4. april 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, er fra egen boksamling
 
    

 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Mrs. England - Stacey Halls

Antall leste sider:

531 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 The Thirteenth Tale - Diane Setterfield

Bøker som leses nå:

🕮 Paradis - Frøydis Lilledalen
🕮 Åtte perfekte mord - Peter Swanson
🕮 Dødens spill - Anne Elvedal

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Den siste dagen - John Grisham
⃞   Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen

Bare en bok ble fullført i forrige uke. Hadde nok en liten sløveuke og det var nok andre hobbyer som fristet mer. Sånn er det av og til.

Fredag leste jeg ut Mrs. England som er en gotisk roman, og her var det karakterene som fengslet mer enn selve handlingen. Det ble for mye barnesnakk for min del, ikke rart siden det er om en barnepleierske som jobber for foreldre som har fire barn. Barnepleirsken er Ruby May som bytter familie hun jobber for, siden den forrige skulle flytte til Chicago. De ville gjerne ha henne med, men Ruby vil ikke flytte til et annet land. Gjennom instituttet hun ble utdannet som barnepleierske, får hun drahjelp til å finne en ny familie å jobbe for. Denne gang havner hun i Yorkshire, og hun opplever huset som noe eksentrisk.

De får som regel ikke besøk og de andre som jobber for dem, baksnakker henne nærmest åpenlyst. Selve ekteparet er også noe spesielle. Ingen av dem har mye med barna å gjøre. Charles England er oppegående og hyggelig, mens hans kone Lillian virker fjern, fraværende og hun blir innelåst på rommet om natten. Man får følelsen av at Ruby May selv også har noe hun skjuler, men har hun det?

Som sagt, karakterene var mer interessante enn selve handlingen, for boka på over fire hundre sider ble vel monotont og det hadde ikke skadet å plotte inn flere hendelser. Likte Heksejakten som jeg leste tidligere i år av henne bedre.

I helga leste jeg videre i Åtte perfekte mord av Peter Swanson, men ble ikke ferdig. Liker krimdiskusjonene i boka. Den er om Malcom Kershaw som driver en bokhandel sammen med noen andre. For flere år siden, skrev han på butikkens bloggside en liste over unike mord i krimbøkenes verden.

En dag blir han oppsøkt av en kvinne fra FBI, og de mistenker at mord blir satt til verks i virkeligheten, inspirert av Malcomls liste. Er det noe noen gjør for å eksperimentere, eller er noen ute etter Malcom personlig?

Ikke så veldig spennende, men synes boka består av mange spennende diskusjoner og liker denne bedre enn Dødelig bekjentskap, men den er ikke bedre enn Her Every Fear.

Jeg har også lest videre i Dødens spill av Anne Elvedal som er underholdende paranormal grøss og første bok i en trilogi. Den siste boka Mørkets tjener ble utgitt tidlgiere i år.

Den er om Rebekka som er ferdig med ungdomsskolen, men hun får en forferdelig sommer i møte da hun mister faren sin i en grusom ulykke. Rebekka og moren hennes sørger på hver sin måte, og mens søskenbarnet Iselin er den pene og poplære, er Rebekka helt vanlig, og er den som kanskje holder seg mest for seg selv.

Handlingen er lagt til i Hommevik hvor Elvedal selv er fra. Faren til Rebekka jobbet på Låven. Et sted for ungdommer som har falt ut av skolesystemet og noen halvveis kriminelle, får lov til å dra til og være til nytte. Mange i nærområdet er mye i mot det stedet, og synes at faren til Rebekka er en drømmer. Da faren hennes dør, finner Rebekka et ouijabrett, også kalt åndebrett inne på kontoret hans. Et brett som kan kommunisere med de døde. Var dødsårsaken bare en ulykke eller noe annet? Klarer hun å leve som normalt igjen etter farens grusomme død?

Spennende så langt og liker det tøffe språket.

I Paradis av Frøydis Lilledalen kom jeg ikke så veldig langt i helga siden den ble noe nedprioritert. Den er om to eldre menn som blir funnet døde og smurt inn med avføring. Hvem står bak? Førstebetjent Jon Bø blir satt på saken, og med seg på saken vil han ha med seg psykolog Petra Hassel.

Litt tidlig å si hva jeg mener om boka ennå, da jeg ikke kom så mye videre i helga. Er ikke helt fan av fortellerstemmen, men liker noe av konseptet.

Neste bok på lista er: Den siste dagen av John Grisham, som blir min første bok av ham. Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne på en dansk krim: Kveleren av Kim Faber og Janni Pedersen, som er den tredje boka om Martin Juncker. Jeg har bare lest den andre boka, Satans sommer tidligere. Var ikke så interessert i krimsaken, men synes at Martin Juncker er en interessant figur.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar