31. mai 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski , The Stand av Stephn King og The Shape of Darkness av Laura Purcell, er fra egen boksamling  
 
 

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Syndebukken - Sofie Sarenbrant

Antall leste sider:

636 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates

Bøker som leses nå:

🕮 Elskeren - Helene Flood
🕮 Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Knokkelstøv - Anders Moe
⃞   Kvinnen som forsvant - Emily Gunnis

Ble ikke ferdig med Elskeren av Helene Flood i forrige uke likevel, som jeg trodde. Det var bare skrytet. Men blir ferdig med den senere i kveld. Den er om Rikke Prytz som for tiden er svært stresset. Hun bor i en firemannsbolig sammen med mann og to barn. Naboene går stort sett overens og Rikke ligger med en av dem. Hvorfor skulle hun det siden hun allerede har drømmelivet? Da en av naboene blir funnet drept i sin egen leilighet, blir Rikke enda mer stresset. Vil hun bli avslørt når det gjelder sidespranget, og blir hun involvert i saken? Har drapet noe med kattedrapene i nabolaget som har skremt strøket i det siste?

Selve saken er ikke spesielt spennende, men liker dynamikken til karakterene som bor i firemannsboligen, og særhetene deres. Synes også at boka har mer innhold og stemning enn det Terapeuten hadde eller manglet, som er det rette ordet.

Natt til søndag leste jeg ut Syndebukken av Sofie Sarenbrant. Den tok det noe tid med til tross for at den er kort, for det var en meget langsom krim. Har ikke noe i mot langsomme bøker, men denne var litt vel langsom til krim å være og ganske vanlig.

Den er om Emma Sköld som sliter både på jobb og privat, og privatproblemene dras dessverre inn i jobben. Det virker også som jobben rammer henne personlig. Hvem vil henne noe vondt, og hvem står bak innnbruddet i strøket hun befinner seg i? Dette er sjette bok i Emma Sköld serien og den kan fint leses frittstående.

I natt begynte jeg på en ny krimbok og det er Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre. Har lest noen bøker av henne, og synes Kledd naken er hennes beste så langt. For tidlig å si hva jeg synes om Uvigslet jord for har ikke lest mange sider, men starten virker lovende. Denne boka er bok nummer tre om Bengt Alvsaker, og man kan fint lese disse bøkene også som frittstående. Denne gang er det om en kvinne som ordner opp i hagen og som ikke er redd for å bli skitten på hendene. Men hun blir spak da hun finner noe som ligner menneskerester. Bengt Alvsaker med sin makker, blir kontaktet til å sjekke saken nærmere. Spennende og stemningsfull krim så langt.

Ved siden av hovedbøkene og bøker som jeg leser litt av og på innimellom er; House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. Greit med noen langtidsprosjekter innimellom.

Siden jeg blir ferdig med Elskeren i kveld, begynner jeg på en ny bok i morgen og det er Knokkelstøv av Anders Moe, som virker både herlig og brutal.

Kommer kanskje til å bli ferdig både med Knokkelstøv og Uvigslet jord i løpet av uka, hvis andre hobbyer ikke tar fullstendig over. Da blir neste bøkene Kvinnen som forsvant av Emily Gunnis og The Shape of Darkness av Laura Purcell. To forfattere jeg ikke har lest noe av tidligere. Det blir stas.

2 kommentarer:

 1. Jeg har fire (!) uleste bøker av Joyce Carol Oates i hylla. Og det er nesten bare fordi bøkene er så fryktelig tykke. Jeg har lyst til å lese dem, men utsetter å begynne på dem på grunn av størrelsen. (Det er akkurat som det at jeg vil lese De syv søstre serien, men de bøkene blir tykkere og tykkere ...)
  Uvigslet jord ligger på nattbordet ditt. Jeg var med på å gi hennes siste bok Iskald Sølvkniven for beste krimbok i 2019. (Jeg sitter i juryen) Så jeg er veldig spent på hvordan Uvigslet jord er.
  Elskeren ligger også på nattbordet mitt, sammen med Syndebukken. (Det er rett før det raser med bøker, så jeg må flytte noen ut av haugen :-D)
  Håper du får en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har det litt motsatt med deg. Jeg sliter litt med tynne bøker. Synes at de er vanskeligere å komme seg inn i og tyngre å lese enn de tykke. Jeg liker tykke bøker for de har mye handling og detaljer. Man rekker å leve seg inn i dem. Oates bøkene kan virke skremmende, men de er veldig lettleste, så tror du ville ha likt det. Mange synes at Mitt liv som rotte er hennes beste, men synes nesten at Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. er litt bedre. Den er stor, men kapitlene, de fleste er korte. Så gjerne gi bøkene hennes en sjanse. De er lettere å lese enn det de gir seg ut for å være.

   Likte ikke Iskald så godt. Syntes den var vel enkel, men synes jeg har mer sansen for Uvigslet jord og er spent på fortsettelsen.

   Har det samme som deg. Har nesten ikke plass i bokhyllene lenger så det er noen hauger her og der, så man bare venter på at de velter. Noen gode tips til lagring? =)

   Tusen takk og i lige måde. =)

   Slett