7. februar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag/forfatter, mot en ærlig anmeldelse
The Midnight Lock av Jeffery Deaver, Ondskapens forkledning av Erica Spindler og Bite av Richard Laymon, er fra egen boksamling

 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Å vanne blomster om kvelden - Valérie Perrin
Outlaster - Nina Borge

Antall leste sider:

678 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Å vanne blomster om kvelden - Valérie Perrin

Bøker som leses nå:

🕮 The Midnight Lock - Jeffery Deaver
🕮 Beist - Ane Riel
🕮 Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Ondskapens forkledning - Erica Spindler
⃞   Bite - Richard Laymon

To bøker ble lest ut i forrige uke. En stor og en noe mindre. En for voksen, en for ungdom.

Det var veldig forskjellige bøker også, en feelgood blandet med krim og en gamingroman. Sikkert ikke noe som heter det, men pytt sann. Likte begge to godt, men likte Outlaster av Nina Borge bedre.

Natt til lørdag rundt kvart på fire, ble jeg ferdig med Å vanne blomster om kvelden. Alltid skeptisk til feelgood bøker da det egentlig ikke er min sjanger, fordi de ofte blir sukkersøte og litt for lykkesalige. Men denne var en mørkere variant og jeg likte miljøet i yrket til Violette. Hun får en annereldes jobb som gravlundsvokter. Hun blir tipset om av hennes gode venn som skal pensjonere seg. Hun og mannen flytter for å overta jobben begge to, men det tar ikke lang tid før mannen hennes forsvinner. Han forsvinner fordi han kan ikke fordra det nye stedet. Hun blir overlatt til seg selv og sine tanker. Heldigvis har hun huset som fulgte med jobben hun trives i, og hun har gode medarbeidere. Hun bruker tiden på å vaske og stelle gravlunden, stelle blomster, ta av seg dyrene som blir dumpet der, eller som søker eierens grav og som ikke har andre steder å dra til. Selv om Violette har møtt på store tragedier i livet sitt, har hun funnet en slags ro i livet, men vil hun noen gang smile igjen? Eller vil livet forbli like monotont?

Liker at dette var en mørkere variant av feelgood siden jeg synes at slike bøker inneholder altfor mye romantikk. Denne var noe dempet og ikke like overdrevent.

I går ettermiddag leste jeg ut Outlaster av Nina Borge. Det er en kort bok, men likevel valgte jeg å bruke noen dager på den. Den er om gaming og det å leve med angst. Det handler også om presset på skolen og av foreldre. Adrian på femten år som føler seg kvalt da han og moren blir innkalt til et møte. Faren kunne ikke bli med siden han kan være borte i noen uker på grunn av jobb. På skolen får de den nedslående informasjonen om at Adrian har gjort det svært dårlig i det siste og har vært lite flink til å møte opp. Adrian må love å møte opp på skolen og skjerpe seg, hvis ikke kommer moren til å ta fra ham PC'n hans, og kontaktlæreren vil da være nødt til å få ham på utdrening. Men det blir vanskeligere for Adrian å leve med begrenset tid ved PC'n, da en lagturnering er rett rundt hjørnet. Han vil ikke skuffe laget sitt på grunn av private problemer, og han vil for all del ikke la dem vite om angsten hans. Men er det galt å vise "svakheter" ?

En fin bok om gaming, vennskap, mental helse og utfordringer i en alder da man har mange avgjørelser foran seg.

I helga leste jeg ikke så mye i The Midnight Lock av Jeffery Deaver. Leste litt i den på fredag. Jeg tok ikke pause fra den fordi den er dårlig eller at jeg kjeder meg, men ville heller slappe av med litt Nintendo Switch og fargelegging. Jeg leser en del, men orker ikke å lese hele dagen. Det blir vel monotont.

Men jeg liker stemningen i den og det grundige etterforsnkningspratet fordi man lærer mye av det. Har også sansen for Lincoln Rhyme. Selv om han har sitt å slite med, er han en jordnær type. Denne gang er det om en noen som bryter seg inn i leiligheten til folk mens de sover. Når de våkner ser de at ting er flyttet på, og ting er blitt brukt. De får en ekkel følelse av at de kanskje ikke er alene, og vil denne personen eventuelt komme tilbake? Inntrengeren kaller seg Locksmith, og ingen låste dører kan holde ham unna, men hva er det egentlig han prøver å si med handlingene sine? Vil han gjøre noe verre neste gang?

Stødig thriller av Deaver, og jeg er spent på fortsettelsen.

Siden natt til lørdag har jeg lest Beist av Ane Riel. Det er en mer karakterdrevet enn handlingsdrevet roman. Har ikke så mye å si om den ennå, siden det har vært lite handling, men mest bakgrunnshistorie. Siden det er en karakterdrevet roman, har jeg ikke helt kommet til selve handlingen ennå. Så hittil er den noe diffus, men liker at den er det. Så kjeder meg ikke ennå.

I går kveld begynte jeg så smått å lese Ravnene av Kass Morgan & Danielle Paige. Det er en fantasybok for unge lesere. Jeg kom ikke særlig langt og derfor har jeg ikke så mye å oppsummere om den heller. Foretrekker å bli bedre kjent med bøkene først. Fantasy er heller ikke helt min sjanger for har vanskeligheter med å forestille meg det jeg leser om i den sjangeren, men har ikke problemer med det i andre sjanger, men så langt henger jeg med.

De neste bøkene på leselista hvis det blir noe tid til overs, er: Ondskapens forkledning av Erica Spindler og Bite av Richard Laymon. Ondskapens forkledning blir min første bok av Erica Spindler. Et forfatterskap jeg har lenge vært nysgjerrig på. Men Richard Laymon kjenner jeg godt til. Bite blir min tolvte bok av ham. Mange forbinder fjortende februar med Valentine's Day. Jeg forbinder den dagen med ham siden han døde den dagen i 2001. Bøkene hans er en slags b-versjon av Stephen Kings bøker, bare at Laymon var mer vågal og la til mer slash i sine horror bøker. Man vet aldri helt hva man får i bøkene hans. Jeg har lest en del av ham allerede, men heldigvis etterlot han seg mange bøker som jeg kan se frem til ennå. Februar blir for sukkersøtt for min del, så da trenger jeg mine horror og slashere. Det varmer mitt hjerte. 😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar