8. februar 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Red av Jack Ketchum, The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood og House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, er fra egen boksamling


 
Bøker jeg leste i forrige uke:

✔ Hekseknuten: 3 Skyggenes øy - Johan Rundberg
Alle fugler små - Hanne Gellein

Antall leste sider:

530 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Dolores Claiborne - Stephen King
🖉  Skjebnesteinen - Sven Petter Næss
🖉  Hekseknuten 3: Skyggenes øy - Johan Rundberg

Bøker som leses nå:

🕮 Red - Jack Ketchum
🕮 The Ghost Hunters - Neil Spring
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Unquiet House - Alison Littlewood

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Elskede barn - Romy Hausmann
⃞   The Unwelcome - Jacob Steven Mohr

Forskjellige bøker ble lest i forrige uke. En bok for barn/undom og en voksenbok.

Skyggenes øy blir det en kort oppsummering av siden jeg har skrevet om den. Denne leste jeg ut natt til tirsdag, og kort fortalt er det siste bok i en trilogi, men man trenger egentlig ikke å lese bøkene i kronologisk rekkefølge. Bøkene har en rød tråd. Denne gang er Sebastian bekymret for vennen sin, Åke, leder av trylleklubben han er med i, for han er forsvunnet. Han er redd for at noe er alvorlig galt. Han trenger hjelp av Manda og Max til å finne ham. Samtidig sliter han med mørket som får frem den verste frykten i ham, og i det siste har han hatt den samme drømmen om igjen, om noe eller noe som jager ham. Betyr det noe? En god og spennende sistebok i trilogien.

Onsdag ble jeg ferdig med Alle fugler små av Hanne Gellein, som tok en stund å fullføre. God konsept, men det ble noe langdrygt og uengasjerende over det hele. Handlingen foregår i Trondheim og boka er også en liten svipptur innom Byneset. Den er om en mørk sak som tar en dypere vending. Dommer Ingeborg har en sorg i seg etter at hennes datter omkom for noen år siden, og forholdet med ektemannen har siden vært alt annet enn bra. For tiden jobber hun med en vanskelig sak som preger henne, og i posten på jobb får hun en ubehagelig pakke. Er det et varsel for noe?

Patologen Silje er ny i byen og har flyktet fra noen. I sin nye jobb må hun obdusere et barn. Flere barn forsvinner og blir funnet døde. Har det en sammenheng? Helt grei krim. Det blir litt for hjemmekoselig siden handligen er i Trondheim og da blir det noe utroverdig, også. Syntes de fleste karakterene var noe tamme og livløse.

Torsdag begynte jeg å lese Red av Jack Ketchum, som er en noe hard og provoserende lesing som Ketchum egentlig er kjent for. Ketchum, som egentlig heter Dallas Mayr, fikk høre denne historien av en bartender som hadde sett det på nyhetene. Om en mann som fisket og hadde med seg hunden. Tre ungdommer dukker opp og skyter hunden, selv om hunden ikke har gjort dem noe, skyter de den bare for å være jævlig. Ketchum var selv dyrevenn, og da han utga denne boka, dedikerte han den til alle kjæledyrene han har hatt.

Boka inneholder noe grafisk vold, men ikke mye, bare for å advare om det. Den er om en gammel mann som fisker sammen med hunden som selskap. En hund han er svært glad i og som begynner å bli gammel. De blir oppmkersomme på tre unge menn som kommer deres vei, og den ene er bevæpnet. Mannen får bange anelser fra første stund, for lederen av gruppa gjør ham nervøs. Uten grunn skyter han hunden til mannnen og de går sin vei, som om ingenting har skjedd.

Den gamle mannen prøver å oppspore disse unge mennene som er på omtrent atten år, i håp om å finne ut hvem de er, og gå rettens vei for å få dem til å skjønne at de har gjort noe alvorlig galt, men bryr retten seg egentlig om dyresaker? En hard bok å lese, spesielt for oss dyrevenner, men viktig og engasjerende bok å få med seg.

Jeg leser fremdeles The Ghost Hunters av Neil Spring. Kommer til å bruke en stund på denne siden jeg leser tregere på engelsk og den er noe stor, men det har ikke noe å si for meg. Liker stemningen i den veldig godt og at handlingen er i en helt annen tid. Den er om Harry Price som er kjent for å være kontroversiell. Å være en "ghost hunter" var ikke vanlig på den tiden, og han er ikke en vanlig ghost hunter som vil bevise at det overnaturlige eksitrerer, men snarere det motsatte. Han er også ivrig etter å avsløre diverse medium som svindlere. Han og forfatter Sir Arthur Conan Doyle er på kanten, på grunn av forskjellige meninger. Harry Price er ikke overbevist om det overnaturlige og Arthur mener at sjelen lever videre etter at man dør.

