10. juni 2022

Helgelektyre(442)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Barnet av Fiona Barton, Secret Garden av Johanna Basford, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Colourmorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling


 
Midnattsbiblioteket - Matt Haig

Barnet - Fiona Barton

Natteravnen - Johan Rundberg

 

I dag leste jeg ut denne:

 
Falskt vitne - Karin Slaughter
 
Det er 10. juni og det er første boka jeg leser ut denne måneden, og det er på tide. Sånn er det når de fleste bøkene man leser er store, og da trenger man mer tid. Sånn er det for meg i hvert fall.
 
Det var deilig å lese en bok av Slaughter igjen, for hun kan det med å engasjere den som leser. Denne boka hadde mindre tempo enn de andre bøkene jeg leste av henne, men det gjorde ikke noe. Tempo betyr ikke alt. Dette er en karakterdrevet katt og mus thriller som er veldig utspekulert og underholdende. Så kjedet meg ikke med denne. Falskt vitne ble utgitt på norsk i fjor. Som kjent skriver hun både serier og frittstående thrillere. Falskt vitne er frittstående.
 
Den er om søstrene Leigh og Callie og om hvor langt man er villig til å gå for å beskytte de man elsker.  Søstrene er vedig forskjellig. Leigh er midt i en skilsmisseprosess og hun er forsvarsadvokat. Callie er narkoman og sliter med mye smerter i kroppen. De har alltid stilt opp for hverandre og for det meste er det Leigh som må ta seg av Callie.

Da Leigh får en ny klient blir hun trengt opp i et hjørne. For tjue år siden gjorde hun og søsteren noe som kan få alvorlige konsekvenser. De har båret på hemmeligheten i mange år, men nå, viser det seg at flere vet om dem, nemlig Leighs nye klient. Men hvordan vet han det, og hva har han tenkt å gjøre med det han vet?

Fiffig, underholdende og spennende thriller av Slaughter. Hun har det i seg ennå.
 
2. juni begynte jeg å lese Midnattsbiblioteket av Matt Haig. Den er beskrevet som en feelgood, men synes at den er mer romanaktig. Men det er min mening. Den er om Nora som fremdeles er ung, men som likevel har fått nok av livet. Hun vil bare dø og bestemmer seg for å gjøre noe med det. Men i stedet for å dø, havner hun i en slags mellomstasjon kalt Midnattsbiblioteket. Der får hun muligheten til å velge bøker som kan gjøre om valgene hun har forandret på i livet. Men vil det hjelpe?
 
Jeg liker konseptet, men er ikke helt fan av konseptet eller fortellerstemmen. Likte Det ligger i blodet av Haig bedre. Men skal selvfølgelig lese ferdig boka.

I en stund har jeg lest Barnet av Fiona Barton og sliter litt med den, for den fenger ikke så voldsomt. Det blir vel mye om følelser, men ikke så rart siden det dreier seg om en sårbar sak. Den er om et spedbarn som blir funnet død på en byggeplass og spedbarnet skal ha vært død i flere tiår. Flere kvinner er interessert i denne saken av forskjellige grunner.

Noe langtekkelig og stillestående til krim å være som er på over fire hundre sider. Liker skifting av perspektiv, men synes boka i sin helhet er noe tam.

Jeg har i noen dager lest Natteravnen av Johan Rundberg. Jeg har lest trilogien Hekseknuten av ham tidligere og likte den svært godt, til tross for at jeg ikke var i den rette målgruppa. Trilogien hadde en god blanding av grøss og humor. Stockholm trilogien som Natteravnen tilhører er mer historisk fiksjon tror jeg? Hva jeg synes om den og mener, venter jeg til jeg har kommet litt lengre i den. Har ikke blitt godt nok kjent med boka ennå. Liker å kjenne litt på stemningen først.

Mellom disse bøkene kommer jeg nok til å lese litt i de andre bøkene jeg har begynt på også, men har som mål å bli ferdig både med Midnattsbiblioteket, Barnet og Natteravnen før helga er over. Får se hvordan det går. 😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 
(Et motiv jeg er ferdig med)


Motivet er fra denne boka:

 
Secret Garden - Johanna Basford


Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Enter Sandman - Metallica

2 kommentarer:

  1. Spennende lesehelg, Ina! Jeg har også planer om å få lest litt denne helgen, i det siste har det blitt lite. Litt faglitteratur (barnehage) har det blitt, men ellers ligger romanene i en fin bunke :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper da, det. Er lei av kjedsomhet så trenger bøker til å sprite opp hverdagen litt. =)

      Faglitteratur er ikke dumt det heller, spesielt siden det har med jobben å gjøre og håper du får tid til å kaste deg over noen fra romanbunken. Har mange uleste bøker jeg også. Blir nesten flau av det. =) Men sånn er det når man hamstrer som et ekorn. Har kommet til side 439 i boka vår.

      Slett