6. august 2021

Helgelektyre(398)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Stesøster av Jennifer Donnelly, Beauty of Horror 4 av Alan Robert og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling 
Stesøster - Jennifer Donnelly

Ryktet går - Lesley Kara

Konfirmanten - Bernard Minier

 

Har ikke fullført en eneste bok så langt i denne uka eller i august. Leser hver dag, men i de to siste ukene har jeg hatt fokusnivå i likhet med Homer Simpson, og de som har sett The Simpsons, vet godt hvordan konsentrasjonsevnen hans er. 😀

Leser hver dag, men har ikke funnet den vanlige flyten. Det er typisk når man har lest 30 0g 60 bøker, så blir det en slags stopper.

I helga håper jeg å bli ferdig med Stesøster av Jennifer Donnelly som jeg også leste sist helg ... Jeg liker den delvis, men samtidig kjenner jeg at jeg er litt lei av den. Noen ganger er det godt å være ferdig med noe. Til tross for at den er litt stor, er den svært lettlest med korte kapitler.

Det er en gjenfortelling av Askepott, men denne gang fra et annet perspektiv. Ella og stesøstrene Isabelle og Octavia er svært forskjellige. Ella er vakker uansett hva hun går i og blir beundret av de utenfor familien, men blir behandlet dårlig av de i familien. Stesøstrene er "stygge" og misunner Ella fordi hun er pen. Da moren deres, Maman, får vite at prinsen er på vei for å finne eieren av en glassko som en kvinne skal ha forlatt maskeradekvelden. Det er nemlig denne mystiske kvinnen han er forelsket i og vil gifte seg med. Ella blir låst inne på loftsrommet mens Isabelle og Octavia blir beordret av Maman til å skjære av seg deler av foten for å få skoen til å passe. De får lurt prinsen av den ene søsteren  i en liten stund, men Ella klarer å rømme og bevise at hun er rette eier av glasskoen. Når landsbyen får høre at Maman og døtrene har prøvd å lure prinsen, blir de utfryst. En dag kommer Isabelle over en fedronning, og hun spør henne om hun kan gjøre henne pen. Isabelle får en oppgave som muligens kan gjøre henne pen.

En bok om de føler seg stygge og "mindre verdt" på grunn av det. Synes det er befriende å lese om det istedet for karakterer som er pene, feilfrie og får det de vil ha. Ikke helt begeistret for boka, men synes at Isabelle er en spennende karakter å lese om og bli kjent med.

En bok jeg har lest de siste nettene nå er Ryktet går av Lesley Kara. Kjente til boka fra før, men ukjent forfatter. Ikke så rart siden det er hennes debutbok. Den er om Joanna som har flyttet fra London for å bo nærmere hennes mor og hun har sønnen Alfie. De har fremdeles kontakt med barnefaren som Joanna har et noe kompleks forhold til. De flyttet fordi sønnen hennes ble mobbet, og håper på en bedre start. Av noen andre mødre ved skoleporten overhører hun at en kvinne, en barnemoderske, har byttet identitet og flyttet til småbyen deres. Hun knivstakk en femåring da hun selv var ti år. Er det sant at denne kvinnen har flyttet til denne rolige byen, eller bare løse rykter på grunn av hverdagskjedsomhet?

Noe treg start på denne thrilleren med forskjellige mødre som er svært interessert i sladder. Småinteressant så langt, men ikke helt det store.

Kommer til å bytte litt på Stesøster av Jennifer Donnelly og Konfirmanten av Bernard Minier, i håp om å få noe mørkt. Aner ingenting om handlingen, og det er slik jeg foretrekker det før jeg begynner på en bok. En nærmere oppsummering om den blir på mandag når jeg har blitt kjent med handlingen.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:Gjett fra hvilken film? Denne tegningen er fra en kjent scene fra en svært kjent film. Filmen ble produsert i 1980.

Motivet er fra denne boka:

 
Beauty of Horror 4: Creature Feature Coloring Book - Alan Robert
 
 


Motivene er fra denne boka:
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes

God helg.
 
Ukas låt: After the Rain - Nickelback

4 kommentarer:

 1. Er det helg igjen allerede? I hele dag har jeg trodd det er onsdag. Jaja :)

  Liker den horror fargeleggingsboka. Kan du gi meg et hint om hvilken film motivet viser til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjøpte den til meg selv i sommergave. Synes den fargeleggingsboka er herlig. Selv synes jeg tiden går treg.

   Hint: Filmen er første film i en filmserie, filmserien har et kjent og kjært horror ikon, og tittelen har med et ulykkestall å gjøre. =)

   Slett
  2. Fin sommergave :)

   Fredag den 13ende? Så lenge siden jeg har sett. Husker ingenting. Jeg tror tiden går fortere med dårlig hukommelse :)

   Slett
  3. Riktig! =) Digger den filmserien, spesielt Jason Voorhees. Han er min favoritt horrorkarakter. Det er bare å se den igjen, da har du noe å finne på i sommer.

   Slett