Under et event blir Price kjent med Sarah Grey og tilbyr henne jobben som hans assistent. En dag blir de kontaktet av noen som forteller dem om Borley Rectory. Et hus som skal være det mest hjemsøkte huset i landet og folk i nærheten har mange sagn om stedet. De blir invitert dit, men er Price nysgjerrig nok til å dra dit? Borley Rectory eksisterte frem til 1944. Da ble det revet ned etter at huset sto i brann for noen år siden.

Liker boka veldig godt, fordi den inneholder mange samtaler som ligner på debatt, og som stiller mange spørsmål. Det gir boka en del substans. Liker godt atmosfæren og forholdet mellom Price og Grey. De har sine bagateller som er morsom å lese om, og det overnaturlige er jo fascinerende. I hvert fall for min del. En av de bedre bøkene om hjemsøkelse.

Jeg leser også House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og jeg kommer ikke til å nevne så mye om den hver uke siden jeg kommer til å bruke noen måneder på den, og vil ikke at siden skal inneholde full av gjentakelser. Men jeg liker den. Den er mystisk, original og ikke minst, kreativ. Fikk ikke lest videre i den helga på grunn av at det er en del bøker å holde styr på, men skal prioritere den denne uka. Det er en bok som skal leses nøye hvis den skal være forståelig. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger.

Sammen med en annen bokblogger, leser jeg The Unquiet House av Alison Littlewood. Den er noe treg. Jeg har ikke noe i mot bøker som er trege og bruker tid på å bygge seg opp, men denne er vel treg. Den er om Emma som er voksen, og som lever et selvstendig liv, men hun føler seg noe alene etter at foreldrene hennes døde for noen år siden. Men noe uventet skjer. Hun får brev fra en ukjent slektning om at hun arver Mire House. Et gammelt hus som ligger i et øde område. Slektningen har et barnebarn, men vil ikke gi huset til ham, for han mener at han ikke er rett person til å overta. Emma velger å se på huset før hun tar et valg. Nærmeste nabo er en gammel kirke som virker nedlagt. Huset er gammelt og har mange rom. Etter om og men velger hun å overta huset, og hun får besøk av barnebarnets tidligere eier. Han virker hyggelig og virker glad for å ha en slektning, men har han en agenda? Og hva er skikkelsene hun ser i huset?

Liker ikke denne like godt som The Ghost Hunters. Denne er helt ok. Savner litt mer stemning og spenning.

Blir kanskje ferdig med både Red og The Unquiet House i denne uka, men lover ikke noe. De neste bøkene på leselista er: Elskede barn av Romy Hausmann, og The Unwelcome av Jacob Steven Mohr. Så det blir forhåpentligvis litt mer thriller og horror i februar.

8 kommentarer:

 1. Imponert over hvor systematisk lesingen din er, Ina. Du har sånn orden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, orden i kaoset. =) Dårlig på prioritering, men det blir bedre.

   Slett
  2. Jeg er Dronningen av uorden når det kommer til bøker jeg skal lese og har lest. Glemmer for fort. Kan ikke skjønne hvordan du skal bli enda bedre :)

   Slett
  3. Haha. Mye som kan gjøres bedre. Vil heller lese like raskt som du og andre enn å være en organisert sosekopp. =)

   Slett
 2. Du har en del bøker gående, ser jeg :)
  Akkurat nå har jeg kun to, og en av dem er i forbindelse med 1001 lesesirkelen og skal (helst) være ferdiglest i løpet av måneden. Jeg liker godt House of Leaves, utrolig spennende selv om plotet egentlig ikke er så originalt. Interessant hvordan forfatteren har klart å vinkle historien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir litt sjonglering, men det går seg nok til. =)

   Liker House of Leaves veldig godt jeg også. Selve plottet er ikke originalt, men oppsettet og skifting av perspektiv er veldig originalt,synes jeg. Plutselig kan han skifte perspektiv midt under fotnotene.Det er morsomt, for man vet ikke helt hvilken retning det hele vil ta. =) Den er noe arbeidsom å lese, men verdt det. Han er original til å være debutant.

   Slett
  2. Ja, jeg er helt enig! Virkelig originalt, og sånn sett er det ekstra spennende med flere historier i en. Så dette er hans første bok?

   Slett
  3. Det er det som er imponerende synes jeg. At det er en debutant som eksperimenterer med farger, oppsett og format. Og som også har laget en slags kultbok. Det er litt stilig. Synes det er bra at noen tenker utenfor boksen en gang i blant.=)

   Slett