4. februar 2017

Månedens Bokanbefaling (januar)

I januar leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:

Ghost Stories My Mother Told Me - Lecy McKenzie Pritchett
The Dark Tower 4 (Wizard and Glass) - Stephen King
Djevelen i den hvite byen - Erik Larson
How to Be Both - Ali Smith
Pretty Girls - Karin Slaughter

Ikke all verdens ble lest i januar, men litt ble det. Leste i noen store bøker og brukte en del uker på å lese ferdig Djevelen i den hvite byen fordi den var informasjonsrik og jeg ville bruke tid på den. I følge profilen min på Goodreads ligger jeg etter med fire bøker for å nå 100 bøker i 2017. En virkelig bra start:) Heldigvis er det flere måneder igjen.

Og hvilken bok likte jeg best i januar?

Pretty Girls - Karin Slaughter

Pretty Girls ble utgitt i 2015 og det er første gang jeg har lest noe av Karin Slaughter. Det var på tide. Hvorfor jeg ikke har lest noe av henne tidligere, har jeg dessverre ingen svar på, men bedre sent enn aldri. Ved siden av horror liker jeg også å lese mysterier med hint av suspense og det får man av denne boka. Jeg leste den sammen med en youtuber (Bookworms Buddy) og hun har lest mye av Slaughter før, og hun inspirerte meg til å lese noe av henne. Hun foreslo å samlese en av bøkene til Slaughter og da endte vi opp med Pretty Girls.

Og Pretty Girls var et godt førsteinntrykk i forfatterskapet til Slaughter. Så dette blir ikke det siste jeg leser av henne. Boka er om en jente som forsvinner og familien hennes frykter det verste. Perspektivene blir skrevet fra forskjellige perspektiver, så dette er både en spennende og sårbar bok, kun for hardbarkede lesere. Mer vil jeg ikke skrive om boka før jeg skriver anmeldelsen. Vil bare føye raskt til at dette er en type bok som hjemsøker en lenge etterpå og som virkelig gir inntrykk. Slike bøker som hjemsøker en lenge etterpå er bøker jeg setter aller størst pris på.

Andre bøker som jeg gjerne vil anbefale i samme slengen er: Wizard and Glass av Stephen King. Månedens bokanbefaling for januar sto mellom den og Pretty Girls, men syntes Pretty Girls gjorde et sterkere inntrykk, men for all del jeg likte Wizard and Glass kjempegodt også.Wizard and Glass er fjerde bok i The Dark Tower serien som jeg samleser med Birthe. Vi er like begeistret over serien begge to og jeg er spent på fortsettelsen. Vi følger fremdeles Roland the Last Gunslinger videre på sin underlige ferd etter the Man in Black og det mørke tårn. I denne utgaven åpner Roland seg mer opp for de andre følgesvennene hans enn det han har gjort tidligere, og vi får vite mer om hans fortid. Hittil så har han vært svært lukket, så det er kjekt å få et større innblikk av ham, selv om jeg liker også mystikken. Det er litt komisk når jeg leser The Dark Tower for jeg forestiller meg Lothepus fra Fjorden Cowboys og Farmen kjendis fordi Roland og han har veldig mange likhetstrekk. Begge er litt fåmælte og har det mystiske og noe sære draget over seg som man får sansen for.

Av de andre bøkene jeg leste i januar likte jeg Djevelen i den hvite byen av Erik Larson godt selv om den var noe tungtrødd i enkelte partier, og jeg hadde noen grøssende forventninger til Ghost Stories My MotherTold Me av Lecy McKenzie Pritchett, men klarte ikke helt å ta den boka så alvorlig da den var full av korrekturfeil, og var alt annet enn skremmende. Jeg liker ikke å henge meg opp i korrekturfeil fordi det er lett å se seg blind i en tekst mens man skriver, og alle skriver jo feil i blant. Men dette er snakk om en nyutgivelse, og at boka fremdeles inneholder så mange korrekturfeil, virker litt rart. Og boka How to Be Both av Ali Smith ville jeg så gjerne like, men fikk det ikke helt til. Den var helt ok og ikke mer enn det.

Februar er årets korteste måned, men håper jeg får lest mer enn det jeg gjorde i januar likevel, fordi jeg har så mange bøker på vent.

2 kommentarer:

  1. Så gøy at du likte denne! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant?:) Hjemsøkende og fascinerende bok, men det er ingen bok for alle da den kan være litt voldsom. Jeg likte den fordi den setter spor i en etter at den er ferdiglest og gleder meg til å lese mer av Karin Slaughter:)

      Slett