29. august 2015

Kreativ fargelegging (100 mønstre av planter og dyr) med noen fargeleggingsresultater av meg i anmeldelsen

En fin syssel selv om jeg ikke er helt hekta.

Jeg er en person som liker å være opptatt med noe for å få tiden til å gå. Jeg er ikke flink til å kjede meg. Jeg var flinkere til å kjede meg da jeg var yngre og da var jeg også flinkere til å finne på ting. I de senere årene har jeg ikke vært så flink til å finne hobbyer og gi meg selv ting til å gjøre. Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på for å få klokka til å gå, og da fargelegging for voksne ble populært, ble jeg nysgjerrig og ville gjerne prøve det selv. Egentlig maler jeg landskap og har gjort det i flere år, men har valgt å ta en pause fra det. Og jeg vil jo gjerne ha noe annet å gjøre ved siden av å lese bøker. Jeg liker å lese bøker, men det blir litt monotont å lese hele dagen. Så det er greit å finne andre hobbyer også.

Å fargelegge i denne boka var nesten som å reise tilbake i tid. Jeg fargela mye da også da jeg var lita. Når jeg var lei av å tegne mine egne motiver, fargela jeg så denne kunstneriske delen av livet har alltid vært med meg. Forskjellen på fargelegging for voksne og barn er at i denne boka og sikkert i de fleste fargeleggingsbøkene for voksne er det ekstremt mange detaljer, mindre detaljer enn det er i fargeleggingsbøker for barn. Jeg vet ikke hvor ofte jeg kvesser blyanter for å nå de minste partiene i motivene, (og motivene er laget av en anonym person siden det ikke er opplyst noe sted) ...

Jeg begynte å fargelegge i denne boka i påska og jeg ble ferdig med den i midten av juli. Jeg farglela ikke hver eneste dag og jeg ble heller ikke så hekta, som mange andre, men synes det er grei tidsfordriv mens man ser på tv, hører på musikk eller bare vil gjøre noe for å få tiden til å gå. Noen bruker tusjer og andre blyanter. Jeg foretrekker blyanter for det gir flere muligheter til skyggelegging og man trenger ikke å være redd for at det skal lekke gjennom den andre siden, og ødelegge motivene.

Som det tittelen sier så består motivene bare av planter og dyr og det var greit det, men likevel savnet jeg mer variasjon. De samme dyrene gikk igjen, og ofte føltes det som om da man var ferdig med å fargelegge  et dyr og noen sider senere dukker det opp akkurat det samme motivet på nytt, men i en annen vinkel og ofte flere på samme side. Så personlig savnet jeg mer variasjon. Når jeg er ferdig med et motiv så er det ikke fristende å fargelegge det samme igjen noen sider senere. Men jeg gjorde det likevel for jeg liker å gjøre meg ferdig med ting og jeg har fargelagt ferdig hver eneste motiv.

Som sagt jeg ble ikke hektet, men det er en koselig hobby å ta frem og sysle med nå og da, og man får mulighet til å eksperimentere med farger. Selv om noen av motivene virket som en real tålmodighetstest, savnet jeg likevel større utfordringer underveis. Ikke den beste fargeleggingsboka med tanke på at mye av motivene var gjentagende, men denne boka er en fin start for "nybegynnere" og gir mersmak. Nå for tiden fargelegger jeg i boka Den hemmelige hagen av Johanna Basford.

Legger med noen resultater fra fargeleggingsboka: Kreativ fargelegging (100 mønstre av planter og dyr). Synes det er flaut å vise frem noe av det jeg har gjort, men tenkte å gjøre en litt annerledes anmeldelse ut av dette ...
(Beklager for dårlig bildekvalitet av fargeleggingene, men jeg er tross alt ingen fotograf ...)
Bakpå:

Det er noe beroligende og avslappende med å arbeide fokusert og skape noe fargerikt og vakkert. Gi uttrykk for din egen kreativitet og finne indre ro gjennom å fargelegge de spennende mønstrene og tegningene i denne boken. Du trenger ingen forkunnskaper for å sette i gang, bare et godt utvalg fargeblyanter.

Ikke sett noen krav til deg sev,la lysten og fargegleden styre dine blyanter eller penner. Du vil snart merke den positive virkningen av fargens harmoni og hvordan de vekker din iboende kreativitet og virker avstressende.
Originaltittel: Kreativ fargelegging (100 mønstre av planter og dyr)
Forfatter(e): ukjent
Sjanger: hobby, fargelegging
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
114
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2015
Min utgave: 2015 (Innbundet)
Lest:
Fargelagt fra påska til midten av juli.
Kilde:
fra egen samling
Plot:
4 (For lite variasjon og krever større utfordringer selv i fargelegging ...)
Tittel:
4 (Ikke noe spesielt, men beskrivende).
Omslag:
5 (Vakkert og behagelig).
Baksidetekst:
4 (Man får jo lyst til å prøve noe nytt).
Skrivemåte
:
Kan ikke dømmes i en sånn bok:)
Favorittkarakter:
Kan heller ikke dømmes. 
Slutten: Kan heller naturligvis ikke dømmes ...
Høydepunkt:
En ny bok i fargeleggingsbølgen og det er et fint tiltak på å gi folk noe å gjøre.
Lavpunkt:
For lite variert og savnet større utfordringer.
Terningkast: 4
Leseutfordring: 
Denne er selvfølgelig ikke med på leseutfordringslista ...

2 kommentarer:

  1. Så gøy å se hva du har fått til! Hører du på lydbok når du fargelegger, eller er det "mindfulness" hele veien? Jeg har tenkt at jeg ikke har roen til dette, men har snust på disse bøkene mange ganger, seinest i dag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke helt roen til dette jeg heller, men prøver likevel.Selv om man ikke har roen til dette, så går det bra likevel. Jeg hører på musikk istedet for lydbøker mens jeg fargelegger. Jeg klarer ikke lydbøker og har gitt opp det for mange år siden. Vil heller lese bøkene selv, men å høre på musikk mens man fargelegger er ikke så verst. Håper du gir fargeleggingsbøkene en sjanse. Selv om man ikke har roen eller tålmodighet til det, så går det greit likevel:)

      Slett