13. januar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Forsvunnet av Kendra Elliot, Revival av Stephen King, The Blind Assassin av Margaret Atwood, Dondald Ducks julehistorier, og The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, er fra egen boksamling


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Revival - Stephen King
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

 357 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Stella Polaris - Myriam H. Bjerkli
Revival - Stephen King

Bøker som leses nå:

* Forsvunnet - Kendra Elliot
* Farlig farvann  - Viveca Sten
* The Blind Assassin - Margaret Atwood

Planlagte bøker denne uken:

* Forsvunnet - Kendra Elliot
* Farlig farvann  - Viveca Sten
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
* #Kampklar - Nina Rossing

Januar er godt i gang, og jeg ligger litt etter med lesingen allerede, selv om jeg leser hver dag, men stresser ikke med det. Det går som det går.

Natt til torsdag ble jeg ferdig med Revival av Stephen King, som var en mørk og god roman. Den hadde ikke så mye skrekkelementer i seg, og det gjorde ikke noe siden karaktererne var såpass spennende å lese om. Den er om Jamie Morton som man blir kjent med helt fra han er liten og til han er godt voksen. Han møter stadig Charles Jacobs som tidligere var prest i småbyen han vokste opp i, men som flyttet etter at prestens familie ble rammet av en stygg tragedie. Jacobs blir ikke helt den samme etter det, og Jamie liker ikke at Jacobs har begynt å heale mennesker med kreative og vågale eksperimenter, men klarer han å stoppe ham?

 I en god stund har jeg lest Forsvunnet av Kendra Elliot, fordi det føles mer ut som en tenåringsroman enn en krim. Jeg har ikke noe i mot tenåringsromaner, men ville denne gang lese krim, og synes at krimsaken overskygges av følelser og seksuell spenning, og det synes jeg er kjedelig å lese om. Det er ikke spesielt troverdig, heller. Boka er om collegejenter som forsvant for elleve år siden. Rettsodontolog Lacey Campbell var en av de heldige som slapp unna, men når hun blir tilkalt til et åsted for å undersøke et skjelett, og oppdager at det er en av hennes nærmeste venner som forsvant på den tiden, tar saken en personlig vending. Er hun selv i fare? Som sagt, det kunne ha vært en spennende krimbok, men overskygges av Campbell og en annen mann som beskriver følelsene sine til det kjedsommelige, så jeg får holde ut med denne boka noen dager til.

 Jeg leser for tiden svensk krim som jeg er godt i gang med. Den er veldig lettlest, og byr på hverdagskrim fra idyllisk skjærgård. En mann blir funnet død i et fiskergarn og Thomas Andreasson blir satt på saken. Det er ferietid og det er vanskelig å finne folk, men han stiller opp. I det siste har han jobbet mye for han har gått gjennom en tøff skilsmisse etter at han og hans kone mistet sitt nyfødte barn. Sorgen ble for stor til å redde ekteskapet, og han tilbringer for det meste av tiden alene. Helt grei krim så langt med fin tempo, men selve krimsaken er ikke spesielt engasjerende ennå.

 Har ikke mange sider igjen avThe Blind Assassin av Margaret Atwood. Den er litt vanskelig å følge med i noen partier, derfor leser jeg den ekstra nøye, men regner med å bli ferdig med den i slutten av uka. Noen bøker trenger litt ekstra tid. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger og hun ble ferdig med sin utgave for ikke lenge siden.

Jeg har ikke åpnet mer i Donald Ducks julehistorier fordi jeg har vært så opptatt med de andre bøkene jeg har lest i, så skal se til å bli ferdig med den i løpet av denne uka. Den er ikke kjedelig, men den har bare blitt nedprioritert, dessverre.

Skal prøve å bli ferdig med både Forsvunnet og Farlig farvann før uka er over, og da skal jeg lese disse bøkene:The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay. Ukjent forfatter for min del, og det er alltid spennende å utforske nye forfattere, spesielt fra horrorsjangeren. Jeg skal også lese #Kampklar av Nina Rossing, som tar opp et akutelt og alvorlig tema, nemlig netthets. Sier ikke så mye om bøkene nå før jeg har begynt å lese dem, for venter med å gi en liten oppsummering når jeg er blitt bedre kjent med bøkene.

 Tror ikke jeg rekker flere bøker i denne uka da jeg har noen jeg skal bli ferdig med først. Dessuten er det Tata Steel Chess for tiden som begynte forrige lørdag, som holder på til den 26. januar, i følge deres hjemmeside. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar