15. oktober 2021

Helgelektyre(408)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Billy Summers av Stephen King, Magiske eventyr av Johanna Basford og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling
 
 
Minneskogen - Sam Lloyd

Vargtimen - Geir Tangen

Gissel - Clare Mackintosh

 

Ingen av disse er horror bøker, men måtte plotte inn et gresskarhode likevel. Det er tross alt oktober. 😈

De siste dagene, har det føltes ut som om man leser og leser, men blir aldri ferdig med noe. Men har i det minste blitt ferdig med en bok, i denne uka.

Onsdag leste jeg ut denne:

 
Billy Summers - Stephen King

Dette er hans nyeste bok som ble utgitt 3. august. Han har bursdag 21.september, og hver september ønsker jeg å lese en bok av ham for å feire hans bursdagsmåned. Noe som kanskje er litt tåpelig, men noen leseprosjekter må man ha. Jeg ble ikke ferdig med boka innen september, siden jeg ikke leser så fort på engelsk, men det er ingen krise.

Den er om en leiemorder. Han er ikke en gammel leiemorder som man alltid ser på film. Han er bare 44 år, men vurderer å gi seg mens leken er god. Men han blir kontaktet av en gammel kjenning som han har jobbet for før, men denne gang er det ikke han som hyrer Billy, men han er et mellomledd for en annen. I mellomtiden skal Billy bo i Midwood i et hus som denne Nick har leid ham, og han har gitt Billy et skrivekontor i Gerard Tower. Mens han venter på oppdraget, skal han leke forfatter som jobber med en topphemmelig bok. Billy skal være vennlig og lett å være med blant lokalbefolkningen. Men av en eller annen grunn føler Billy at det er noe som skurrer med dette opplegget, men skjønner ikke hva., eller om det er bare innbillning.

Mens han later som han skriver for å få tiden til å gå, vurderer han om han skal gjøre oppdraget, eller bare forsvinne. Should I stay or should I go, som den berømte sangen sier.

Dette er en krimbok, og ikke en horror som King er mest kjent for. Har heller ikke noe i mot at enkelte bøker er langsomme og tar seg god tid, men enkelte partier var vel langdryge, men diverse vendinger tok seg veldig opp som gjør at man nesten blir hekta. Ikke hans beste, men en stødig og nesten svart komedieaktig krimbok av King.

Hele anmeldelsen kan leses her.

Natt til søndag begynte jeg å lese Vargtimen av Geir Tangen. Selv om det er en kort bok, trenger jeg noen dager til på den. Er ingen maratonleser. Man vil fange opp undertoner og stemning også. Det er første bok om politioverbetjent Gabriel Fjell som får en utfordrende tid fremover. Han har kjæresten sin Makena. Forholdet er veldig ferskt, men de har det bra sammen, til tross for at Fjell får det hektisk. Selvmord skjer blant de unge og det skjer kort tid etter hverandre. Det virker som de er med i et nettspill der de blir utfordret til å gjøre små utfordringer, og målet er til slutt, selvdrap. Fjell kjenner på saken litt ekstra siden hans søster tok selvmord for mange år siden, men slike ting sitter fremdeles i. Er han skikket til å være etterforskningsleder i denne saken? Og er de nødt til å dra inn hjelp fra Kripos?

Forskrudd plot, men engasjerende og aktuell. Jeg kjeder meg ikke med denne. Husker det var en nyhetssak for noen år siden om ungdommer som delte mørke tanker og bilder på hemmelige grupper i sosiale medier. Boka er nok mer aktuell enn man egentlig aner.

I går begynte jeg å lese Minneskogen av Sam Lloyd. Har hatt den liggende i flere måneder, og det var en sånn bok jeg ville vente med å lese til mørketiden kom. I oktober og rundt Halloween tiden er det ikke bare horror som gjelder. Det passer fint med noen mørke thrillere også, og det er denne. Selv om hovedkarakterene er barn, er det ingen barnebok eller ungdomsbok.

Den er om en tretten år gammel jente som blir kidnappet da hun er på sjakkturnering. Hun blir fraktet inn i en hvit varebil, og senere våkner hun opp i et mørkt huleaktig rom. Vil denne stakkars jenta bli funnet før det er for sent?

Spennende og kreativt plot selv om det virker standardaktig, men det er den ikke. Kanskje ikke helt fan av språket? Men er fremdeles spent på fortsettelsen.

Hvis jeg blir ferdig med Minneskogen eller Vargtimen i helga, blir neste bok Gissel av Clare Mackintosh. Godt mulig jeg tjuvstarter med den før jeg blir ferdig med noen av de andre bøkene. We'll see ...

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Et motiv jeg er ferdig med:
Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Joahnna BasfordMotivet er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
God helg.

Ukas låt: Stop - Spice Girls

4 kommentarer:

 1. Å feire King med å lese en av bøkene hans i hans bursdagsmåned er sjarmerende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du ikke synes at det er teit. =) Kanskje han også haddee blitt sjarmert. Man vet aldri. =)

   Slett
  2. King ville gitt deg en High Five :)

   Slett
  3. Hadde nesten ikke forundret meg for den mannnen har jo tross alt humor. =)

   Slett