1. mars 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og Bruddstykker av Karin Slaughter
, er fra egen boksamling 

 


Bøker jeg leste i forrige uke:


The Ghost Hunters - Neil Spring
The Unquiet House - Alison Littlewood

Antall leste sider:

456 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Elskede barn - Romy Hausmann
🖉 Bruddstykker - Karin Slaughter

Bøker som leses nå:

🕮 The Unwelcome - Jacob Steven Mohr
🕮 Hun "var" velkommen - Adele Parks
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:

⃞   De andre - C.J. Tudor
⃞   Poppy - Kristine Getz

Forrige uke ble avsluttet med et realt mageplask. Ikke mange sider ble lest, siden leselysten er noe fraværende, men leser litt hver dag.

Natt til tirsdag leste jeg ut The Ghost Hunters av Neil Spring. Kommer ikke til å si så mye om den nå, siden jeg skal skrive en anmeldelse om den en av de nærmeste dagene. Det er litt kjedelig hvis det blir en del gjentakelser. Noe jeg prøver å unngå. 

Det var en bok som jeg brukte tid på å bli ferdig, men syntes ikke det var bortkastet. Boka hadde mye atmosfære og noen creepy scener. Den er løselig basert på Harry Price. Hendelsene i Borley Rectory i boka er oppdiktet, men bakerts i boka er det med fakta om hva Harry Price skal ha opplevd i det huset. Huset eksisterer ikke mer. Det ble revet ned i 1944 etter en brann.

Den eneste karakteren fra virkeligheten er Harry Price. De andre er oppdiktet. Den er om Price og hans assistent Sarah Grey, som tar på seg forskjellige overnaturlige saker, for å avsløre at det er svindel. Han er en Ghost Hunter som vil bevise det motsatte. Han liker å avsløre medium som bløff, og finne realistiske årsaker til at rare ting skjer. Han og Sarah Grey kan ha forskjellige meninger, men er stort sett enige og gode venner. Når man jobber sammen lenge, må man regne med litt turbulens. Da de blir invitert til Borley Rectory, blir Sarah Grey svært fascinert, men klarer hun å overtale Price til å dra dit?

En av de bedre bøkene jeg har lest i det siste om hjemsøkte hus fortalt på en nøktern måte. Likte også de mange samtalene om hva de tror på og ikke. Så her har boka en fin balanse. Interessant lesing.

I går ble jeg ferdig med en bok jeg har lest i nesten en måned. Bruker vanligvis ikke så lang tid på lese ut en bok. Jeg bruker så lang tid på en bok hvis den er stor, eller fordi den rett og slett ikke engasjerer. Denne gang fordi den ikke engasjerte på noen måte, og forfatteren hadde en veldig tørr fortellerstemme, som nesten var umulig å leve seg inn i.

Kort fortalt er det om en typisk fjern/ukjent slektning som Emma får vite om gjennom et brev. Hun får tilbud om å arve et hus. Selv spør hun seg selv om hun egentlig trenger et hus siden hun har bare seg selv å tenke på, siden hun hverken har mann eller barn. Hun velger i det minste å se på det. Huset er gammelt og ligger ensomt til. I nærheten er det en kirke som nesten ser nedlagt ut. Selve huset er svært gammelt og romslig. Det er nesten som om huset snakker til henne, som om hun dras til det. Etter mye for og i mot, bestemmer hun seg for å overta huset. Det viser seg at hun ikke er helt alene, da hun allerede de første dagene, oppdager skikkelser i huset som ikke skal være der ...

Jeg liker bøker om hjemsøkte hus, men dette var tamt, forutsigbart og direkte kjedelig. En av de kjedeligste bøkene jeg har lest så langt i år. Jeg leste den sammen med en annen bokblogger. Hun likte den heller ikke.

I litt over en uke har jeg lest The Unwelcome av Jacob Steven Mohr. Trodde jeg ville bli ferdig med den i forrige uke, men på grunn av lite leselyst, får jeg lese den noen dager til. Den er ikke spesielt spennende og heller ikke skremmende på noe vis, mest rar.

Den er om en vennegjeng som er på ei til en hytte som ligger øde til. Kjøreturen er noe lang, og derfor må de ta en liten stopp ved en bensinstasjon. Kait, forkortelse av Kaitlyn, blir overrasket over at ekskjæresten hennes dukker opp og det er ikke et blidt gjensyn. Hvordan fant han henne? De klarer å komme seg videre uten ham, men ting er ikke helt det samme. De har tenkt å være på hytta i tre netter, og ikke alle kjenner hverandre like godt. Derfor er det litt anspent stemning. Merkelige og rare ting skjer. De får blackouts og de gjør ting de ikke er klar over/husker, og Kait har en mistanke om at det er ekskjæresten hennes som styrer dem. Men hvordan er det mulig når han ikke en gang er der selv? Dette er en slags bodysnatcher horrorbok blandet med litt fantasy. Har ennå ikke funnet et godt ord på norsk for bodysnatcher.

Om natta leser jeg Hun "var" velkommmen av Adele Parks. Den er noe ufrivillig komisk. Det er en psykologisk thriller om et gammelt vennskap. Voksne kvinner lever helt forskjellige liv. Melanie bor i England med mann og barn. Abigail bor i USA, og er i ferd med å skille seg og miste status i hennes nærmiljø. Melanie får overraskende nok en e-post av henne. De har ikke sett hverandre på rundt 17 år. Hun får vite at hennes tidligere bestevenninne er i ferd med å skille seg, og trenger et sted å være gjennom den tunge tiden. Melanie er generøs nok til å invitere henne hjem til seg, og at hun kan være så lenge hun vil. Hennes mann, Ben er skeptisk siden han aldri har hørt om henne. Venninnene finner straks tonen til tross for at de er svært forskjellige. Melanie er den vanlige, hverdagslige moren mens Abigail er tiltrekkende og underholdende. Dette er en typisk kvinnethriller om hvor den ene venninnen er småsjalu på hva den andre har, og man bare venter på at noe tragisk skal skje. Småspennende thriller, men ser ikke på det annet enn som lett underholdning når det gjelder denne boka. 

Sammen med en annnen bokblogger leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski. Oppsummering og mening spares til anmeldelse, siden dette er en stor bok som jeg kommer til å lese en god stund fremover.

Siden jeg ikke rakk å begynne på De andre av C.J. Tudor i forrige uke på grunn av dårlig leselyst, blir den forhåpentligvis lest i denne uka. Håper også å ha begynt på Poppy av Kristine Getz før helga, og at leselysten kommer tilbake igjen snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar