4. desember 2018

Julehefter 2018 - del 4

Mon skulle tro jeg er skikkelig glad i jul som har lest i julehefter i flere uker allerede. Er ikke spesielt glad i jula i seg selv, men hvem liker vel ikke tegneserier? Julehefter er noe av det beste med jula. Det har sin sjarm. 


Billy er en av de faste tegneseriefigurene i juleheftesamlingen. En veteran. Billy består av en ny historie på hver side med en humoristisk slutt. Alle blant annet beundrer Frøken Fryd, og er meget betatt av henne på jobb. Morsomme ting skjer blant kollegene som alltid, og ablegøyer oppstår. Dette er et typisk Billy hefte. Har man lest det før, vet man godt hva man får.

Nostalgisk og småmorsomt her og der (hvem sier at militæret er kjedelig?), men ikke det sterkeste julehefte i år. Det blir veldig gjentagende i lengden.

Antall sider: 34
Terningkast: 3


Flåklypa er med i år også, og syns den byr på en svak historie denne gang. Liker Ludvig og resten av gjengen, men denne gangen engasjerte de ikke så veldig mye. Heftet består av en historie. Det er aldri stille rundt Ludvig når det nærmer seg jul, ikke i år heller. En same kommer til Reodor for å be om en tjeneste. I mellomtiden føler Ludvig seg dårlig og har dratt til legen. Som vanlig roter han seg bort i noe, og i kjent stil ender de tree opp i et vanvittig eventyr ved en tilfeldighet. Blir det for kaotisk til å feire jul i år?

Noen morsomme sitater underveis, gærne øyeblikk og som vanlig blir man sjarmert av Ludvig, men syntes alt i alt at denne historien var litt tam. Følte det ikke var helt deres "stil".

Antall sider: 32
Terningkast: 2

Disse karene er vel kjent for oss fleste som også er gjengangere hvert år. Ny side byr på ny historie. Denne familien er underlig, men herlig. Ikke en kjedelig dag for Knoll og Tott. Her går det i ett med rampestreker, manipulering blant familiemedlemmer og mye moro. Knoll og Tott, er litt som Billy. Har man lest det før, vet man godt hva det dreier seg om. Men heller Knoll og Tott enn Billy, da dette heftet har mer humor, og fart og spenning.

Mange utspekulerte historier, gode poeng og småmorsomt. God, gammeldags Knoll og Tott. Og hva er vel jula uten Knoll og Tott? Det er og blir nostalgisk.

Antall sider: 34
Terningkast: 4

(Måtte ta eget bilde da jeg ikke fant noen på nettet)

Hårek har egentlig aldri vært noen favoritt fra min side, men i år ble jeg positivt overrasket, for denne utgaven er morsom og frekk. Humoren er mer vågal, noe jeg liker. Det gjør heller ikke noe om at teksten er på nynorsk. Det er korte replikker og mye vittigheter på lur, så man merker nesten ikke at det er på nynorsk.

Hårek er som kjent fra vikingtiden og han liker å både utfordre sin kone, og har samtidig stor respekt for henne når det gjelder. Liker også at hunden deres prøver å dressere Hårek av og til, noe som er lettere sagt en gjort.

Morsom og hektisk lesestund med mye sarkasme for den som liker det. Det gjør jeg. Denne lesestunden gikk over så altfor fort.

Antall sider: 34
Terningkast: 5

Både Billy, Flåklypa, Knoll og Tott og Hårek er fast inventar i juleheftesamlingen, noen nyere enn andre, selvsagt.

Julehefter 2018 - del 1 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 2 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 3 kan leses her.

Kilde: Anmeldereksemplar

4 kommentarer:

 1. Så gøy at du har fått med deg så mange julehefter, Ina. Jeg leste litt om noen av disse i Aftenposten i forrige uke, da hadde den en stor oversikt over julehefter. Mener de mente Flåklypa stod til terningkast 6, skjønner du og anmelderen der ikke er helt enige ;) Hårek har jeg ikke lest noe av på mange år, men det kan jo virke som jeg burde det. Har tenkt på om vi skulle kjøpt et par julehefter, men så langt har jeg ikke kommet enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Nesten som julegave på forskudd. =)

   Hehe, ja jeg og anmelderen fra Aftenposten er nok ikke enige, men det gjør ikke noe. Det er sjelden jeg er enig med anmeldelere som skriver for aviser generelt. Det er ikke noe jeg gjør med vilje, selvfølgelig, men synes delte meninger er mer spennende enn når man er alltid er enig.

   Håper du gir Hårek en sjanse. Var ikke spesielt fan av ham jeg heller, men liker denne utgaven og Donald Duck god gammel årgang. Deter noen av mine favoritter og har tenkt å lage et innlegg om favoritter helt på slutten. Så håper du skjemmer deg bort med noen julehefter. Det er bare kos. =)

   Slett
  2. Ja, vi får se hva det blir til :D Egentlig har jeg siklet litt på Prøysen juleheftet, kanskje ikke så spennende, men det er noe med Alf Prøysen, han er liksom litt jul.

   Jeg er så sær at jeg av en eller annen grunn aldri har vært spesielt fan av Donald. Men om sene kvelder da jeg var barn hendte det jeg tenkte mange rare tanker, skremte meg selv av ingen god grunn, og fikk ikke sove. Da var Donald en trygghet som holdt meg med selskap til jeg ble trøtt.

   Slett
  3. Jeg liker Alf Prøysen jeg også. Liker den gammeldagse julestilen veldig godt. Så skjønner godt hva du mener. =)

   Så fint minne. Donald er jo en problemløser og fikk deg til å føle deg tryggere. =) Har lest ham siden jeg var liten, og abonnerere på Donald Duck og Co ennå. Det er både nostalgisk og festlig. =)

   Slett