21. november 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

* Alle mine demoner - Nikolaj Frobenius
* Sjakkspillere - Eivind Riise Hauge

Antall leste sider i forrige uke:

 440 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen.

Bøker som leses nå:

* En spesiell type ondskap - James Lilliefors
* A Deadly Thaw - Sarah Ward
* Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft

 Planlagte bøker denne uken:

* En spesiell type ondskap - James Lilliefors
* A Deadly Thaw - Sarah Ward
* Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft
* Mørke hjerter - Hanne Kristin Rohde
* 11.22.63 - Stephen King
 
Mye lesing i helga ble det ikke for jeg har sjakkfeber. I skrivende stund i sjakk VM har det fremdeles kun vært remis. Det er på tide at Carlsen vinner et parti snart. Som sagt kan jeg ikke mye om sjakk, bare grunnreglene. Man lærer en god del mens man hører på panelet underveis og VGTV panelet er samtidig en underholdende gjeng.

Det er greit å gjøre litt andre ting også enn blogging og lesing innimellom. Da er det lettere å savne bøker når man tar litt avstand fra det. Det er bare sunt å ta avstand fra ting man liker iblant istedet for å gjøre det samme hele tiden.

Selv om jeg ikke ble ferdig med noen av bøkene jeg hadde planlagt for helga, kom jeg videre både i En spesiell type ondskap, A Deadly Thaw og Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft).

Satser på å bli ferdig med En spesiell type ondskap og A Deadly Thaw, og begynne på Mørke hjerter før uka er over. Og i morgen skal jeg begynne på 11.22.63 av Stephen King. Jeg skaffet meg den i sommer, men tenkte å utsette den til samme dato som tittelen. Litt sært kanskje, men hvorfor ikke? Om det blir videre lesing iThe Dark Tower serien av Stephen King denne uka eller senere, er jeg for øyeblikket ikke sikker på, men det blir snart. Da skal bok fire leses som er Wizard and Glass.

6 kommentarer:

 1. Så deilig å ha noe annet enn lesing som er spennende innimellom. Jeg snek meg til 5 minutter med sjakk i løpet av helga, men skjønte ikke noen verdens ting hehe. Satt med hjemmeeksamen, så det var mest for å gi hjernen et lite friminutt. Jeg håper du snart får se noe annet enn remis med Karlsen, Ina.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om det ikke er mye. Har ikke mange hobbyer, men nå er det heldigvis sjakk vm og så har jeg fargelegging ved siden av. Synes det er godt med litt avbrekk fra bøkene av og til. Ikke fokusere på det samme hele dagen. Det tok lang tid før jeg skjønte meg på sjakk selv. Lærte det litt i barndommen da jeg spilte litt med broren min og spiller det litt på data, men jeg kan bare hva brikkene har lov til og ikke. Ikke noe mer:) Fascinerende er det uansett å se på og gjette seg frem til neste brikke og høre på panelet:)

   Skjønner greia med hjemmeksamen. Det er ikke noe gøy og ikke noe jeg savner. Er sikker på at du klarer det:) Krysser fingrene for deg:)

   Takk for det, Mari. Det håper jeg også. Remis er ikke det verste, men vil heller at det skal bli seier;)

   Slett
 2. Skjønner poenget med at det er fint å gjøre andre ting enn bare blogging og lesing til tider, jeg supplerer gjerne gladelig med skriving, fargelegging, internett og nintendo blant annet selv :) Er ellers ikke særlig into sjakk selv, men ser appellen med det, fint å ha ting som engasjerer en. Ha en fin uke både litteraturmessig sett og ellers :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som vi har mye til felles selv om det ikke akkurat er sjakk:) Jeg også fargelegger og spiller en del Nintendo. Av og til ser jeg også en del youtube videoer. Man må bare bryte opp dagene med litt variasjon for å gjøre det samme hele dagen hver dag er ikke bra i lengden, og det er sunt å bryte opp dagen med variasjon uansett hva man gjør til vanlig. Det trenger ikke å være mye, men små avbrekk med andre ting er bare kjekt.

   Er ikke spesielt interessert i sport ellers, men sjakk og amerikansk fotball går an å se på:)

   Takk for det og det samme ønskes deg:) Er nysgjerrig på hva slags Nintendospill du er engasjert i.

   Slett
 3. Du har en del på programmet denne uken, til og med Stephen King - muligens to av ham :)) Har forresten fått med meg at den du skal lese er bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det spørs hva jeg kommer meg gjennom eller ikke av bøkene før uka er over:) Man må sette noen mål til seg selv av og til. Har hørt mye positivt om 11.22.63 boka, og jeg har bare lest en bok av Stephen King fra nyere tid og det er Duma Key som jeg likte overraskende godt. Har lest mest av hans gamle verker fra 70 tallet og utover 90 tallet, så det er greit å utforske noen av hans nyere verk også. Se utviklingen og finne ut om han var bedre før eller nå:) Mannen er snart 70 og gir fremdeles ut bøker. Ikke verst det:)

   Hvis du begynner å lese fjerde bok i The Dark Tower serien denne uka er jeg med på samlesingen, selv om det er mange bøker på en gang, men det går bra. Og to bøker av King på en gang, da er det ingen grunn til å klage:)

   Slett