30. mars 2016

Noen tips til å lese mer


 (Bildet hentet fra google).

Jeg leser mye, rundt to-tre bøker i uka, av og til mer, og av og til mindre, det varierer, men føler at jeg aldri leser nok til tross for at jeg har rikelig av tid. Så det er ikke tiden det står på. Har som mål å lese enda mer enn før og her en liste over hva man kan gjøre for å lese mer:

 • Legg vekk mobilen: Du dør ikke av å la være å se på mobilen i noen timer for å lese. (Heldigvis er jeg ikke avhengig av mobilen og vil helst ha den liggende et sted hvor jeg ikke kan se den. Jeg er ingen mobilmenneske og kommer aldri til å bli det så det blir ikke noe problem for min del. Har aldri vært interessert i mobiler). Men noen er såpass avhengige av mobilen at de har den i hånda hele tiden. Legg den vekk og finn frem en bok.
 • Se mindre på Netflix: Mange bruker masse tid til å se diverse Tv - serier og se flere episoder av gangen og blir helt avhengig. (Jeg har ikke Netflix og har ikke tenkt å skaffe meg det heller for jeg er lei av at alt er digitalt. Jeg ser filmer og Tv-serier jeg også, men jeg foretrekker å ha dem på blu-ray og dvd, slik at det blir en personlig samling som før. Kall meg gjerne gammeldags).
 • Hør på lydbok: Hvis du ikke er spesielt glad i å lese, men vil gjerne prøve så gjerne hør på lydbok. Du kan høre på lydbok mens du kjører, sykler, vasker, går tur .... Personlig klarer jeg ikke lydbøker. Jeg hører på Radioteatret som er hørespill med effekter og er mer stemningsfullt, men rene lydbøker klarer jeg ikke. Da foretrekker jeg å lese bøkene selv. Men noen er veldig glade i lydbøker og kanskje du også blir det? Hvem vet?
 • Les i reklamepausene: Hvis du er glad i å se på TV og følger med på noe så ta frem boka i pausene. Reklamepausene er som kjent veldig lange så da rekker man noen sider. Jeg ser en del TV, men oftest blir det brukt som bakgrunnsstøy. Og er det et program som ikke er spesielt interessant klarer jeg likevel å lese uten å bli forstyrret.
 • Ta med deg en bok overalt: Ta med deg boka ut og finn et sted å lese hvis været tillater det, eller hvis du skal møte opp et sted og du må vente, da er det greit å ha noe å gjøre i mellomtiden.
 • Les hvis du ikke får sove: Noen leser i senga før de sovner, men ofte er det ikke enkelt å få til å sove. Da er det greit å lese istedet for å prøve og sove. Heller prøve å sove senere. 
 • Bruk mindre tid på PC: Noen er kanskje avhegig av sosiale medier? Det er ikke jeg. Jeg bruker det mest for bloggen sin skyld og jeg klarer å ta pauser fra det uten at jeg får abstinenser. Men jeg har en tendens til å bruke noe tid på å se YouTube videoer så det må jeg bli flinkere til å kutte ned på. I det siste har jeg sett på YouTube videoer som inneholder scary true stories. Man kan bli sittende å høre på det i timesvis:) Gode YouTube kanaler som er gode på det konseptet er: Mr. Nightmare, Doctor Horror, Lazy Masquerade, Urmaker, Lets Read! og Corpse Husband. Dette har egentlig ikke noe med innlegget å gjøre, men disse er kanaler på YouTube som er verdt å sjekke hvis du liker grøssende historier som skal være basert på virkeligheten. Jeg må bruke mindre tid på å høre på disse historiene og lese enda mer. Prioritere tiden på mer lesing istedet for å høre på historier basert på virkeligheten:)

En kort liste dette, men har du noen tips eller en strategi på hvordan man kan lese mer, så gjerne del det. Hvordan prioriterer du tiden på å lese og har du en fast leserutine?

6 kommentarer:

 1. En fin liste med tips! Selv tok lesingen min av da jeg "la vekk" tv`en, utrolig hvor mange timer den boksen kan stjele hver uke :)

  SvarSlett
 2. Takk for det:). Jeg er ikke avhegig av tv jeg heller. Jeg følger med på noen programmer, men bruker tv mest som bakgrunnsstøy. Som selskap. Jeg bor alene og orker ikke stillhet hele dagen. Stillhet er fint av og til, men ikke hele tiden, og av og til setter jeg også på musikk mens jeg leser uten å miste konsentrasjonen:)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg føler jeg ikke følger denne listen så bra... Jeg er veldig avhengig av Netflix, pc og mobilen. Så det er noe jeg helt klart må bli bedre på! Har lest ekstremt lite til å være meg i år :S
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg er glad jeg ikke har Netflix så slipper jeg den fella, men vere med YouTube. Det må jeg kutte ned på:) Håper du får lest mer videre i år:)

   Slett
 4. En virkelig bra liste! Jeg likte den med å lese i reklamepausene. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg tipper at jeg da vil fortsette å lese heller enn å se på TV :-) Jeg er ganske lei av TV, men når jeg er sliten så er det en god hjelp til å slappe av. Jeg bruker i grunnen ikke for mye tid på pc-en. Der er jeg bare når jeg har noe jeg skal gjøre, eller for å lese nyhetene og e-posten om morgenen. Men det er den ipaden!
  Jeg har Netflix, og for meg er den der når jeg ønsker å se noe jeg liker. På TV er du mer prisgitt kanalene og det er ikke sikkert det går noe du har lyst til å se når du har tid. Så da hopper jeg gjerne over til Netflix. Vi samler oss også sammen om å se en film av og til. Det er også en god ting i forhold til barnebarnet mitt. Han liker ikke barne-TV, så vi finner en film eller serie der og koser oss med litt godteri av og til :-)
  Lydbok, bok over alt og les hvis du ikke får sove oppfyller jeg. Av og til les istedenfor å sove til og med :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Det er gøy med slike lister av og til når man kommer på et tema:)

   Jeg er lei av tv jeg også, men bruker det mest som bakgrunnsstøy siden jeg bor alene og ser på når jeg skal se filmer og tv-serier en gang i blant hvis det går noe interessant. Men er ingen tv-slave.

   Jeg har ikke Netflix fordi jeg kjøper filmer og tv-serier på blu-ray og dvd fordi jeg vil ha min personlig samling. Så om det ikke går noe jeg ikke har lyst til å se på tv så er det bare å sette på enten en film eller tv-serie jeg har. Så på den måten kan jeg også bestemme hva jeg vil se bare at jeg gjør det på gamlemåten:) Jeg er veldig gammeldags av meg. Jeg synes det er trist at alt er så digitalt. Jeg vil eie bøker, filmer og tv-serier i en fysisk samling fordi det er mer personlig. Man blir a også mer knyttet til det.

   Jeg leser ofte istedet for å sove jeg også. Det er vel det eneste plusset med å lide av søvnmangel:)

   Når det først går noe interessant på tv enten film eller tv-serie så leser jeg i reklamepausene for jeg orker ikke å sitte og svisje i mellomtiden. Det blir for dumt, haha:)

   Men det er ikke ofte jeg ser vanlig tv. Da tar jeg frem en film eller tv serie fra min fysiske samling istedet. Da slipper man reklamer også:) Jeg orker bare ikke Netflix og har ikke tenkt å skaffe meg det for som sagt så er jeg ikke så glad for at alt har blitt så digitalt:/ Det har ikke samme sjarm som fysiske samlinger:)

   Koselig at du og barnebarnet ditt liker å se film sammen:)

   Slett