17. februar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
The Woman in the Dark av Vanessa Savage, er fra egen boksamling
  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Definisjonen av umulig - Camilla Sandmo

 
Antall leste sider i forrige uke:

 422 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Bak lukkede dører - B.A. Paris
#Kampklar - Nina Rossing

Bøker som leses nå:

* #frimegfradeg - C. Glaser
*  The Woman in the Dark - Vanessa Savage
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

Planlagte bøker denne uken:

* #frimegfradeg - C. Glaser
*  The Woman in the Dark - Vanessa Savage
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* Kjeden - Adrian McKinty
* Min venn, Piraten - Ole Kristian Løyning

Bare en bok ble ferdiglest i forrige uke. Jeg trodde jeg ville bli ferdig med #frimegfradeg av C. Glaser i løpet av helga siden den består av svært korte kapitler, men det ble jeg ikke. Jeg blir ferdig med den i en av de nærmeste dagene, og da skal jeg lese: Kjeden av Adrian McKinty. Jeg vet ikke så mye om den, og foretrekker det sånn når jeg skal begynne å lese en bok, for synes de fleste baksidetekstene er veldig lange og overforklarte. 

Boka jeg leste ut i forrige uke var Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo. Den leste jeg ut på onsdag. Den er om en jente som får svært dårlige nyheter før hun drar til Vårøy for å bo der med bestefaren hele sommeren. Hun har i mange år bodd hele sommeren på Vårøy, sammen med besteforeldrene og fortsetter tradisjonen etter at hun mistet bestemoren for noen år sien. Hun har også sin gode venn Olivia der. Denne øya er hennes fristed og vil bevare den som den er. Gammeldags og enkelt. En dag møter hun Trym. Hvem er han og hvorfor møter de hverandre overalt? Hannas liv blir kaotisk når hun får vite at bestefaren hennes står i fare for å bli kastet ut av huset siden det skal byggest leilighetkompleks i området. Vil hun klare å redde huset? 

Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo var en ukjent bok for meg før jeg leste den, men hadde lest en bok av henne tidligere, som heter: Kan vi bare late som. Den leste jeg for noen år siden. Defnisjonen av umulig er en fin bok om hvordan det er å være tenåring på godt og vondt, ukjente følelser, redsler og det å bidra noe for et samfunn. Et lovende tema, men syntes boka ble noe gjentagende underveis og for opplagt.

Samme dag begynte jeg å lese en bok som er rettet mot unge voksne, og det er; #frimegfradeg av C. Glaser. Dette er min andre bok i år med hastag i tittelen. Litt ironisk med tanke på at jeg ikke liker hastag. Den er om Siri som er i begynnelsen av tjueårene. En tid i livet da man helst skal ha ting klart, men ikke alltid det blir sånn. Selv vil hun helst reise, men hører på foreldrene sine som mener hun skal studere, og hun begynner med litteraturvitenskap. Der møter hun Ole som studerer det samme, men er litt usikker på følelsene og om det er et forhold. Hun er på leting etter den store kjærligheten. Kjærlighet med mening. Hun har også et tettere forhold med sin tante enn sine egne foreldre. Hun er også flittig bruker av sosiale medier, spesielt Instagram. Boka ble utgitt i 2016 da Instagram var svært populært. Vil Siri klare å "finne seg selv" og trivsel, eller kommer hun alltid til å føle seg noe rådvill?

Dette er en bok som er mye å kjenne seg igjen i. Ikke alltid like greit å finne ut av hva man vil og hva som er rett. Samtidig skal man ikke sammenligne seg selv med andre. Jeg liker boka, men synes det er vel mye om intimitet, så skjønner godt hvorfor boka er rettet mer mot unge voksne istedet for ungdom.

 Har lest en god stund iThe Woman in the Dark av Vanessa Savage. Leser litt tregere på engelsk, men liker best å lese fra denne sjangeren på engelsk, så det får bare ta den tiden det tar, og liker den bedre enn forventet. Litt damete språk og pjatt i begynnelsen, men har nå en mer nøktern og saklig tone som jeg liekr. Liker godt stemningen i boka. Den er om Sarah og Patrick som begge ønsker en ny start for hele familien. Hans barndomshjem er lagt ut for salg, men det er en hake. Etter hans tid, flyttet det inn en familie som gjorde huset berømt på en dårlig måte, og etter den tid er det kalt Murder House. Patrick tar med Sarah på visning. Vil hun flytte inn i et hus hvor det har hendt noe forferdelig og vil de få den nye starten de ønsker? Jeg har en liten mistanke om hvordan dette vil ende, men  likevel synes jeg ikke det gjør noe denne gang for jeg liker skrivestilen veldig godt og synes karakterene er mer spennende enn jeg har lest i en psykologisk thriller/horror på en stund.

I det siste har jeg også lest om Leonardo da Vinci som er skrevet av Walter Isaacson. Walter Isaacson er kansje ukjent, men det er han som skrev om Steve Jobs for ikke lenge siden. Man vet jo litt fra før at Leonardo da Vinci var en altmulig mann og kanskje en smule eksentrisk? Vi får blant annet vite at han var svært opptatt av detaljer. Han ville vite hvordan ting fungerte og hva forskjellig besto av.

Har lest en del bakgrunnshistorie om han så langt og det er interessant, for vet ikke så mye om det fra før. Vet jo mest om oppfinnelsene hans og kunstverkene hans, så det er interessant å få vite mer om ham. Den kan virke tør ut ved førsteinntrykket, men innholdet er ikke det, bare for å understreke det.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne på en barnebok: Min venn, Piraten av Ole Kristian Løyning. Jeg vet ikke så mye om den ennå, for som nevnt tidligere liker jeg ikke å vite altfor mye om en bok på forhånd. Så vidt jeg vet er det om en gutt som mister foreldrene sine i en ulykke og må bo hos farens onkel. Etter en tid blir guttens nye verge syk, og de må gjøre noe for å få ham frisk. Ser for meg at det er en barnebok blandet med både humor og alvor.

Dette er da bøkene jeg har tenkt å komme meg gjennom og begynne med i denne uka. Så får man se etter hvert hvor langt man kommer med det mot helga.

2 kommentarer:

  1. Spent på hva du vil syne som Kjeden. har den selv på eBok, og begynner på den etterhvert. Han skal til Krimfestivalen i mars.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg også. Konseptet virker bra, men kan aldri vite. Kult at han kommer dit. Håper å få en rapport fra deg angående Krimfestivalen. =)

      Slett