26. juni 2018

Bøker jeg skal lese i juli


Bad Girls With Perfect Faces - Lynn Weingarten
Likblomsten - Anne Mette Hancock
Eye Candy - R.L. Stine
Iris & Ruby - Rosie Thomas
Satan's Hollow - Joe Brusha 
Andre folks døtre - Amy Gentry

Som regel er jeg litt for sent ute eller i siste liten med disse skal lese listene for hver måned, og tenkte å være tidlig ute for en gangs skyld.

Det blir litt mørk litteratur selv om det er såkalt sommertid i disse regnværsdagene. Bare jeg som ikke klager over været siden jeg foretrekker høsten. Kommer aldri til å bli noen sommermenneske. Det er i hvert fall sikkert. Skjønner ikke alt det styret om sola, egentlig. Jaja, man kan ikke skjønne alt. 😊


Bad Girls With Perfect Faces: Når jeg er online søker jeg etter både kjente og ukjente bøker, mest ukjente, for det er litt kjedelig å lese de samme bøkene som "alle" andre leser hele tiden, og det er godt med variasjon selv om horror er min nisje. Denne gangen har jeg ikke heller sett noen lese denne på Goodreads og da hadde jeg i hvert fall lyst til å lese den. Man blir jo inspirert av det andre leser, men ofte er det godt å finne forskjellige bøker på egen hånd også. Det er mer spennende.

(Bakpå):


WHEN I LOOKED UP, HIS SMILE WAS
WIDE AND REAL. "READY?" HE SAID.

I FAKED A SMILE BACK. I HAD 
GOTTEN SO GOOD AT FAKING THINGS.

HE HAD NO IDEA WHAT I'D DONE.
WHAT ANY OF US HAD.

Sasha's best friend Xavier is smart and funny, and strange, and kind, and endlessly forgiving, even when maybe he shouldn't be. So when Xavier's poisonous ex slithers back into his life, Sasha is determinded to protect him.

Worried that Xavier cannot survive another betrayal, Sasha comes up with a plan to prove that cheaters never change. But when her plan goes sickengly wrong, they find themselves on a dark path from which there is no turning back.Likblomsten: Både omslaget og baksideteksten virker spennende, men man vet aldri. Har sluttet å ha forventninger og prøver å være nøktern til alle bøkene jeg leser. Liker omslaget veldig godt, da.

(Bakpå): 

JOURNALIST HELOISE KALDAN befinner seg midt i et mareritt. En av hennes kilder har blitt tatt i løgn. Det er fullt kaos i avisredaksjonen, som desperat forsøker å rydde opp i skandalen.

Kaos hersker også i Heloises privatliv. Midt oppi det hele mottar hun mystiske brev fra Anna Kiel, som i tre år har vært ettersøkt for drapet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimannen Eik Schäfer og Heloise selv begynner å grave i den gamle saken. Så finner det sted enda et drap. Har Anna Kiel slått til igjen, eller er det flere enn én morder? Hvorfor leder alle spor i saken plutselig til Heloise. Er hennes eget liv i fare?

LIKBLOMSTEN er en sterk krim om hevn, rettferdighet og tilgivelse. Dette er først bok i en spennende ny krimserie med Heloise Kaldan som hovedperson.Eye Candy: R.L. Stine er en forfatter jeg har lest masse av. Han har blant annet skrevet Goosebumps (Grøsserne) og Fear Street serien og mange andre serier for barn og ungdom.Han var verdens mestselgende ungdomsforfatter før han ble slått av J.K. Rowling. Goosebumps var så populært at det til og med fikk sin egen Tv-serie som jeg også så hver episode av. Jeg har alltid lest bøker helt siden jeg var ung, men det var virkelig Goosebumps og Fear Street bøkene som vekket den store leselysten i meg før jeg gikk over til Stephen King, Dean Kings og andre mørkere bøker. Så det blir morsomt å lese av R.L. Stine igjen for blir så nostalgisk. Eye Candy er en frittstående thriller som jeg ikke har lest før. Det er svært sjeldent jeg leser bøker om igjen for som regel foretrekker jeg å huske dem slik de var. Men Eye Candy har jeg altså ikke lest tidligere.

(Bakpå): 

DROP-DEAD GORGEOUS ...
WITH AN EMPHASIS ON DEAD

Lindy Sampson is a beautiful twenty-three-year-old New Yorker with a problem. She's too beautiful., and guys are intimidated by her. Her roomate suggests Internet dating and writes a personal ad for Lindy, calling her "Eye Candy." The responses pour in. Suddenly, Lindy is dating four guys at once -  and note that warns. "Don't say no, Lindy. Keep going out with me. I'll mess you up if you say no."
    Which one of her admirers is a deadly freak? Lindy is now forced to say yes to everything to spend the night, anything. From the East Village to the Haptons, panic and paranoia shadow her every move. Lindy suspects everyone, even the one person she thought she could trust. But Lindy Sampson doesn't know the half of it - and what she doesn't know could kill her ...Iris & Ruby: Siden jeg har valgt ut en god del thrillere og horror til sommeren, må man få med seg en roman også. Variere litt. 

(Bakpå): 82-åringen lever et tilbaketrukket liv i Kairo sammen med tjeneren sin - en hel verden unna de travle gatene utenfor. Iris' egenrådige barnebarn Ruby dukker opp på rømmen fra England, og stillheten brytes. Et uventet vennskap oppstår på tvers av generasjonene når Ruby får bestemoren til å fortelle om sitt usedvanlige liv i eksotiske Egypt. Iris' tidligere valg har preget tre generasjoner kvinner, og boken får en dramatisk finale i Egypts glovarme ørken.Satan's Hollow: Det er ikke så ofte jeg leser tegneseriebøker, men det hender seg en gang i blant, og noe jeg ønsker å bli flinkere til. Dette er en bok jeg ikke har hørt om før, så det er også en bonus.

(Bakpå):

SATAN'S HOLLOW

NEAR THE TURN OF THE 21ST CENTURY, A SATANIC CULT BEGINS TO PERFORM EXPERIMENTAL RITUALS IN THE OHIO WOODS. THESE RITUALS BECOME MORE AND MORE DISTURBING AND EVENTUALLY LEAD TO THE ULTIMATE EVIL - HUMAN SACRIFICE. A STRING OF SACRIFICES EVENTUALLY OPEN A PORTAL WITHIN THE HOLLOW THAT LEADS DIRECTLY TO HELL... BUT IS THIS ALL JUST AN URBAN LEGEND?

NOW, TWENTY YEARS LATER, THE LAST SURVIVING VICTIM OF THE CULT HAS RETURNED, AND SOMETHING IMMENSELY EVIL HAS ARRIVED ALONG WITH HER. IT'S AN ENTITY KNOWN ONLY AS THE SHADOW MAN.

ONE OF ENESCOPE'S MOST TERRIFYING TITLES IN YEARS IS HERE!

COLLECTS SATAN'S HOLLOW ISSUES 1-6

"Writer Joe Brusha has craftetd a wonderfully luscious,
silently eerie tale reminiscent of classic horror..."
- THE FANDOM POST

"...you can feel the
goosebumps as you read it."
- WHATCHAREADING.COMAndre folks døtre: Denne har jeg hatt en god stund og tenkte å lese den tidligere, men andre bøker har kommet i veien. Nå er det på tide å lese den.

Da Julie er tretten år gammel, blir hun kidnappet og bortført. Familien er dypt rystet, men klarer likevel å beholde håpet om at Julie en dag vil komme tilbake. Plutselig en kveld mange år senere, ringer det på døra. Utenfor står en ung kvinne som presenterer seg som Julie. Den savnede jenta er mirakuløst tilbake igjen, og familiens lykke kjenner ingen grenser. Men snart begynner Julies mor, Anna, mot sin vilje å tvile på om jenta virkelig er deres savnede datter. Hun prøver å undertrykke følelsene sine, men det gpr ikke, og når hun oppsøkes av en privat etterforsker som interesserer seg fir saken, starter en smertefull søken etter sannheten om jenta hun håper er hennes savnede jdatter.

"... den er så engasjerende at du muligens vil bli i
tvil om din egen families historie når du leser den." 
Entertainment Weekly

"...må betraktes som en lysende debut."
The Dallas Morning News

"Spenningsdebutanten Gentry leverer ... tempofylt,
velskrevet og usedvanlig elegante vrier."
Kirkus Review

Som vanlig kommer jeg til å smette inn tilfedige bøker underveis, men det er disse bøkene jeg kommer til å fokusere på å komme meg gjennom. Det er greit å planlegge litt så sparer man tid til valg av neste bok. 😊

4 kommentarer:

 1. Mange ukjente bøker for min del, men flere virket nervepirrende og spennende. Synes spesielt "Andre folks døtre" virket veldig annerledes, og dermed spennende.

  Planlegger i liten grad hvilke bøker jeg skal lese til hver måned, men tenker å planlegge hvilke bøker jeg skal lese i sommer. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det er greit med litt planleggig måned for måned, dermed får man større oversikt over hvilke bøker man egentlig har i ventebunken, for ellers er det lett å glemme. Ved siden av leser jeg litt bøker utvalgt ut i fra spontanitet, så det er greit med både litt planlegging og ta noe på sparket. =) Er spent på hvilke bøker du skal lese i sommer!

   Slett
 2. Det er lenge siden jeg har lest noe av R. L Stine :) Satan's hollow hadde et veldig fint cover, den fikk jeg også lyst til å sjekke ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det for meg også, så tenkte at det var på tide å lese noe av R.L. Stine igjen for blir så nostalgisk av bøkene hans. =) Og det er jeg enig i. Satan's Hollow er et veldig fint cover. Det var en av grunnene til at jeg ble så interessert i boka. =)

   Slett