13. desember 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Stand av Stephen King, Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, er fra egen boksamling    
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Snøballkrigen - Sigmund Løvåsen og Åshild Irgens
Boksen går - Therese Aasvik
Ulykke - Gjøran Engen

Antall leste sider:

504 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Polarsirkelen - Liza Marklund
🖉 Snøballkrigen - Sigmund Løvåsen
🖉 Boksen går - Therese Aasvik

Bøker som leses nå:

🕮 Satans sommer - Kim Faber og Janni Pedersen
🕮 Ulven - Samuel Bjørk
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Hjerteknuseren - Anne B. Ragde
⃞   Adventskalenderen - Siri Østli

Tre bøker ble lest i forrige uke. Ikke alle bøkene ble påbegynt den samme uka, selvfølgelig. En roman, en barneroman og en krimbok ble lest.

Snøballkrigen og Boksen går har jeg nevnt i en del innlegg tidligere og har skrevet anmeldelse om, så føler ikke for å skrive en runde til om dem. Har sagt det jeg skal si.

Lørdag ble jeg ferdig med Ulykke av Gjøran Engen. Jeg liker boka, og store deler av handlingen, men var kanskje ikke helt fan av språket.

Det er en jaktbok, i hvert fall i begynnelsen. To menn er i samme området uten at de vet det. Den ene blir skutt av den andre, for den skyldige tror han sikter på et dyr. Offeret blir funnet død av den skyldige. Den skyldige tenker på å varsle og ta på seg ansvaret. Men han er på et punkt i livet hvor han trives og ting er på stell. Han vil ikke ødelegge det med et uhell. Derfor bestemmer han seg for å gjemme liket på et sikkert sted, og skjule all spor. Begynnelsen av boka er intens og spennende, men resten av boka føltes helt annerledes. Nesten som å lese en helt annen bok og dermed ble jeg litt skuffet over det. Hadde den hatt samme tonen som i begynnelsen, ville jeg ha likt resten av boka like godt, også. Ulykke ble utgitt i fjor.

Natt til fredag begynte jeg å lese Ulven av Samuel Bjørk, og det er min første bok av ham. Den er om en gutt som møter faren sin gjennom barnevarnet. De møter hverandre et sted med tilsyn, og faren foreslår å leke med en drage. Mens de leker, kommer gutten over to barnelik på et jorde. Åstedet minner om om et åsted som skjedde i Sverige for noen år siden. Har det en sammenheng?

Liker den godt så langt og håper at resten av handlingen er like mørk.

I går begynte jeg å lese Satans sommer av Faber & Pedersen paret. Det er min første bok av dem. Den er om en mann som blir drept i en park. Etterforsker Martin Juncker trenger ikke identifisering for han vet om den døde.

Jeg liker denne Martin Juncker, men usikker på handlingen. Det er for tidlig å si. Tenkte å lese mer i helga, men leselysten døde jo fullstendig, og det har ikke noe med bøkene å gjøre. Leselysten min dør jo fire ganger i løpet av året. Så jeg har blitt vant til det.

Fredag begynte jeg så smått å lese Wide Sargasso Sea av Jean Rhys som ble utgitt i 1966. Det er to bøker jeg har et anstrengt forhold til er Penguin bøker, og Booker Prize bøker. Min utgave av Wide Sargasso Sea er en Penguin utgave og de er fæle til å bruke fotnoter. Boka er på bare 150 sider og det morsomme er at introduksjonen tar nesten halve plassen. Er også litt anstrengt til boka for at den handler en del om feminisme, og det har jeg aldri har brydd meg noe særlig om. Jeg skulle ha gjort det, selvfølgelig. Det har bare aldri vært av interesse. Lar heller andre ta av seg den biten. Men til tross for disse elementene, er jeg interessert i boka, for jeg ville lese den på grunn av konseptet, og at jeg leser altfor sjeldent historiske romaner. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger. Den forrige boka vi leste sammen var: House of Leaves av Mark Z. Danielewski.

De neste bøkene er fra høstens utgivelser. Hjerteknuseren av Anne B. Ragde har jeg hatt liggende ulest altfor lenge. Har lest den første boka i Berlinerpoplene av henne. Syntes det var morsomt at handlingen i boka og Tv-serien er fra Byneset, for halve slekta mi er derfra, og var der mye i oppveksten på besøk. Så har lyst til å lese noe av Ragde igjen.

Den andre er en julebok. En sjanger jeg ikke er veldig fan av, men synes det lønner seg å lese bøker fra sjangre som man ikke er vant til, også. Kan jo ikke lese om drap, blod og gørr hele tiden.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar