6. mars 2020

Helgelektyre(324)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Dø av skam av Mark Billingham, The Institute av Stephen King, og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamlingDø av skam - Mark Billingham
Dukken - Yrsa Sigurðardóttir
The Institute - Stephen King

Jeg har ikke lest ut noen bøker så langt i denne uka, selv om jeg leser hver dag. Bøkene jeg leser nå er noe store. Jeg liker store bøker og det har ikke noe å si for meg at det tar lenger tid å lese dem ut. Det gir meg noe å gjøre.

Har kommet et godt stykke iDø av skam. Det er også min første bok av Billingham. Det tok litt tid å komme seg inn i den med det første, for det er en del karakterer med, så det tar en liten stund før man skjønner hvem som er hvem, og å bli kjent med dem. Men synes at boka er interessant så langt, kanskje ikke selve saken i seg selv, men karakterene. De er fargerike og noe spesielle.

Dø av skam er om en terapigruppe hvor folk åpner seg opp  om forskjellige temaer for hverandre og de har før i tiden til felles, vært avhengig av noe. Folk i gruppa blir oppsøkt av politiet da en i gruppa blir funnet død, og har heller ikke blitt meldt savnet. Er det noen i terapigruppa som står bak?

Boka er litt rotete og treg i begynnelsen, men det har tatt seg opp, og synes mange av karakterene er spennende å lese om. Det tok bare litt tid å finne flyten i boka.

Natt til søndag begynte jeg å lese Dukken av Yrsa Sigurðardóttir. Jeg har lest noen bøker av henne for mange år siden, og det er: Den som graver en grav, og Jeg vet hvem du er. Synes handlingen er litt "død" så langt. Ikke mye som skjer. Man får et godt innblikk i saken og karakterene, men det er ikke mye som har skjedd ennå, så det går litt tregt.

Den er om en dukke som blir fanget opp i et fiskenett, og jenta i båten vil gjerne beholde den, selv om dukken ser noe småødelagt ut. Etter at dukken dukker opp i livet hennes, opplever jenta noen fæle ting. Er det dukken sin skyld?  Mange år senere forsvinner jenta, og hun er mulig vitne i en sak.

Boka byr på litt mystikk og atmosfære, men det går fremdeles noe tregt, og man blir ikke helt revet med, ennå ...

Sammen med en annen bokblogger leser jegThe Institute av Stephen King, som er hans nyeste bok. Føler jeg ikke har kommet riktig godt nok i gang til å fortelle særlig om handling ennå, for har ikke kommet så langt i den i skrivende stund, men liker stemningen godt så langt, og er spent på fortsettelsen.

Ved siden av disse bøkene leser jeg Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Siden det er en biografi, kommer jeg ikke til å si så mye om den før anmeldelsen, så det ikke blir altfor mye oppsummering i forskjellige innlegg.

Jeg har også fargelagt i det siste. I den siste uka har jeg fargelagt dette:Er ikke ferdig med noen av dem, men har heller ikke mye igjen, og er usikker på om jeg skal bruke noe glitter, for det er lenge siden sist.

Motivene er fra denne boka:


Secret Garden - Johanna Basford


God helg.

Ukas låt: Love You to Death - Type O Negative


6 kommentarer:

 1. Jeg digger grønnfargen på ukas låt, min favoritt, har strikket meg en terrassejakke i denne fargen, og kjøpt tv-benk også i denne fargen. Kos deg med Dukken, den har jeg lest og likt. Av Mark B. har jeg lest Sov godt som jeg ga en 5`er, så det ser ut til at du får en fin helg.
  Gjør du noe med alt det flotte du fargelegger? God helg Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult! Det er en sprek farge. Min favorittfarge er skumringsblått. Den blåfargen som dukker opp tett før det blir svart. Billingham virker lovende og han skriver interessant. Man blir godt kjent med persongalleriet så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese mer av ham.

   Jeg gjør ikke noe spesielt med fargeleggingen etter at jeg har fargelagt ferdig. Jeg bare tar vare på dem slik at jeg har noe å se på når jeg blir eldre hvis jeg vil, og fargelegging er en fin måte å føle seg produktiv på. Så kaster ikke bøkene. Synes det er kjekt å ta vare på ting man har gjort. =)

   God helg, Tine. Håper du leser mye spennende i helga=)

   Slett
 2. Glitter er sjelden feil :)
  Lest og likt andre bøker av Mark Billingham og Stephen King. Tror ikke jeg har behov for å lese noen av disse :) Fortell oss hva du synes om bøkene etter hvert

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant det. Litt jåleri tåler man vel? =)

   Jeg liker både Billingham og King, så er glad for at jeg valgte å lese Billingham til slutt. Bedre sent enn aldri. Så det kommer ikke til å bli den siste boka av ham for min del.

   Det skal jeg selvfølgelig gjøre selv om det tar en stund. Jeg er ikke en av de raskeste. =)

   Slett
 3. Du er rask nok!
  Ha en strålende søndag, Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å vite. Takk, og i lige måde, Marianne. =)

   Slett