6. november 2018

Satan's Hollow av Joe Brusha - fantastiske illustrasjoner, men syltynn historie ...


John: No, I didn't see anything.
Sandra: That's not possible. I know what I saw --
John: There was nothing out there, Sandra. It was dark and those tunnels are confusing. Maybe you just ...
Sandra: I wasn't confused! Something is going on out there.

Synes ikke den er så mørk og dyster som den "ser" ut til å være ...

Det er ikke altfor ofte jeg leser tegneseriebøker, men prøver å bli flinkere til det. Er flinkere til å lese Donald, men vil gjerne bli bedre kjent med tegneserieverdenen. Da jeg var på utikk etter tegneseriebøker, gjerne noe mørkt, kom jeg tilfeldigvis over Satan's Hollow som jeg ikke hadde hørt om før. Det er første bok i en serie. Serien er på totalt seks bøker.

Gode illustrasjoner er ikke nok
I samarbeid med Allan Otero, har Joe Brusha skapt Satan's Hollow, som i utgangspunktet virker som en mørk og dyster historie. Illustrasjonene er i hvert fall dystre og meget vakre. Personlig ble jeg veldig skuffet over selve historien. Historien har med okkultisme å gjøre. En satanisk sekt oppholder seg i skogen i Ohio (i følge en vandrehistorie), og driver med det de er mest kjent for, nemlig ritualer. De går så langt som menneskeofring. Det fører til at høyere makter oppstår, og en portal til helvete åpnes. Flere år senere returnerer Sandra Ward til sitt barndomshjem som har stått tom lenge. Hun returnerer ikke der alene, men sammen med sin ektemann, John. De er svært forelsket i hverandre og nære. Hun har ikke vært i sitt barndomshjem de siste tyve årene. Idet de ankommer barndomshjemmet, viser det seg at en lokal tenåring er forsvunnet på mystisk vis. Han og en kompis utforsket skogen, og kom over en mørk tunnel som skal være hjemsøkt, bestå av mørke krefter. Sandra og John melder seg frivillig til å hjelpe til med og finne denne gutten. Kommer de til å finne ham? Samtidig blir Sandra utfordret av sin mann om å huske på ting fra tiden da hun bodde i barndomshjemmet siden mye er glemt. Det er også nettopp derfor de er kommet dit, og prøve å gi henne tid til "å finne seg selv" og finne ut av ting generelt, men blir det for traumatisk?.

Nesten bare vin og sofakos
Grunnen til at jeg ville lese denne tegneserieoboka, er at jeg ville lese noe mørkt og dystert, og samtidig bli flinkere til å utforske tegneserieverdenen. Dette var ikke det beste valget jeg har tatt, for for meg ble dette for pludrete. Hver gang dette ekteparet møter litt motgang, drikker de vin om kvelden og trøster hverandre med sofakos. Det er ikke akkurat horror, og sweet talk blir for malplassert. De virker tandre og sårbare. Muligens fordi det er et veldig ungt ektepar, men synes de irriterer veldig mye og ødelegger mye av historien som kunne ha vært bra. Spesielt siden illustrasjonene er fantastiske og dystre, og fortjener større verdighet enn dette.

Hadde ikke hatt noe i mot å skrive en lengre anmeldelse, men dessverre er det ikke mer å nevne annet enn at det er første bok i en serie, og da blir det desto mindre å skrive om. Om jeg har tenkt å lese resten av serien? Kunne ha tenkt meg det bare på grunn av illustrasjonene, men fantastiske og dystre illustrasjoner er som nevnt ikke nok ...

Bakpå:SATAN'S HOLLOW
NEAR THE TURN OF THE 21ST CENTURY, A SATANIC CULT BEGINS TO PERFORM EXPERIMENTAL RITUALS IN THE OHIO WOODS. THESE RITUALS BECOME MORE AND MORE DISTURBING AND EVENTUALLY LEAD TO THE ULTIMATE EVIL - HUMAN SACRIFICE. A STRING OF SACRIFICES EVENTUALLY OPEN A PORTAL WITHIN THE HOLLOW THAT LEADS DIRECTLY TO HELL... BUT IS THIS ALL JUST AN URBAN LEGEND?
NOW, TWENTY YEARS LATER, THE LAST SURVIVING VICTIM OF THE CULT HAS RETURNED, AND SOMETHING IMMENSELY EVIL HAS ARRIVED ALONG WITH HER. IT'S AN ENTITY KNOWN ONLY AS THE SHADOW MAN.
ONE OF ENESCOPE'S MOST TERRIFYING TITLES IN YEARS IS HERE!
COLLECTS SATAN'S HOLLOW ISSUES 1-6

"Writer Joe Brusha has craftetd a wonderfully luscious,
silently eerie tale reminiscent of classic horror..."
- THE FANDOM POST

"...you can feel the
goosebumps as you read it."
- WHATCHAREADING.COM

Originaltittel: Satan's Hollow
Norsk tittel: Kunne ikke finne noen norsk utgave
Forfatter(e): Joe Busha
Sjanger: tegneserie, horror
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
175
Forlag: Zenescope
Norsk forlag: Ingen norsk utgave foreløpig
Utgitt: 2017
Min utgave: 2017 (Innbundet)
Lest: 27.07. 2018
Kilde:
fra min egen boksamling
Plot
: 2 Det ble for mye pludring mellom ekteparet som stadig søkte trøst hos hverandre, og savnet skremselsfaktoren.
Omslag: 5 Herlig. Fine og passende farger for temaet og vakre detaljer.
Baksidetekst: 4 Et av faktorene som gjorde at jeg fikk lyst til å lese boka.
Skrivemåte: 1 Enkel historie, enkle og typiske replikker. Lite spenning.
Favorittkarakter: Ingen dessverre. Syntes ikke det var noe dybde i noen av karakterene.
Slutten: 4 Noe av det bedre med boka. Mørkt. 
Høydepunkt: Veldig lettlest, herlige illustrasjoner og farger.
Lavpunkt: Kjedelig og tynn historie, irriterende ektepar i hovedrollene.
Terningkast: 2
Leseutfordring:
 100 bøker i løpet av 2018

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar