28. februar 2020

Helgelektyre(323)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Dø av skam av Mark Billingham, The Woman in the Dark av Vanessa Savage, The Institute av Stephen King og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling


Dø av skam - Mark Billingham
Min venn, Piraten - Ole Kristian Løyning
Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:

The Woman in the Dark - Vanessa Savage

Jeg var på utikk etter horrorbøker, men det er vanskelig å finne ren horror for tiden, så endte opp med å bestille en psykologisk thriller med litt horrorelementer i. Jeg var skeptisk til begynnelsen for da var det noe pludring og jåleri. Jeg vil ikke lese romantikk når jeg har valgt noe mørkt, bare så det er sagt.
Men jåleriet og pludringen forsvant heldigvis og dytter historien i riktig retning.

The Woman in the Dark er kanskje en noe ukjent bok som kom ut i fjor. Den er om Patrick og Sarah. Sammen med dem bor det to tenåringsbarn. Patrick har alltid drømt om den perfekte tilværelsen, og da han får vite at barndomshjemmet er til salgs, har han svært lyst til å kjøpe det, slik at de kan begynne et nytt liv etter en noe turbulent tid. Det er bare en hake. En familie etter Patricks tid i huset, er blitt myrdet, og derfor har det et dårlig rykte og blir kalt Murder House av de  i området. Klarer han å overtale Sarah til å flytte dit med resten av familien, og samtidig gjøre huset mer hjemmekoselig igjen etter en slik tragedie?

Denne oppskriften høres kanskje kjent ut, og selv om man skjønner fort hvordan dette vil utarte seg, synes jeg ikke det ødela selve spenningen, for det er måten det er skrevet på som holder intensiteten oppe. Ofte i psykologiske thrillere bryr man seg ikke om karakterene man leser om, fordi mange av dem glir inn i hverandre og de blir ofte litt skyggeaktige, men dette persongalleriet var mer levende og troverdige å lese om. Det har litt å si det også, og denne gang brydde jeg meg om flere av karakterene, noe som er sjeldent. Ingen årets favoritt, men underholdende og passet ypperlig de kveldene da det regnet som verst. Det ble mer stemningsfullt.

I går før middagstider leste jeg ut denne:

Kjeden - Adrian McKinty

En bok som var ukjent for min del, men noe med konseptet ga meg lyst til å lese den. Kjeden fungerer nesten som et kjedebrev, men den består mer av brev og er mer hardbarket. Det er om Rachel som får vite at hennes datter er kidnappet. For å få henne tilbake, er hun nødt til å kidnappe et annet barn, betale inn en sum på en kryptisk måte, og samtidig følge en del andre strenge instruksjoner. Slik fortsetter kjeden og man må til en hver pris ikke bryte den, for det kan gå hardt for seg. Er Rachel sterk og modig nok til å ta utfordringen på strak arm for å redde sin datter?

En bok om hva foreldre er villig til å gjøre for barna sine, og kreativt kosnept, men syntes desverre det ble noe Hollywoodaktig og veldig søkt. Det blir for mye av alt, og mange av karakterene virker ikke realistiske for min del. Noe som er synd for konseptet virket lovende og handlingen hadde forrykende tempo, men det er ikke nok. Så det var ikke helt boka for meg.

Samme dag begynte jeg å lese noen sider i Dø av skam av Mark Billingham, og det er min første bok av ham. Har lest mange bøker av ukjente forfatterskap i det siste, og det gjør ikke noe. Jeg liker å lese bøker av kjente og ukjente forfatterskap. Dø av skam er om en terapigruppe som snakker om sine ting de tidligere har vært avhengig av og deres kamp for å fortsette tilværelsen uten forskjellige avhengigheter. En dag blir en av dem drept. Er en av de i gruppa mistenkt? Jeg har ikke kommet så veldig langt i boka ennå, så det er for tidlig å si om jeg liker handling og fortellerstemme ennå. Jeg må lese mer for å få mer bakgrunn til å komme med meninger.

Sent på tirsdagskvelden begynte jeg å lese Min venn, Piraten av Ole Kristian Løyning. Har heller ikke lest noe av ham før. Det er en barnebok blandet med både humor og alvor. André mister foreldrene sine i en grusom bilulykke og hans nye verge er en slektning han ikke har sett så mye til, nemlig farens onkel, også kalt grandonkel. De har ikke hatt noe bånd siden grandonkelen har vært mye til havs. Han er kanskje rar, på grensen til eksentrisk og gammeldags. Men en fantastisk forteller som alltid har historier på lager. Vil de to gå overens? André rekker ikke å bo hos grandonkelen lenge før han viser symptomer på at han er syk, og André er redd for at det er noe alvorlig. Vil André klare å få ham til legen?

Jeg er egentlig for gammel for barnebøker, men det har hendt seg at jeg har kommet over noen av dagens barnebøker som jeg har virkelig likt, men er usikker på denne. Akkurat nå synes jeg kanskje jeg liker karakterene bedre enn selve historien? Både André og grandonkelen hans er spesielle på en god måte, og ikke minst fargerike.

Ved siden av leser jeg en mursteinbiografi om Leonardo da Vinci. Den går det ikke så fort med, men den er interessant, og den får bare ta den tiden den tar, siden den er veldig informativ. Men jeg kjeder meg ikke med den.

I helga starter en ny samlesing med en annen bokblogger som jeg har lest mye sammen med i noen år, nå. Denne gang skal vi leseThe Institute av Stephen King. Han er og blir min forfatterhelt som har både skuffet og gledet meg med sine bøker.The Institute er hans nyeste bok som kom ut i fjor.

Ved siden av lesing og Nintendo, har jeg også fargelagt, og i det siste har jeg jobbet med disse motivene:


Skal dekorere hele bakgrunnen med grønt, og det ser dumt ut nå med en liten grønnflekk, men det skal etter hvert fylles ut på begge sidene. Det tar bare litt tid.


 Motivene er fra denne boka:

 Secret Garden - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Cirice - Ghost2 kommentarer:

 1. Synd at ikke Kjeden innfridde.. Men fargebøkene du lager er fine. God helg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg også, for det var en bok jeg gjerne ville like, men for min del ble den litt barnslig. :/

   Det er mange veldig fine fargeleggingsbøker for voksne, spesielt Kerby Rosanes og Johanna Basford sine. De er veldig delikate og fine. Avhengigskapende også. Så det er bare å prøve. =)

   Tusen takk, Anita og i lige måde. =)

   Slett