4. juli 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
I gode og onde dager av Kimberly McCreight, og The Good House av Tananarive Due, er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Paradisbyen - Zoë Beck
I gode og onde dager - Kimberly McCreight 
 
Antall leste sider:

495 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Åh, William! - Elizabeth Strout
 🖉 Natteravnen - Johan Rundberg

Bøker som leses nå:

🕮 En konges ætt - Tonny Gulløv
🕮 Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 Beinrester - Johan Theorin
🕮 Win - Harlan Coben

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Dr. Gisleson og hans pasienter - Torgrim Sørnes
⃞   The Good House - Tananarive Due
Forrige mandag skrev jeg at jeg hadde som mål å bli ferdig med disse bøkene: Paradisbyen av Zoë Beck, Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum og Beinrester av Johan Theorin. Vel ... det gikk jo rett vest. Jeg ble ferdig med Paradisbyen, men ikke de andre. I stedet leste jeg ut en annen bok som heter I gode og onde dager av Kimberly McCreight. Jeg ble ferdig med noe i hvert fall.

Torsdag leste jeg ut Paradisbyen og det var ikke helt boka for meg. Det ble litt for mye om helse og science fiction elementer. Det er en thriller, men med science fiction elementer siden handlingen er noe futuristisk. Den er om Liina som er på et spesielt oppdrag. Samfunnet har forandret seg stort siden vår tid da mennesker går med chip i seg som registrer hvordan helsa er og all slags symptomer. Liina har alvorlige hjerteproblemer. Hun er på oppdrag fordi en kvinne er blitt angrepet av en sjakal, men en lege hun snakker med virker hemmelighetsfull. Hvofor?

En veldig kort trhiller på under tre hundre sider, men likevel opplevdes den noe seigt å komme seg gjennom for var nok ikke helt engasjert.

For noen dager siden begynte jeg å lese En konges ætt av Tonny Gulløv. Det er andre bok i vikingsagaen som heter Tusenårsriket. Hva den handler om, venter jeg med til å si mer om til jeg har lest mer og blitt mer kjent med boka. Har ikke kommet langt i den.

Om natta leser jeg fremdeles Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum, som fremdeles er interessant. Likte spesielt godt om språkhistorie og faraoer. Det har ikke vært så mye om det, ennå.

I det siste har jeg lest Beinrester av Johan Theorin. Det er en god svensk krim. Den er om en mann som blir funnet død under et steinras på stranda. Ikke langt unna, er det blomsterkrans og brev som virker gamle. Under kransen gjemmer det seg noe sjokkerende. Samtidig sliter Tilda Davidsson som etterforsker saken, privat. Hun ønsker seg et eget barn, mens hennes kjæreste som har to barn fra før, er tvilsom.

Spennende hverdagskrim og Theorin skriver fremdeles godt.

Jeg har tatt noen dager med pause fra Win av Harlan Coben. Ikke fordi at jeg ikke liker den, men sånn blir det når man leser i mange bøker "samtidig", men skal ta det igjen i denne uka, og jeg skal også lese videre i Aldri av Ken Follett. Siden det er en bok jeg bruker lang tid på, skriver jeg ikke om den hver uke, da det kan bli noe masete. Så sparer det til senere anmeldelse, heller.

Jeg har ikke skrevet Bøker jeg skal lese i juli eller Månedens bokanbefaling innlegg ennå, for ligger litt etter, men det er ikke glemt. Det kommer i nærmeste fremtid. Juni og juli er temmelig like og man merker nesten ikke månedsskifte. Sånn er det når man trør hjemme. Man bryr seg da ikke så mye om tid.

De neste bøkene på leselista er true crime som heter Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes og The Good House av Tananarive Due. The Good House er horror som ble utgitt i 2003. Skal ta igjen horror lesing i sommer siden det har blitt noe forsømt av en eller annen grunn.

Skjemmes også over hvor lite som ble lest i forrige uke, bare 495 sider. Så lite har jeg ikke lest siden uke 21 og det er ikke det at jeg ikke har tid. Det har jeg altfor mye av.

I denne uka har jeg som mål å lese ut Beinrester av Johan Theorin, Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum og kanskje Win av Harlan Coben. En konges ætt trenger jeg nok mer tid på siden den er noe stor.

Da har jeg noe å bryne meg på i denne uka også, og godt er det. Liker ikke å kjede meg, så det er best å holde seg opptatt med noe.😈

2 kommentarer:

 1. Du har mye spennende på gang Ina, jeg titter stadig innom deg for tips. Beinrester har jeg veldig lyst å lese, står på vent på biblioteket, så det blir no en gang. Aldri er med på ferie, det er min mann sin, men går jeg tom får jeg begynt på den når han er ferdig, er den bra?
  Artig at du leser bøker fra riktig gamle dager, og enda eldre enn det :) Ønsker deg en fin junijuli Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre, Tine. =)
   Beinrester, ja, der har du noe å glede deg til. Har likt alle bøker jeg har lest av Theorin så langt.

   Aldri av Follett kan virke litt tung, og tar noe tid å komme seg inn i, men bortsett fra det, liker jeg den godt og er min første bok av Follett, og jeg er spent på fortsettelsen. Selv om den virker stor, føles den ikke stor og uoverkommelig når man leser i den. Så håper du gir den en sjanse.

   Liker å blande litt gammelt og nytt. Er nysgjerrig av meg, og prøver å finne en balanse i nye utgivelser og eldre bøker. Heldigvis går ikke bøkene ut på dato. =)

   Tusen takk og i lige måde, Tine. Håper du nyter sommeren mer enn meg og hygger deg på ferie! =)

   Slett