22. mars 2016

Påskelesing 2016

Jeg har ikke tenkt å lage påskeanbefaling eller noe i den duren fordi mine meninger er som regel det motsatte av andres meninger, og jeg er en person som nekter å følge strømmen og gjøre som alle andre. Det er ikke min stil og jeg må for all del ta være på særheten min:) Så istedet for å lage påskeanbefaling innlegg og slikt velger jeg å lage et innlegg om hva jeg har bestemt meg for å lese i påska heller.

(Det var ikke meningen å overdrive med blodeffekter på collagen, men ble inspirert av omslaget til boka av Caroline Kepnes;)

 Du - Caroline Kepnes
Night Shift - Stephen King
Dukkehuset - M.J. Arlidge
Vinternatt (norske kriminalfortellinger) - utvalgt av Nils Nordberg

Å velge påskelektyre hvert år er alltid et dilemma fordi det er så mange bøker å velge mellom og hvordan vet man at man har valgt de rette bøkene til påska? Det vet man jo aldri. Så man blir naturligvis like usikker hvert år.

Vanligvis ellers i året setter jeg opp en leseliste for neste måned når en måned nærmer seg slutten. Men når det er påske og jul velger jeg litt tilfeldig. Hvorfor jeg valgte akkurat disse bøkene til påskelesingen i år vet jeg ikke, men det var vel de bøkene som jeg har tenkt på mest de siste dagene så da ble det sånn. Jeg har ingen forklaring på det. Og å lese mørk litteratur er det eneste forholdet jeg har til påska:)

Night Shift begynte jeg på i forrige uke så da ble det naturlig å ha den med i påskelesingen. Stephen King skriver jo både grøss og krim (han har også skrevet fantasy), så han passer godt inn som lesestoff til påska. Han skriver bøker fra forskjellige sjangere og behersker alle sjangere. Det er fordi han skriver så godt. Skjønner ikke hvordan han får det til og hvor han får ideéne sine fra tør jeg ikke å tenke på. Night Shift består av antologier (altså noveller som er i samme sjanger). Så jeg skal selvfølgelig fortsette med den.

I kveld skal jeg begynne på Du av Caroline Kepnes, som er en psykologisk thriller. Den handler om en fyr som blir betatt og til slutt besatt av en forfatter og finner ut alt om henne på Internett uten at hun vet om det. Denne boka er et obs på hvor sårbare vi er siden fleste av oss bruker sosiale medier og hvor lett det er å finne informasjon om oss nå til dags. Jeg liker psykologiske thrillere, men håper denne ikke bruker samme formel som Gone Girl og Piken på toget. Da blir jeg skuffet. De to bøkene er så oppskrytte at det gjør vondt. Så håper Du er annerledes og bedre. Vi får se.

Og etter hvert skal jeg begynne på Dukkehuset av M.J. Alridge. Jeg leste Elle melle av samme forfatter for to år siden og den ble jeg ikke begeistret for fordi prosessen i boka var nærmest en blåkopi av Sawfilmene. Men jeg gir aldri opp en forfatter før jeg har lest minst to bøker av dem fordi forfattere kan ha sine oppturer og nedturer de også. Dukkehuset er om en kvinne som er kidnappet og befinner seg i en kjeller. Hun vet ikke hvorfor eller hvem som har kidnappet henne.
Har ikke tenkt å si noe mer om det for konseptet virker "lett" uten at jeg kan utdype det noe mer og sparer det til anmeldelsen senere.

Vinternatt (utvalgte kriminalfortellinger) utvalgt av Nils Nordberg. Nils Nordberg jobbet før i tiden i Radioteatret (det staves faktisk sånn) og var den berømte introstemmen i programmet, men han sluttet for noen år siden. Han har valgt ut nesten 50 krimnoveller for denne boka som er skrevet av både avdøde og moderne forfattere så her er det blandet drops. Kjøpte denne boka en del år siden og tenkte at nå var det på tide å lese den. Ser for meg at denne boka blir mer kosekrim enn skrekkelig krim, men det gjør ikke noe. Håper de andre bøkene jeg har valgt er mer skrekkelig så jeg får litt skrekk ved siden av:)

Tenkte å ikke skrive så mye om hva bøkene handler om utdypende, derfor ble det kortfattet. Sparer det til anmeldelsene fordi det verste jeg vet er å gjenta meg selv. Det er bare kjedelig.

Så dette er bøkene jeg har valgt for påska i år og denne gang ble valgene veldig tilfeldige. Håper ikke jeg har tatt skuffende valg, men det er ikke lett å si for jeg er dessverre en kresen leser. Sånn er det når man er oppvokst med bøker og leser mye.

Hvor mange av disse bøkene jeg rekker å lese i påska får vi se på. Håper jeg får lest noen og begynt på noen. De skal leses uansett om jeg ikke rekker alle og påska er over. Jeg leser skrekk og grøss året rundt. Leser selvfølgelig andre sjangere også og liker å utvide horisonten, men det er de mørke sjangrene som alltid har stått meg nærmest helt siden jeg var for ung til å lese skrekkbøker og se skrekkfilmer. Skrekk, grøss og psykologiske thrillere har alltid fascinert meg.

Hva er din påskelektyre?

8 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg skikkelig til og lese You av Caroline Kepnes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også. Håper den er bra. Skulle gjerne ha lest den på engelsk jeg også for jeg foretrekker å lese slike bøker på engelsk, men det blir på norsk siden jeg fikk dette eksemplaret fra forlag. Spent på din mening etter hvert:) Og god påske:)

   Slett
 2. Morsomt at du leser Stephen King i påska :D Jeg skal dessverre ikke lese noen av hans bøker nå.

  Jeg har lest Alex, en bok som du ikke likte så godt dessverre. Men jeg likte den utrolig godt, og var helt oppslukt.

  Ellers skal jeg lese trilogien av Laini Taylor. Har lest de to første bøkene i serien tidligere, Mørk Engel og Støv og Stjerneskinn, men husket ikke nok til å lese siste bok. Så jeg skal kose meg med den serien. Om jeg på mirakuløst vis blir ferdig med trilogien skal jeg fortsette å lese Outlander-serien :D

  Ha en god påske!
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest Stephen King på to - tre år så tenkte det var på tide og påska var en utmerket tid for det;)

   Ja, jeg ble dessverre ikke imponert over Alex boka, men det er vel fordi jeg har lest så mye sjokkerende at det er vel vanskelig å sjokkere meg for tiden:) Savner å bli overrasket må jeg innrømme, men godt at du likte boka og delte meninger er mer spennende enn når man er enige:)

   Jeg leste ferdig trilogien av Laini Taylor for ikke lenge siden og må si at jeg likte den første boka. Den var full av mystikk og atmosfære. Bok to var ikke så verst, og bok tre ble jeg ikke helt begeistret for. Spent på hva du mener om trilogien så langt:)

   Artig at du nevner Outlander. Jeg har den første boka liggende på vent. Skal lese den, men vet ikke når det blir. Har hørt mye positivt om den serien og spent å se om den serien er noe for meg eller ikke etter hvert:)

   God påske til deg også og kos deg med Laini Taylor bøkene. Synd du ikke skal lese Stephen King, men håper du kommer til å lese mer av ham senere;)

   Slett
 3. Anonym12:55

  Jeg er så dårlig på å lese krim, det er en sjanger jeg så absolutt skulle lest mer av. Stephen King har jeg ikke lest noe av og den eneste boken jeg har lest av de du nevner i innlegget ditt er "Gone girl" og den likte jeg. Så filmatiseringen som jeg ikke ble så begeistret for. Men et par av disse skal jeg notere meg og kanskje ha klart til neste påske! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan ikke noe for det. Krim, grøss og psykologiske thrillere har alltid stått meg nærmest, men selvfølgelig leser jeg roman og annet litteratur også. Leser mye variert:)

   Håper du prøver deg på en av bøkene til Stephen King en dag, kanskje du blir overrasket? Jeg ble dessverre ike begeistret for Gone Girl av Gillian Flynn. Syntes ikke den var så nyskapende og overraskende som alle skulle ha det til, dessverre:/ Men, men kan ikke like alt og jeg skal se filmen likevel selv om jeg ikke likte boka. Er heller ingen fan av Ben Affleck, men jeg får gi filmen en sjanse likevel:)

   God påske:)

   Slett
 4. Hei Ina! Har du sett De dødes tjern denne påsken? Så den i går og kom til å tenke på deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nope, men jeg skal lese boka. Det er det som er tradisjonen. Boka istedet for filmen:) Har sett filmen en del ganger, men foretrekker boka:) Så skal selvfølgelig få med meg den i år også;) God påske:)

   Slett