8. juli 2022

Helgelektyre(447)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, Secret Garden av Johanna Basford og Summer Nights av Hanna Karlzon, er fra eegen boksamling



En konges ætt - Tonny Gulløv

Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum

Beinrester - Johan Theorin


Jeg leser de samme bøkene som i forrige helg og har ikke blitt ferdig med  noen bøker i juli, ennå. Men leser hver dag. 😈

Grunnen til at det går noe trått fordi de er store, bortsett fra Egypt boka, men den må leses noe rolig på grunn av at den er så informativ.

Boka jeg har prioritert mest i denne uka er Beinrester av Johan Theorin for jeg har sansen for amosfæren i den, og det er alltid noe på gang. Liker at det er hopping i både tid og perspektiv. Synes at det gjør en krimroman mer realistisk. 

Etter en pause fra Theorins bøker i en del år, skriver han fremdeles godt og engasjerende. Det er Ölandskvintetten nummer fem, og de andre bøkene i serien jeg har lest, er: Skumringstimen, Nattefokk og Blodleie. Har dessverre ikke lest Gravrøys som er bok nummer fire, men synes ikke det gjør noe handlingsmessig.

Den er om Tilda Davidsson som har mye å slite med på jobb og privat. Hun ønsker seg sitt eget barn, men hennes kjæreste har to barn fra før, og utsetter hele tiden samtalen om barn. I mellomtiden må hun passe en hund som har mistet eieren sin i et steinras på stranda. Ved siden av raset, finner Tilda en krans og under kransen ligger det gamle beinrester. Det ser ut til at hun har kommet over en sak som er mer innviklet enn først antatt. På aldershjemmet, blir man også kjent med Gerlof, en slektning av Tilda som var skipper og han får ofte besøk av Tilda. 

Interessant hverdagskrim og Theorin beviser igjen at han er god på karakterbeskrivelser og personlige tragedier.

I en god stund har jeg også lest Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum. Den tar noe tid, ikke fordi den er kjedelig, men veldig informativ. 

Liker at det er mange bilder i boka, og de fleste er tatt av Anders Bettum selv. Spesielt interessant er det å lese om pyramidene, hieroglyfer, og poltikk. Å bli farao er mer innviklet enn det jeg hadde trodd, men svært spennende å lese om. Selv om boka kan virke noe tung og tørr, er den ikke det i det hele tatt. Egypt og Japan er to land jeg alltid har vært interessert i, og det er morsomt å lese noe om Egypt igjen for det har jeg ikke gjort siden barneskolen da jeg leste en faktabok om pyramider og forbannelser i forbindelse med faraoer. Er jo svak for slike ting.

En annen bok jeg leser i er En konges ætt av Tonny Gulløv. Den venter jeg med å si om handling og mening for føler meg ikke godt nok kjent med den ennå. Det er andre bok i Tusenårsriket som er en vikingsaga. Likte Tusenårsiket, den første boka kjempegodt, og begynnelsen av En konges ætt virket lovende. Så det er godt med et gjensyn av Ulv igjen. Har tredje bok Bastarden liggende og Jernbyrd, den fjerde boka kommer ut senere i høst, så prøver å lese meg opp i serien, slik at ikke pausene mellom hver bok blir for lange.

Usikker på om det blir flere bøker i helga, da lesingen har gått noe trått i det siste.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:


 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
Secret Garden - Johanna Basford


Motivene er fra denne boka:
 
 
 
Summer Nights - Hanna Karlzon

God helg.

Ukas låt: Anywhere Away from Here - Rag'n'Bone Man ft. P!nk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar