26. november 2017

The Other Woman av Laura Wilson - noen er mer opptatt av det overfladiske enn andre


    Sophie shut her eyes tight and stood quite still for a moment before reaching into the cabinet and pulling out a bottle of Armagnac.
    LET'S SEE HOW SMUG YOU ARE THEN.
    It  couldn't be Leo himself, could it, trying to tell her something she was refusing to see?
    I am actually going mad, Sophie thought. It is ten past four in the morning, and I am drinking brandy and wondering if my husband is sending me poison-pen letters. This cannot be happening. I am not this person. We are not these people. None of this is true. 
    If it isn't true, the little voice at the back of her mind piped up, then why aren't you upstairs asleep?

Det er lett å tro at livet går på skinner og at man har det godt, kanskje for godt. Man sklir da inn i hverdagslige rutiner og ting går som regel av seg selv. Men hva skjer når noe får deg til å tvile på det gode livet du har, og du mister all tillit til den du lever livet med?

Når tilværelsen blir fiklet med
Dette skjer nemlig med Sophie. Hun deler livet med en mann hun elsker, sammen har de tre barn og bor i Norfolk. Mannen hennes, Leo, reiser mye på grunn av jobben, og Sophie sitter mye med ansvaret hjemme. Men hun har sine medhjelpere som vaskehjelper, og andre roller som stepper inn for å gjøre ting lettere for henne. Sammen med mannen har hun et fint hus som er nydelig dekorert og vakker eiendom, og selvfølgelig har de også en hund. Jula er nettopp over og de er tilbaket til den grå hverdag. Men tilværelsen for Sophie blir alt annet enn hyggelig da hun oppdager julebrev som hun har sendt ut året før, bli sendt tilbake til henne i en ny konvolutt, og over julebrevet hennes står det korte, stygge meninger om henne fra en anonym sender. Dette er det andre eller tredje året på rad det skjer. Den hun får tilbake denne gang, ryster henne mer enn de andre hun har fått tilbake av denne anonyme senderen. Over det siste julebrevet hun får tilbake, står det en beskjed om at Sophies mann er utro og at han kommer til å forlate henne. Er det sant eller er det bare noen som er fryktelig sjalu på henne, og vil bare skremme henne litt? Eller kjenner hun ikke sin egen mann så godt som hun tror?

Dette er en thriller med svært god suspense, spesielt i begynnelsen, men synd at man får vite ting litt for tidlig. Så den fine mystikken den hadde i begynnelsen blir avbrutt så altfor tidlig. Det beste boka hadde å by på var god underholdning. Kaptilene er veldig korte, og etter en hendelse blir man fort revet med for å se hvordan situasjonen håndteres der og da, og etterpå. Det er ikke en eneste kjedelig side. Man lurer på hvor lenge dette kan holdes gående. Men underholdning er ikke nødvendigvis alt. Jeg savnet mer dybde, både i handling og persongalleri, for ting skjer så altfor fort etter de første  50-70 sidene. Selv om man skjønner og vet godt hva som skjer videre, føles det som om man ikke får et grep på noe, fordi ting skjer så fort at man får ikke tid til å filosofere over det som skjer. Det blir mye på en gang, for tidlig.

Fascinerende personlighet
Selv om jeg ønsket meg mer bakgrunnshistorie av karakterene, var Sophie svært spennende å lese om. Man får et elsk-hat forhold til henne. Hun er i overkant snobbete, og bryr seg veldig om fasade, og samtidig er hun veldig glad i hennes nærmeste. Man blir svært interessert i hvordan hun håndterer diverse situasjoner i og med at hun er en person som vil at alt skal så og si være perfekt. Vil hun klare å late som om alt er perfekt i enhver situasjon? Hva skal til for å få en kvinne som Sophie til å miste kontrollen, hun som har stålkontroll på alt?

The Other Woman er en thriller blandet med krim, og konseptet hadde et svært godt utgangspunkt, men som dessverre blir rushet frem før man rekker å kose seg med den gode atmosfæren den hadde i begynnelsen. Det blir for travelt og opphakkende. God underholdning, og engasjerende innhold, men savnet mer jevnhet og tyngdekraft.

 Bakpå:

Sophie has an enviable life - beautiful house, successful husband, three healthy and talented children and the inevitable black Labrador to complete the perfect tableu. But all that is about to change.

A message arrives at Sophie's house, scrawled across her own round robin Christmas newsletter: HE'S GOING TO LEAVE YOU, LET'S SEE HOW SMUG YOU ARE THEN, YOU STUPID BITCH. Perhaps she should ignore it, but she ignored the last one. And the one before that.

When her plan to identify and confront the other woman goes violently wrong, Sophie must go to extreme lengths to keep her life and her family together, all the while guarding her devastating secret.

Originaltittel: The Other Woman 
Norsk tittel: Ingen norsk tittel så vidt jeg vet
Forfatter(e): Laura Wilson
Sjanger: krim, thriller
Målgruppe: voksen
Antall sider:
356
Forlag: Quercus
Norsk forlag: Kunne ikke finne noen norsk utgave
Utgitt: 2017
Min utgave: 2017 (Innbundet)
Lest: 10.11. - 18.11. 2017
Kilde: fra egen boksamling
Plot: 4
Svært underholdende, lettlest og alltid noe som skjer.
Tittel: 3 Man vet litt med en gang hva boka dreier seg om.
Omslag: 5 Mystisk, spennende, dystre farger og alt dette vekker nysgjerrigheten med en gang. Bokomslaget har mye atmosfære.
Baksidetekst: 5 Kort og enkel for en gangs skyld. Baksidetekst på engelske omslag har en tendens til å være lange og detaljerte, noe som ikke er nødvendig. Her var den istedet kort og presis.
Skrivemåte: 3 Svært engasjerende, men kapitlene blir vel korte og opphakkende. Savner mer flyt, og mer informasjon om karakterene og diverse.
Favorittkarakter: Sophie. Litt vanskelig å forklare fordi man får et slags elsk-hat forhold til henne. Man liker ikke at hun er overflatisk og bryr seg mer om det materialistiske, men samtidig er hun en person som ikke gir opp. Hun er fascinerende på mange måter, egentlig.
Slutten: 3 Helt grei slutt, hverken mer eller mindre. Ikke noe minneverdig.
Høydepunkt: Mye action, en god del suspense som dessverre spoleres altfor tidlig, men alt i alt, man blir med på ferden fordi det er spennende likevel.
Lavpunkt: Savnet mer innhold og bakgrunnshistorie.Forfatteren kunne også ha holdt suspensen gående litt til.
Terningkast: 2
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2017


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar