likte den siste delen i boka om rettssaken bedre, men likte boka godt selv om den kunne ha vært noe forkortet.

Natt til tirsdag leste jeg ut Shadow Flicker av Gregory Bastiannelli som ble utgitt i sommer. Ukjent bok og forfatter. Likte at sjangeren tok opp et aktuelt og viktig tema om vindturbiner. Likte stemningen og isolasjonen på en øy. Noe svak avslutning som ikke var like stemningsfull som resten av boka.

Torsdagskvelden leste jeg ut #naken av Nina Rossing som er min andre bok av henne. Den er om ulovlig spredning av bilder og videoer på nettet. Noe som er veldig sårbart og skrekkelig. Hun beskriver temaet og frykten godt, men syntes mange av samtalene ble noe gjentakende i lengden. Ser den er blitt godt likt av andre, men jeg likte nok #kampklar av Rossing bedre. Morsomt at også denne boka foregår i Trondheim.

Fredag leste jeg ut Dragemannen av Garry Disher. Den ble opprinnelig utgitt i 1999, men for første gang utgitt på norsk i år, og det er herlig australsk krim hvis man liker å lese om seriemordere, noe jeg gjør. Disher skriver godt og fengende. Jeg leser gjerne oppfølgeren.

På dagtid leser jeg 300 grader av Pernilla Ericson som er helt ok krim. En av de beste introene jeg har lest, men så slakket det litt av. Litt for mye mulig instalove for hovedpersonen for min del som nettopp har kommet til nytt sted. Men er spent på fortsettelsen.

Om natta leser jeg Død for deg av Mikaela Bley og det er min første bok av henne. Har boka Jenter uten navn ulest, som jeg vil gjerne få med meg i løpet av høsten. Spennende sak om mor og døtre som er forsvunnet, mens faren i huset ikke aner hva som har skjedd. Kona hans venter deres tredje barn. Spennende karakterer.

Har ikke lest i Aftentid og morgengry av Ken Follett i det siste. Det er en bok jeg leser i når jeg vil og ønsker det, og har derfor ingen hastverk med det. Men skal fortsette med den i denne uka, da jeg ikke leste videre i forrige uke.

Jeg leser en horror som ble utgitt i sommer og det er Lingering av Chris Coppel. Noe sukkersøtt med det voksne paret, men bortsett fra det har det vært mye hussnakk og lite annet. De har nettopp kjøpt et hus, og handlingen i boka har ikke kommet mye lenger enn det. Men liker noe av atmosfæren og at man blir kjent med karakterene.

På Stephen Kings fødelsdag begynte jeg å lese Fairy Tale som er hans nyeste bok, og det er ikke horror, men fantasy. Ingen favorittsjanger, men handlingen er interessant så langt og igjen beviser han at han er god på å skrive fra et barneperspektiv.

Sammen med en annen bokblogger har jeg i det siste lest Køen av Vladimir Sorokin. Hun ble ferdig for noen dager siden, og jeg blir nok ferdig i løpet av uka. Strever litt med å komme inn i den, for den engasjerer ikke, er noe slitsom og tørr. Er ikke så glad i formatet.

Neste bok på leselista er Friend of the Devil av Stephen Lloyd som ble utgitt i vårparten i år. Ukjent bok og forfatter, men jeg liker å lese både gammelt, nytt og ukjent. Aner ingenting om boka. Det gjør det hele mer spennende. Hvis jeg får tid til å begynne på en annen bok før uka er over, er neste på lista: Som en fremmed av Araminta Hall. Også ukjent bok og forfatter, og aner ingenting om handling. Synes det gjør lesing mer spennnende.

I denne uka har jeg som mål å bli ferdig med 300 grader av Ericson, Køen av Sorokin og Lingering av Coppel, og godt mulig Død for deg av Bley, men er noe usikker, da den er noe stor. Skal dog forsøke.

Ser ut som en bra start på høsten. 😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar