14. februar 2019

Månedens Bokanbefaling (januar)

I januar leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge: 

Out are the Lights - Richard Laymon
The Stranger Diaries - Elly Griffiths
Min historie - Michelle Obama
Burnt Offerings - Robert Marasco
The Wrong Girl (Return to Fear Street, 2) - R.L. Stine
Slå på ring - Frode Eie Larsen
Ligg unna kjelleren! (Grøsserne, 2) - R.L. Stine

Til tross for lav leselyst i januar, fikk jeg lest noen bøker likevel. Jeg likte også noen av bøkene jeg leste. Tenk det!

Det ble noen godbiter, og noen jeg ikke likte i det hele tatt. Så det er sånn som det bruker å være.

Og hvilken bok likte jeg best i januar?

Burnt Offerings - Robert Marasco

For meg er det omtrent Halloween året rundt. Jeg leser ekstra horror i oktober, men liker å lese noe fra den sjangeren ellers i året også. Vedlikeholde sjangeren litt. 

Dette er god, gammeldags horror. Burnt Offerings ble utgitt i 1973, og holder seg godt. Spesielt godt likte jeg atmosfæren i den. Den var nesten til å ta og føle på. Ikke fordi den er skremmende, men man føler intensiteten og at avstanden mellom disse familiemedlemmene gradvis blir større. Det blir veldig mye frem og tilbake når de ankommer feriestedet. Det føles nesten ut som man er der selv sammen med denne lille familien. Er det selve huset som gjør dem sånn, eller er det noe annet?

Jeg liker både gamle og nye horrorbøker og filmer, men hadde av en eller annen grunn ikke hørt om denne før. Denne er også filmatisert, og har sett etter filmen på Platekompaniets hjemmeside, men finner den ikke der. Vet heller ikke om den er på Netflix, for jeg nekter å ha Netdlix. Jeg vil bruke dvd og blu-ray så lenge som mulig. Jeg er ikke fan av at alt skal være så digitalt. Vil heller ha en personlig samling. Jeg er vel gammeldags.

Så håper jeg også får muligheten til å se filmversjonen en gang siden jeg likte boka så godt, spesielt atmosfæren i den. Morsomt er det også at Bette Davis har en rolle i filmen. Hun var fantastisk god i What Ever Happened to Baby Jane?

Hele anmeldelsen av Burnt Offerings av Robert Marasco kan leses her.

Andre bøker jeg liker godt er Ligg unna kjelleren! av R.L. Stine som er bok 2 i Grøsserne, og som jeg har lest før. Boka er både morsom og kreativ. Synes også at historien er litt original. R.L. Stine er litt som Stephen King. Man skjønner ikke helt hvor de karene henter inspirasjon fra. Skulle gjerne ha visst det.  Det er bøkene jeg likte aller best i januar.

Jeg likte ogsåThe Stranger Diaries av Elly Griffiths som jeg leste sammen med en annen bokblogger. Likte atmosfæren og persongalleriet veldig godt. Boka hadde god intensitet, men syntes saken ble kanskje for enkel? Uansett var den verdt å få med seg. Bøkene Min historie av Michelle Obama, og Slå på ring av Frode Eie Larsen er også verdt å nevne. Jeg likte Min historie fordi jeg likte å vite at Michelle Obama hadde oppnådd mye før hun møtte ektemannen, Barack Obama, men likevel følte jeg ikke at jeg ble kjent med henne på personlig plan. Man kommer ikke helt innpå henne og det var et savn. Synes det er det er meningen med selvbiografier og memoarer, så følte ikke jeg ble "godt nok" kjent med henne eller hvordan jeg skal forklare det. Men en interessant bok å få med seg likevel. Jeg likte også Slå på ring av Frode Eie Larsen fordi det er veldig lettlest krim, og her var det personene i boka som gjorde meg mer nysgjerrig enn selve saken.

Bøkene som ikke "traff" meg helt i januar var Out are the Lights av Richard Laymon ogThe Wrong Girl av R.L. Stine. Jeg er nesten like stor fan av Laymon som Stephen King. Jeg er heller ikke fan av to bøker i en konseptet, men det er vanskelig å få tak i originalbøkene til Laymon gjennom norske nettbutikker, har jeg merket. SåThe Woods Are Dark leste jeg i desember, som er en "hel" bok, mens Out are the Lights består av en liten novellesamling. Jeg liker ikke noveller så godt og foretrekker "hele" bøker, men leser noveller hvis det er av forfatter jeg liker og er fra sjangre jeg har sansen for. Men synes denne novellesamlingen var veldig svak og jeg likte bare den første som har sammme tittel som på boka. Så det var ikke det beste jeg har lest av Laymon, dessverre. Jeg har lest mye av ham allerede, så vet han kunne bedre enn dette, og jeg har lyst til å lese enda mer av ham, for bøkene hans bruker å være svært underholdende.

The Wrong Girl er bok to i Return to Fear Street. Syntes både handling og persongalleri i denne boka var like "irriterende", spesielt hovedkarakteren Poppy. Så følte ingen connection til noen som var med i boka, og handlingen ble for opplagt og veldig tam i lengden. Jeg likte den forrige boka i serien som heter You May Now Kill the Bride, mye bedre. Akkurat som Grøsserne, er Return to Fear Street en frittstående serie.

Selv om januar besto av lav leselyst, kom jeg over noen gode bøker likevel, så sånn sett skal jeg ikke klage. Jeg likte i det minste de fleste av bøkene jeg leste, noe som er svært sjeldent. Jeg pleier jo å være den som "aldri liker noe".

Ryggperspektiv av bøkene:Boka om Michelle Obama er ikke med på bildet for den har jeg for øyeblikket lånt bort. 😊

2 kommentarer:

  1. Her var mye spennende! Takk for tips :)

    SvarSlett