24. september 2022

Helgelektyre(558)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale av Stephen King, Tattoo Designs av ukjent og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling300 grader - Pernilla Ericson

Død for deg - Mikaela Bley

Fairy Tale- Stephen King


Mandagskvelden leste jeg ut denne:

 

 
Der krepsene synger - Delia Owens

En populær bok de siste årene som nå er blitt til film. Den er om Kya som har levd et tøft liv. Familien går sakte i oppløsning og reiser sin vei på grunn av hennes voldelige og alkoholiserte far. Søsknene hennes drar en etter en og moren, selv er hun får ung til å dra sin vei og er lei seg for at ingen tar henne med. Hun blir værende igjen med sin far, men må ofte klare seg alene i flere dager da han har en tendens til å forsvinne. Hun klarer seg så vidt med penger han legger igjen til henne, og ved å finne mat selv og kokkelere i svært ung alder.

I tenårene blir hun kjent med to gutter som er svært forskjellige. Kan hun stole på dem og er de den de utgir seg for å være? Ting ser mørkt ut da en av dem blir funnet død, og sheriffen er helt sikker på at det ikke var noen ulykke.

Noen langdryge partier her og der og gjentakelser. Kunne tenkt meg at siste del av boka, selve rettssaken fikk større plass enn det frem og tilbake partiene mellom Chase og Tate.

Men en god bok og skjønner godt hvorfor den er populær.

 

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:

 

 
Shadow Flicker - Gregory Bastianelli
 
I går kveld leste jeg ut denne:
 
Oscar er homofil og forsikringsagent. Etter et tøft brudd med kjæresten, blir han takknemlig av å bli hyret i en periode av et selskap som eier vindturbinene på Kindey Island. Han er der for å stille innbyggerne forskjellige spørsmål om helseplagene deres og så skrive rapport for dem. Innbyggerne hevder de får forskjellige helseplager av disse vindturbinene, dyra også. De liker heller ikke den konstante lyden de lager og de lange skyggene de lager når de roterer. Det får dem til å se ting som kanskje ikke er der. Han får også en del tøff motstand fra noen mannfolk som ikke ønsker gjester/turister på øya.

Godt språk, dyster stemning og spesiell horror. Ble dessverre ikke fan av avslutningen. Den ble noe langdryg og svakere i forhold til resten av boka.
 
I går leste jeg ut denne:
 
 
#naken - Nina Rossing

En ungdomsbok som ble utgitt for ikke lenge siden og som er høyt elsket. Noe som er lett å forstå. Boka har et viktig og aktuelt tema, men syntes en del av samtalene ble noe gjentakende. Ble nok ikke like bergtatt som andre. Den er om Amund og Thea som er på samme skole i Trondheim. Thea har laget en slags liste sammen med venninnen, og et av punktene er at Thea skal ligge med noen. Hn får øye på Amund. De finner tonen på en fest og sammen gjemmer de seg fra andre inne på et gjesterom. Amund og Thea opplever sitt verste mareritt da de finner ut av at de har blitt filmet, men av hvem?

Skrekken de går gjennom i denne grove saken, er til å ta og føle på, og det er en god bok, men jeg likte #kampklar av samme forfatter bedre. Morsomt at Thea og Amund går på samme skole som hovedpersonen i forrige bok.
 
I dag leste jeg ut denne:
 
 
Dragemannen - Garry Disher

Kommer ikke til å skrive om handling og mening før anmeldelse da dette innlegget begynner å bli unødvendig langt, men det er herlig seriemorderkrim fra Australia. Likte den veldig godt.

For noen netter siden begynte jeg å lese en anenn bok og denne gang svensk krim. Det er Død for deg av Mikaela Bley. Den er om en mann som er på jobb og får en uventet telefon fra politiet. En venninne av hans kone er bekymret fordi hans kone ikke møtte opp til avtalt tid. Da han ankommer huset viser det seg at både hans kone og barna er borte. Kona venter deres tredje barn og hun er avhengig av å bruke insulin. Er hun og barna kidnappet?

Spennende start og er nysgjerrig på fortsettelsen.

Etter at jeg ble ferdig med Der krepsene synger, begynte jeg på en ny bok og det var; 300 grader av Pernilla Ericson. Nok en svensk krim. Både 300 grader og Død for deg ble utgitt på norsk i år. 
Den er om Lilly som er politi og velger å begynne på nytt i et småsted til tross for svært god cv. Hun flykter fra noe vondt hun har vært gjennom og foretrekker noe mer hverdagslig. Hun blir raskt kjent med makkeren Katja. Det er en svært varm sommer og det har startet branner flere steder. Noe sier Lilly at noen av disse brannene er påsatt med vilje, men av hvem eller hvorfor?

En av de bedre introene jeg har lest i en krimbok, men en mulig instalove mellom Lilly og en viss brannmann setter en demper på spennigen.
 
Forrige onsdag fylte Stephen King 75 år og de siste årene har jeg hatt som tradisjon å begynne på en bok av ham samme dag som han har bursdag. Vet det er toskete, men noen tradisjoner må man jo ha og han er min forfatterhelt. Det har ikke noe å si om jeg velger en ny eller gammel bok av ham. I år ble det hans nyeste: Fairy Tale. Den den kom ut tidligere i september, den 6. Handling og mening sparer jeg til en anmeldelse siden den er noe stor. Så bruker nok noen uker på denne, men gjør meg ikke noe. Det er jo Stephen King.

Siden forrige helg har jeg fargelagt dette:Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo designs - ukjentMotivet er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Welcome to the Black Parade - My Chemical Romance

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar