14. november 2017

Velkommen hjem av Ninni Schulman - fin høstkrim


Magdalena hadde nesten ingen krefter igjen i beina da de snublet videre mot neste lykt.
    En ugle tutet et sted, ellers var alt helt stille.
    Da de hadde rundet en liten sving i stien, fikk de omsider øye på skinnet fra en lommelykt litt lenger framme. De var i hvert fall ikke alene i skogen.

En klassereunion arrangeres og det tar en drastisk utvikling.

Mange har sikkert vært på klassereunion, og har kanskje kjent til samme spenningen, nysgjerrigheten og forventningene som de i Velkommen hjem gjør. Se hvordan noen har endret seg og noen alltid forblir den samme. Velkommen hjem er om et klassereunion som samles i en hytte i skogen, og denne klassen består av mange mennesketyper. Noen har store forventninger til festen, andre er der for å bevise noe, vise hva de har oppnådd i livet, mens andre tar det som det kommer. Gamle følelser blusser opp, både på godt og vondt, og denne kvelden tar mange spesielle vendinger. Savner man noen gang tiden da man var ung eller er livet enklere som voksen? Det store temaet for festen er spøkelsesvandring i skogen, og stemningen forandres helt da en av dem blir funnet død ...  Ting blir heller ikke lettere da en annen person fra klassen blir funnet død en annen dag på et annet sted. Er det noen som bærer på gammel nag, eller er hva er det som egentlig foregår, og er de andre i fare også?

Noe oppbrukt, men det funker
Ninni Schulman er en forfatter jeg ikke har lest noe av tidligere, men jeg fikk veldig lyst til å lese Velkommen hjem da det virket som en litt annerledes krim. Dette er en krimroman med en grøssende effekt. Man lurer på om det er noen andre eller noe annet i skogen med dem, eller om en av dem har møtt opp med dårlig hensikt. At en slik setting er plassert i en hytte i skogen, er kanskje litt klisjéaktig, men når det gjelder en slik handling, er det nesten unngåelig. Selv om det er noe klisjéaktig, så bidrar det likevel til god, gammeldags mystikk. Man tenker jo alltid det verste når man er langt ute i skogen eller i ødemarken. For da er man sårbare på mange måter, og alt kan skje. Man har da mindre kontroll på stort sett alt.

Spennende persongalleri
Men det var ikke bare handlingen som var selve drivet og som bidro til nysgjerrigheten, men det var også persongalleriet som besto av forskjellige mennesketyper. Vi får et lite innblikk i alle, og de var svært interessante å lese om, på hver deres måte. Man får kjenne på noens popularitet og andres misnøye. Forfatteren gjør gode karakterbeskrivelser. Det er i hvert fall sikkert. Kapitlene er korte og effektive, så det er lett å bli revet med. Det som trekker litt ned er når man har lest mye krim og ikke minst grøss fra før, føler man ikke at forfatteren bidrar til noe nytt. Det er ikke noe som sjokkerer, eller overrasker og man sitter heller ikke igjen med et spesielt inntrykk.

Velkommen hjem er femte bok av Ninni Schulman om journalisten Magdalena Hansson, og selv om det ikke ble noen favoritt, hadde den sine spennende øyeblikk, og den er verdt å sjekke ut. Hadde sansen for at hun skriver veldig realistisk og det gir mersmak på de tidligere bøkene hennes Fikk også sansen for Magdalena Hansson. Så godt å vite at jeg allerede har et leseprosjekt for neste år.

Bakpå:

ET HYGGELIG GJENSYN MED KLASSEVENNER
SKAL FÅ KATASTROFAL UTGANG FOR NOEN.

Magdalena Hansson vet ingenting da hun får invitasjon til jubileumstreff med sin gamle klasse. De skal overnatte i klasseforstanderens sommerhus, akkurat som de gjorde en helg i niende. De skal spise, hygge seg og gå spøkelsesvandring i skogen.

På festen faller alle tilbake i gamle mønstre. Kvelden utvikler seg i en uventet og tragisk retning. En av Magdalenas klassekamerater blir nemlig funnet myrdet. Dagen etter blir enda en person fra klassen funnet død på Hotell Monica. Dødsårsakene er forskjellige, men det må vel være samme gjerningsmann? Hva er motivet, og finnes det flere i klassen som er i fare?

Velkommen hjem er femte bok i Ninni Schulmans populære serie om journalisten Magdalena Hansson og politifolkene Petra Wilander og Christer Berglund.

"Vellykket hverdagsspenning ... Ninni Schulman kan virkelig kunsten å fortelle en historie, og femte bok om Värmlands-journalisten Magdalena Hansson er intet unntak ... frykten er til å ta og føle på. Men det som imponerer mest er hvor sterkt Ninni Schulman treffer i sine beskrivelser av hverdagslivets dramatikk."
TARA

Originaltittel: Välkommen hem
Norsk tittel: Velkommen hjem
Forfatter(e): Ninni Schulman
Sjanger: krim
Målgruppe: voksen
Antall sider:
463
Forlag: Bokförlaget Forum
Norsk forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2016
Min utgave: 2017 (Innbundet)
Lest: 30.09. - 05.10. 2017
Kilde: anmeldereksemplar
Plot: 4
Spennende og aktuelt.
Tittel: 5 Det var tittelen som gjorde meg mest nysgjerrig av en eller annen grunn.
Omslag: 5 Mystisk, og man får lyst til å gå inn i hytta og utforske det.
Baksidetekst: 4 Svært lokkende.
Skrivemåte: 4 Veldig engasjerende, spennende persongalleri, aktuelt tema og god driv.
Favorittkarakter: Magdalena. Hun er smart og tøff, og man vil bare vite mer om henne.
Slutten: 3 En helt grei slutt, hverken mer eller mindre. Ikke noe minnerikt.
Høydepunkt: Interessant konsept, aktuelt tema, fascinerende persongalleri og mye stemning.
Lavpunkt: Litt klisjéaktige partier her og der, og ikke den store avslutningen, men er heller ikke altfor skuffet.
Terningkast: 4
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2017


2 kommentarer:

  1. Denne boken har jeg, er jeg nesten helt sikker på. Og det sier ganske mye om ventebunken min med bøker når jeg ikke er 100% sikker på det :-) Jeg har hvertfall lest alle de tidligere bøkene til Ninni Schulman og likt dem alle sammen. Så jeg må jo lese denne også :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja, kjenner igjen den følelsen. Har mange skal lese bøker bunker liggende så er ikke helt 100 % sikker på hvilke bøker jeg har jeg heller. :) Det er et luksusproblem vi har. :) Syntes ikke Velkommen hjem var så verst, så er spent på hvordan du vil like den. :) Fikk i hvert fall lyst til å lese de andre bøkene av Schulman foor hun skriver veldig nøytralt og realistisk.

      Slett