2. juli 2021

Helgelektyre(393)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Silent Corner av Dean Koontz, Magiske eventyr av Johanna Basford og En verden av verdener av Kerby Rosanes,  er fra egen boksamling
The Silent Corner - Dean Koontz

En kule i hjertet - Un-su Kim

House of Leaves - Mark Z. Danielewski

 

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:

Matadorens siste dans - Øistein Borge

En helt ok kosekrim, dog noe slapp. Den er om en helt ny hovedkarakter og det er Lennox Hartly. Han har flyttet sammen med kona til Spania. Tidligere bodde de i Manchester. Sammen skal de nyte pensjonisttilværelsen i en bungalow. Men de får en krevende tid fremover da det viser seg at Emma har en uhelbredelig sykdom, og hun svekkes i varierende grad. Lennox klarer ikke å holde seg helt tilbake da et mord skjer i nærområdet i en bryllupsfeiring, men vil det spanske politiet like det?

Lettlest krim, noe seig og Borge har fin humor, men det blir noe langtekkelig og tungtrødd i det hele. Likte heller ikke settingen i Spania noe særlig. Liker litt kaldere og dystrere strøk når det gjelder vanlig krim og kosekrim, så kom ikke helt inn i denne.

Tirsdag leste jeg ut denne:

 
Prom House - Chelsea Mueller

En bok som jeg smugleste. Bøker jeg ikke oppfører på siden mens jeg leser dem, kaller jeg smuglesing. Noe som jeg gjør av og til. Litt spenning i hverdagen må man jo ha.

Dette er en kort horror bok for ungdom. Jeg mener den ikke holder mål for ungdom da språket er temmelig barsnlig og ungdom forjener bedre bøker.

Den er om et hus som blir leid av en gjeng tenåringer i Jersey Shore. Vennegjengen består av ti personer. Noen kjenner hverandre godt, mens andre er inviterte gjennom andre. Ikke alle kjenner hverandre like godt. Det nærmer seg prom, altså skoledans og de skal gjøre en helg ut av det siden de har fått leie dette luksushuset. Det bygger opp til storm og det blir panikk da en av dem blir funnet død. Bør de mistenke hverandre eller er det noen utenfor som har sneket seg inn i huset?

Hadde håpet på en morsom sommerslasher, men det blir for kjedelig om flørting, intimitet og spennende følelser. Språket er på barneskolenivå og synes det er uheldig.

Senere samme dag leste jeg ut denne:

Kalifatet - Terje Bjøranger

Tredje bok om Charlie Robertsen og min første. Nok en bok jeg smugleste. Jeg oppførte den ikke på denne siden, fordi jeg leste den som PDF-fil, og det vet jeg tar lenger tid å fullføre enn å lese en fysisk bok. Grunnen er at jeg ikke er vant til å lese digitalt og den eneste enheten jeg har å bruke til digital lesing er en Pc, og det er noe tungvindt. Foretrekker fremdeles fysiske bøker siden det er mer praktisk, men leser Pdf-filer i noen få anledninger. Siden jeg leste denne digitalt, brukte jeg også nesten en måned til å lese den ut.

Den er om et groteskt åsted. En mann blir funnet død på en benk. Hodet hans er avhugget, og liket holder sitt eget hode. Charlie frykter at IS står bak eller andre høyreekstremister som er påvirket. Vil de skje en større terroraksjon i Norge og i så fall, i andre land også? Som den uvanlige politimannen han er, har han et vennskapelig forhold til en tidligere innsatt som vet mye. Klarer han å involvere ham i saken uten å sette ham i fare?

Selv om saken er veldig aktuell, brydde jeg meg ikke så mye om det. Jeg liker Charlie og kollegaene hans, også Kim, han som er tidligere innsatt. De er både spennende og morsomme, så det blir ikke min siste Charlie bok. Det var bare selve saken som ikke engasjerte nok i denne.

Blir nok ikke ferdig med noen bøker i helga siden jeg leser tregere på engelsk og både Dean Koontz og Mark Z. Danielwski boka er noe store, og En kule i hjertet begynte på for ikke lenge siden. Leser ikke så voldsomt fort. Liker å få med meg detaljene også.

The Silent Corner av Dean Koontz har en noe treg start, men den er mystisk. Det er første bok om Jane Hawk. Den kom ut på norsk for noen år siden, men var ikke spesielt interessert i den da, selv om jeg liker Koontz. Men fikk tips om den tidligere i år av noen, og av og til trenger man et spark i ræva for å komme i gang med noe. Jeg trenger det i hvert fall. 

Den er om Jane Hawk som tdligere FBI agent har sine metoder å løse en privatsak. Hennes mann skal ha tatt selvmord, men gjorde han egentlig det?

Som sagt, en treg start, men den holder på interessen og er en mørk krim/thriller så langt.

Om natta leser jeg En kule i hjertet av Un-su Kim. En ukjent forfatter og bok for min del, og det gjør det hele ekstra spennende av og til. Det er en thriller om en leiemorder som heter Reseng. Han sikter på en gammel mann fra en fjelltopp i nærheten. Mannen er i hagen sin med hunden, men er det den riktige tidspunktet å skyte den gamle mannen på? Leiemorderen er avhengig av at ting skal skje til riktig tid, altså når ting føles rett. Har ikke vært så mye handling enn det så langt, men en interessant thriller er det.

I helga skal jeg ta igjen lesing i House of Leaves av Mark Z. Danielewski siden den har vært noe forsømt i det siste. Ikke fordi den er kjedelig. Det er den ikke, men den er litt uprakisk å lese i. Boka er stor og bred og formatet er skrevet på en leken måte. Noen sider er skrevet som vers, noen sider består av en eller to linjer, en annen side kan være skrevet som en sirkel eller skrevet på skrå, så det er en bok man må vri og vende på mye underveis mens man leser. Hva denne handler om og The Stand av Stephen King handler om, sparer jeg til anmeldelsene, siden begge bøkene er langtidsprosjekter, og ønsker å å unngå mange gjentagelser.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:
 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 


 


Motivet er fra denne boka:
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: Couldn't Have Said it Better - Meat Loaf ft. Patti Russo

8 kommentarer:

 1. Så bra at Koontz-boka holder interessen din, den blir veldig spennende etter hvert. :) Du fargelegger så fint, hvilke farger bruker du? Er det tusjer eller blyanter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å høre fra deg igjen.

   Leser litt tregt i Koontzboka, ikke fordi den kjeder meg, men leser litt tregt på engelsk,dessverre. Men foretrekker å lese King, Koontz, og horrorsjangeren generelt på engelsk. Så det gjør ikke noe. Liker den godt så langt og har en anelse at den blir mørkere. =)

   Tusen takk. Brukt litt tusj før i tiden, men det har jeg sluttet med for skillene vises så godt og så er man redd for at det smitter over på den andre siden, så jeg bruker bare fargeblyanter. Fargeblyantene kjøper jeg på steder som bokhandel og Europris. Er heller ikke nøye med valg av fargeblyanter. Noen ganger velger jeg blyanter for barn og av og til for voksne. Kjøper fargeblyantene jeg kommer over. =)

   Gjerne prøv det. Fargelegging kveler noen timer.

   God helg og sommer. =)

   Slett
 2. Takk for det, jeg har prøvd meg på litt fargelegging selv, men har brukt Copic-tusjer som slår veldig gjennom arkene. Så jeg må legge noe mellom sidene. Men fint blir det, og god avkobling for en sliten lærer på sommerferie. Har lett etter boka til Joyce Carol Oates, og endelig fått bestilt den fra biblioteket. I mellomtiden leser jeg en eldre bok av henne, «Svart vann». Har du lest den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt at du også har begynt med fargelegging. Det forsvinner noen timer på det. Det er om å prøve seg frem og se hva man foretrekker og hva som fungerer. Håper å få se etter hvert, for blir så nysgjerrig. Det er fascinerende å se fargeleggingsvideoer og se hvor forskjellig folk tenker når det gjelder fargevalg.

   Kult at du er lærer og det er vel godt med en lang ferie, tenker jeg.

   Leste Svart vann for noen år siden, tror det var i 2019 jeg leste den? Jeg likte godt at den var så dyster, men likte Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. et hakk bedre. Den var mer levende. Godt at du får mulighet til å lese den etter hvert og gjerne gi meg tibakemelding. =)

   Slett
  2. Det skal jeg gjøre :) Viser gjerne fram fargeleggingen, men vet ikke hvordan jeg legger inn bilder her?

   Slett
  3. Spent på om dette fungerer: https://www.flickr.com/photos/193400048@N07/

   Slett
 3. https://flic.kr/ps/3WUfXZ

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Tror ikke det går an å legge ut bilde i kommentarfeltet, noe som er synd, for det hadde vært nyttig, synes jeg, men flic.kr linken virket fint, så kjekt at du fant en måte å dele på. Likte godt den med damen og hunden. =) Takk for at jeg fikk se. =)

   Slett