5. desember 2017

Månedens Bokanbefaling (november)

I november leste jeg disse bøkene:


 Lest i kronologisk rekkefølge:

Begynnelser - Carl Frode Tiller
Cujo - Stephen King
Rett bak deg - Lisa Gardner
The Other Woman - Laura Wilson
Tom for ord - Stephanie Butland
Friend Request - Laura Marshall

November ble litt av en kontrast i forhold til oktober, både antall bøker og kvalitet. I oktober likte jeg stort sett de fleste bøkene jeg leste, og leste 13 bøker til sammen, mens i november var det mye skuffende innhold og endte opp med bare seks bøker. Jaja, ingen måneder er like ...

Leste hver dag som vanlig, og noen bøker engasjerer mer eller mindre. Det er alt ettersom. Boka jeg ble mest skuffet over var Friend Request av Laura Marshall. Som nevnt tidligere i andre innlegg, synes jeg at mange bøker i thrillersjangeren blir vel like og domineres av kvinnelige forfattere. Jeg har ikke noe i mot kvinnelige forfattere, for all del, men foretrekker mannlige forfattere og har gjort det lenge. Det er jo mange kvinnelige forfattere som skriver veldig godt, men de har vært fraværende i det siste. Dette er ikke ment som noen hatkommentar eller noe, fordi det er bare barnslig, bare en observasjon. Det er alt.


Og hvilken bok likte jeg best i november?

Cujo - Stephen King

Dette er en bok som er både elsket og hatet av Stephen King fans. Jeg så filmen en del ganger for mange år siden og husker den som både komisk og dårlig. Av en eller annen grunn har jeg alltid lyst til å lese boka, og jeg likte den mye bedre enn forventet. Stephen King er som kjent min forfatterhelt, men det betyr ikke at jeg liker alle bøkene hans. Jeg har lest mye bra og også bøker som virkelig har skuffet. De bøkene av Stephen King som har skuffet meg mest oppgjennom årene er blant annet; Liseys historie, Cell, Firestarter, Geralds lek, og The Girl Who Loved Tom Gordon, og bøkene som jeg virkelig er; Pet Sematary, Misery, Salem's Lot, Mørke krefter (The Dead Zone), og It. Så forfattere har sine oppturer og nedturer de også. Cujo ble ikke en automatisk favoritt bare fordi at Stephen King er min favorittforfatter, bare for å udnerstreke det.

Cujo er en litt spesiell bok. Om en sanktbernhardshund som i begynnelsen er en snill og god familiehund, men etter jakten på en kanin skjer det noe som gjør at stakkars Cujo blir syk og forandres til noen han ikke er. Han blir rammet av en sykdom som forandrer ham til en helt annen hund enn det han en gang var, og ting blir misforstått. Man får sterk sympati for denne Cujo, spesielt siden enkelte deler i boka blir fortalt fra hans synsvinkel, noe som gjør det hele mer interessant. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lest boka tidligere. Trodde heller ikke jeg ville like boka så godt som jeg gjorde, men ble positivt overrasket. Den er intens og har mange interessante partier. Glem filmen, les heller boka!

En annen bok jeg gjerne vil anbefale videre er Begynnelser av Carl Frode Tiller. Den gjorde inntrykk. Har ikke skrevet om den heller, men det blir. Har ikke vært så mange anmeldelser i det siste for har vært mest i lesemodus enn skrivemodus, men anmeldelsene er ikke glemt.

Ellers var november stort sett skuffende på lesefronten. Boka jeg likte minst var Friend Rrequest av Laura Marshall. Den hadde noen spennende partier her og der, men historien i seg selv var veldig tynn. Rett bak deg av Lisa Gardner hadde et lovende utgangspunkt, men syntes språket var noe barnslig til krimroman å være. Tom for ord av Stephanie Butland likte jeg i grunn, spesielt historien, men her slet jeg også med språket fordi det var til tider vel rosabloggaktig. Ikke helt fan av en slik tone. Jeg vet at man ikke skal ha forventninger til bøker, og det har jeg som regel heller ikke, men likevel forventet jeg en smule mer av The Other Woman av Laura Wilson. Den var svært underholdende, og hovedkarakteren var spesielt spennende å lese om, men underholdning er ikke alt, og jeg savnet mer dybde. Syntes også at den fine suspensen den hadde ble ødelagt altfor tidlig.

Er ikke meningen å være så negativ og kritisk, men har slitt med å finne de rette bøkene i det siste. Har ikke lest noe bra siden begynnelsen av november, så det er på tide at en bok tar meg med storm snart.

Ryggperspektiv av bøkene:


En liten lesemengdeforskjell på oktober og november ....

Lest i oktober

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar