8. april 2015

Hammerkoden (Du blir ikke lykkelig av å være best, men du er på ditt beste når du er lykkelig) av Øyvind Hammer - småinteressant

I likhet med de negative energivampyrene, kan disse tappe deg for energi. Det er lett å kjenne på sin egen utilstrekkelighet når du møter dem som takler alt.
Kan man endre tankemønster av å lese slike bøker? ...

Øyvind Hammer har blant annet vært mental coach for skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. Før Hammer ble mental coach var han selger, og han beskriver som disse yrkene som veldig like. I boka beskriver han sitt yrke som mental coach, hvordan han jobber som motivator; å inspirere andre til å tenke, handle og leve litt annerledes når man er misfornøyd. Hvordan gjøre ting bedre og få det bedre med seg selv. Det er bare noen få ting han skriver om. Han tar også opp temaer som motivasjon, tips til å komme seg videre etter å ha slitt med noe, tilstand og han har også med en metode som han kaller "Dra i strikken" (noe jeg ikke vil gå nærmere innpå for de som ikke har lest boka for jeg vil ikke røpe noe). Han skriver også litt om samarbeidet med Ole Einar Bjørndalen, hvordan de jobbet sammen og Bjørndalens feiler og seire.

En annen kjent mental coach er Erik Bertrand Larssen. Jeg leste hans bok Bli best med mental trening i 2013 og jeg har sett litt av programmet hans på TV, og det han og Øyvind Hammer har til felles er: at man må gå ut av komfortsonen for å nå høyere mål og mål generelt. Personlig har jeg ikke sans for mentale coacher, men foretrekker Bertrand Larssen fremfor Hammer fordi Bertrand Larssen virker tøffere, mer brutal.

Hammerkoden er interessant å lese. Som sagt har jeg ingen tro på selvhjelpsbøker; at det skal virke, men leser enkelte slike bøker hvis det inneholder temaer som interesserer meg. Boka består av enkle grep til hvordan man kan forandre livet sitt, og har med noen personlige erfaringer. Selv synes jeg innholdet i boka blir litt for tynt. Syns ikke boka inneholder mange nok eksempler på at Hammerkoden virkelig virker. Syns boka kunne ta med folk som har brukt Hammerkoden for å se om livene deres har blitt bedre etter det eller ikke. Det var et stort savn. Og tipsene om å tenke annerledes, hvordan forandre på små ting og vaner i livet var ikke spesielt motiverende eller tankevekkende. Skulle ønske han gikk hardere til verks ved å bruke en mer spennende skrivemåte for måten han skrev på var egentlig ganske tørt og kjedelig. Det blir litt vel monotont i lengden. Hammerkoden var lettlest og informativ, men boka ga meg dessverre ingen inspirasjon eller motivasjon til å forandre på noe. Boka ga meg dessverre ingen lyst til å utføre noe som helst og mentale coachere skal jo liksom motivere ...
Bakpå:

Du blir ikke lykkelig av å være best,
men du er på ditt beste når du er lykkelig.

Slik oppsummerer motivatoren Øyvind Hammer oppskriften på hvordan man skal kunne ha det best mulig i sitt eget liv. I 20 år har han hjulpet mennesker med å nå sine mål, enten det er å overkomme frykten for edderkopper, gå ned i vekt eller å bli verdens beste skiskytter.

Uansett hva målet er, er det den samme fremgangsmåten som fungerer for at du skal klare det. Hammerkoden gir deg de verktøyene du trenger når det koker rundt deg - hjemme og på jobb. Du lærer å balansere de viktige tingene i livet ditt, samtidig som du når nye høyder.

"Denne måten å tenke på kan overføres til
alle som er opptatt av å skape sin egen utvikling
og en bedre hverdag. I denne boka får
du det direkte fra kilden."
OLE EINAR BJØRNDALEN
Originaltittel: Hammerkoden (Du blir ikke lykkelig av å være best, men du er på ditt beste når du er lykkelig)
Forfatter(e): Øyvind Hammer
Sjanger:
selvhjelp, selvutvikling, mental coaching
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
174
Forlag:
Schibsted

Utgitt: 2015
Min utgave: 2015 (Innbundet)
Lest:
19.03. - 20.03. 2015
Kilde:
leseeksemplar/anmeldereksemplar
Plot:
3 (Har lest en bok av en annen mental coach før så dette er ikke noe nytt, men man blir litt nysgjerrig likevel).
Tittel:
3 (Vekker ikke så mye oppsikt).
Omslag:
2 (Helt ærlig så blir det litt for "new age" aktig for meg. Man blir litt skeptisk.
Baksidetekst:
3 (Alltid skeptisk til slike bøker av mange grunner, men så er jeg et nysgjerrig vesen også).
Skrivemåte
:
3 (Veldig tørt og det blir litt gjentagende etter hvert).
Favorittkarakter:
Kan ikke dømmes i en slik bok ...
Slutten: 2 (Ikke spesielt tankevekkende).
Høydepunkt:
Mental coaching er litt interessant å lese om selv om det ikke virker.
Lavpunkt:
Det blir for mange tomme løfter og tomprat.
Terningkast:
3
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2015


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar