29. april 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Maretorn - Tone Almhjell
* De dødes tjern - André Bjerke
* Will Haunt You - Brian Kirk

Antall leste sider i forrige uke:

  617 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Det som sies høyt - May Sissel Vadla

Bøker som leses nå:

* Mr Murder - Dean Koontz
* Rør ikke de som sover - N.K. Lillebo
* Villette - Charlotte Brontë
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Mr Murder- Dean Koontz
* Rør ikke de som sover - N.K. Lillebo
* Villette - Charlotte Brontë
   * Noen å høre til - Geir Sætre
* Our House - Louise Candlish
* Sadie - Courtney Summers

Jeg har som mål å lese minst hundre sider hver dag, og det er nesten håpløst, men jeg prøver. 617 sider ble lest og tre bøker fullført i forrige uke.

Forrige mandag leste jeg ut Maretorn av Tone Almhjell, og det var en fin ungdomsbok å få med seg. Litt humoristisk fantasy med en dose alvor.

Torsdagskvelden ble jeg ferdig med De dødes tjern av André Bjerke som jeg leser hver påske. Denne gang ble jeg ikke ferdig før etter påska, men det gjorde ikke noe. Boka er like spennende og morsom som alltid. Det morsomme er at man stadig legger merke til noe nytt med boka hver gang man leser den.

På mandag etter å ha lest ferdig Maretorn, begynte jeg å lese grøsserboka Will Haunt You av Brian Kirk, og den likte jeg ikke i det hele tatt. Den er stemplet som en grøsser, men føltes mer ut som en fyllehistorie. Jeg mistet fort interessen for boka, dessverre, men fullførte den som alltid.

Torsdagsnatta begynte jeg på en ungdomsroman som heterRør ikke de som sover av N.K. Lillebo. Det er en bok om døden, og tragiske hendelser, men som er skrevet med både alvor og en del mørk humor. 

Will Haunt You ble jeg ferdig med forrige lørdag, og rett etterpå begynte jeg å lese en thriller som ble utgitt i 1993, som heter Mr Murder av Dean Koontz. Jeg har lest mye av Koontz oppgjennom årene, og nå er det en stund siden sist. Det jeg har lagt merke til med Koontz sine bøker, er at enten er de veldig gode eller så går det rett vest. Det er ingen mellomting, men stort sett er bøkene hans gode, selv om jeg foretrekker Stephen King. Min favoritt av Koontz er Intensity for handlingen lever opp til tittelen.

Mr Murder er om en forfatter som tror han er i ferd med å bli syk fordi han opplever å bli fjern i små øyeblikk. Samtidig leser vi om en mann som er lei av å leve livet uten mening, og bestemmer seg for å ta over en familie, slik at familien blir hans. En spesiell bok så langt. Usikker på om jeg liker den eller ikke. Det er for tidlig å si.

Jeg leser fremdeles Villette av Charlotte Brontë, som jeg leser sammen med to andre bokbloggere. Den er litt tungT skrevet, så vil nok ta litt tid å komme seg gjennom den, men kom litt videre i den i helga.

 Neste bok på lista er Noen å høre til av Geir Sætre. Jeg er litt usikker på om det er min type sjanger. Horror er og blir min favorittsjanger, men liker å teste meg selv litt og utvide horisonten i blant.

Andre bøker jeg håper på å få med meg i løpet av uka er; Our House av Louise Candlish, som jeg har hatt en stund. Og jeg har tenkt å få med meg Sadie av Courtney Summers, som virker å være en krimbok for ungdom. Men jeg liker som vanlig å lese bøker fra forskjellige målgrupper, for jeg liker å holde meg oppdatert, og jeg er en nysgjerrig leser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar