22. april 2022

Helgelektyre(435)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, Skumringstimen av Maria Trolle, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, og Colourmorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling


 
Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen

Den siste dagen - John Grisham

The Book of Accidents - Chuck Wendig

 

Har ikke fullført en eneste bok nå mot helga, men leser hver dag. Noen dager blir tjue sider lest, andre dager hundre sider. Det varierer veldig. Det er veldig forskjellig bøker jeg leser i. Det er krim, horror og thriller. 

Kveleren begynte jeg å lese helga før påske, og bruker noe tid på den siden det er en stor bok på nesten fem hundre sider. Den er om Martin Juncker som nettopp er blitt operert på grunn av prostatakreft. Han er også noe molefunken for tiden siden han og kona er i ferd med å skilles. I mellomtiden har han flyttet ut og leier en leilighet av en kollega.

En nynazist skal ha blitt drept og hun håper å få med seg Martin Juncker på saken, da en ny sak oppstår. Det blir en travel tid for Martin Juncker ...

Liker denne litt bedre enn Satans sommer som jeg leste i fjor, for synes saken er mer interessant og hakket mer realistisik. Jeg har ikke lest første boka som heter Vinterland. Jeg er ikke så nøye med rekkefølge i krimserier, fordi man blir godt kjent med hovedkarakterene likevel. Kveleren er tredje bok om Martin Juncker.

I en halv måned har jeg lest Den siste dagen av John Grisham som tar seg mer og mer opp. De som ikke liker rettsak eller i historie, vil nok ikke like denne thrilleren, men jeg liker det. Var ikke så glad i historie da jeg var yngre, men det har blitt mer spennende med åra. Så det er ikke en thriller med høy tempo, men en thriller med mye beskrivelser og hopping av tid. Den er om Pete Banning som er en høyt respektert bonde og krigsveteran. Handlingen er lagt til i etterkrigstiden, og i del to, som jeg leser nå, blir man kjent med Pete Banning under krigen. Hvordan han kjemper seg gjennom Dødsmarsj sammen med andre og samtidig bli dårlig behandlet av den japanske hæren. 

Men i den første delen, i etterkrigstiden, blir man rystet over en sjokkerende handling som Pete Banning gjør, som gjør til at samfunnet føler seg noe splittet. Han nekter å si hvorfor han gjorde det han gjorde, til tross for at han blir arrestert. Gjorde han det på grunn av noe som skjedde under andre verdenskrig eller noe annet? Eller forblir det en gåte? 

Liker del to bedre så langt og liker språket til Grisham veldig godt. Dette er min første bok av ham, noe som er på tide. Har sett en del filmatiseringer av bøkene hans, så det er kjekt å lese en av bøkene hans. Det blir heller ikke min siste.

Jeg har også lest litt videre iThe Book of Accidents av Chuck Wendig. Jeg tar meg god tid med denne på grunn av at jeg leser den sammen med en annen bokblogger, og den er på over fem hundre sider. Boka ble utgitt i fjor.  Den venter jeg litt med å skrive hva den er om og hva jeg synes, for synes fremdeles er for tidlig å si, men jeg liker stemningen.

Blir kanskje ferdig med Den siste dagen i løpet av helga, men hvis jeg ikke blir ferdig med noen bøker i denen uka, er det heller ingen krise. Det har skjedd før. Neste bok blir A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, som er en horror bok fra 2015. Jeg orker ikke å lese det nyeste av det nyeste hele tiden. Liker å bytte på gammelt og nytt. Har lest The Cabin at the End of the World av ham i 2020, og den havnet på min fem på topp liste det året. Håper at denne boka er like kryptisk skrevet.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivene er fra denne boka:

 
Skumringstimen - Maria Trolle
 

Motivet er fra denne boka:
 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven) 
 

 
 Motivet er fra denne boka: 

Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: good 4 u - Olivia Rodrigo

7 kommentarer:

  1. Jeg er fremdeles veldig imponert over kunsten du tryller frem med fargeblyantene, noen av motivene er nesten som puslespill.
    Ser du fortsetter serien til Kim og Janni, tenker hver gang du har lest denne at jeg må lese bok 1 som jeg har i hyllen :)
    Riktig god helg Ina!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Tine. Det kveler noen timer, og er en fin avveksling fra bøkene. =)
      Ja, noen av motivene er noe opphakket og derfor ser noe puslespill aktig ut. Er ikke så glad i Maria Trolle og Alexis E. Thomsons sine motiver, fordi deres linjer er noe opphakket. Foretrekker Kerby Rosanes, Johanna Basford of Hanna Karlzon, for de har fine og rene linjer med mer flyt i.

      Det er bare å hive seg på. Martin Juncker og resten av teamet er slett ikke verst. Det er litt rolig krim, da. Men har sansen for Junker på grunn av at privatlivet hans er noe mørk og liker humoren hans. =)

      Takk, og i lige måde, Tine. =)

      Slett
  2. Har Satans sommer, men er usikker på om jeg vil lese den. Har også Grisham-boka og den synes jeg virket mer interessant, når jeg vil lese et rettsdrama igjen. Ace of Swords passer jo fint til et rettsdrama, tenker jeg. -Ta en avgjørelse, se klart, skjær gjennom.-
    God helg Ina:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Likte ikke Satans sommer noe særlig, men var interessert i Martin Juncker og derfor jeg ville lese den neste boka. Har sansen for ham. Synes også denne saken er mer fengende enn den forrige boka hadde. Men håper du leser Grisham boka. Den er verdt det.

      Morsom tanke angående Ace of Swords. Har ikke særli tro på tarotkort, men synes det er spennende. I tarotfargeleggings boka står det hva hver kort betyr og står for. Så man lærer litt mens man fargelegger. =)

      Takk, i lige måde, Anita. Her er det litt for mmye sol. =)

      Slett
  3. Helgelektyre 435 ... Du er utholdende, Ina. Noe som er bra siden jeg koser meg med helgelektyrene dine :)Også liker jeg å bli overrasket av dine musikkvalg :)
    Jeg har lest masse Grisham. Grei avslappningslitteratur. Han klarer å få rettsdramaer til å ikke være kjedelig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det handler jo ikke om utholdenhet, men om å bruke dagene til noe. Det er ikke alle som har jobb eller aktiviteter å gå til.
      Synes heller ikke at Grisham er avslappingslitteratur, men kvalitetslitteratur. Avslappingslitteratur forbinder jeg med noe helt annet, og synes at rettsaker er spennende uansett, både i bøker og på film.

      Slett
    2. Haha. Noen ganger er vi ikke enige om noe :) For meg er avslappningslitteratur bøkene til Grisham, Child, Coben osv.
      Enig i at rettsaker er spennende. Og bøkene til Grisham har alltid en twist ...

      Slett