27. februar 2015

Helgelektyre(83)

Det har blåst kraftig de siste kveldene, men jeg har ikke noe i mot det. Jeg liker ruskevær bedre enn oppholdsvær, og det er synd at mørketiden snart er over.

Og da skal jeg lese videre i:

Det blir aldri lyst her - Tina Åmodt

Har ikke kommet så langt ennå, men forhåpentligvis vil jeg komme meg videre i den nå i helga. Boka handler om kjæresteparet Eli og Sara som drar til et lite hus som ligger på et øde sted. De er veldig forskjellige personer og på oppholdet lærer de mye om seg selv og hverandre. De får perspektiv på ting.

Og jeg skal lese videre i den siste boka i Fossefallserien:

Fosssefall(55) Hånd i hånd - Jorunn Johansen

Har lest denne bokserien siden 2009, så det blir vemodig å ta farvel, men ingenting varer evig. Denne bokserien består av; overnaturligheter, romanse, spenning og mye annet. Jeg begynte å lese denne bokserien på grunn av overnaturlighetene. Det er det som driver bokserien for min del.

Og jeg får ta meg sammen og konsentrere meg mer om denne:

Good omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman

Har nesten ikke sett i denne boka på to uker og det beklager jeg, men andre bøker har fristet mer. Skal virkelig ta meg sammen i helga og komme meg litt videre i boka istedet for å forsømme den helt. Det er ikke rettferdig.

Når jeg blir ferdig med en av disse bøkene skal jeg begynne på:

Undis Brekke - Gunnhild Øyehaug

Handler om en kvinne som nærmer seg 40 år som drar tilbake til hjembygda si og opplever konfrontasjon. (Vil ikke røpe så mye om bøkene jeg leser i og heller skrive litt mer i anmeldelsene. Liker ikke å gjenta meg selv og vil jo helst ikke røpe noe:)

Og nei, jeg kommer selvfølgelig ikke til å bli ferdig med alle bøkene i helga selv om jeg har all verdens tid til å lese ...

Hva leser du i helga og har du lest noen av disse?

God helg.

6 kommentarer:

 1. Jeg liker ruskevær jeg og, og vi har jammen hatt det til gangs de siste dagene! Det er fine dager å sitte inne og lese på. Jeg holder på med Neil Gaimans tegneserie The Sandman og leser dem for ørtene gang :-) De er så fantastisk fine at jeg ikke klarer å la det gå for lenge mellom hver gang. Jeg fikk dem heldigvis til jul i -12 av den elskede mannen min :-)

  Det blir aldri lyst her så jeg på i fjor, men jeg kom aldri så langt som å lese den. Undis Brekke også, men den har jeg fremdeles i hylla her så den tror jeg at jeg skal klare å få med meg. Jeg klarte ikke lese halvparten av de norske bøkene jeg hadde tenkt å lese før bokbloggerprisen, og ble litt stressa av det. Så dette året har jeg ikke tenkt å planlegge å lese like mange :-)

  Ønsker deg en fin helg, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Endelig noen andre som setter pris på ruskevær. Du er den første jeg har "møtt". Jeg liker ikke sol, lysere dager er eviglange. Det er jeg ikke spesielt glad i. Kall meg gjerne sær:) Men man slipper å tenke på at man egentlig burde ha vært ute. Jeg er og blir et innemenneske. Liker å være mystisk, haha ...

   Jeg elsker The Graveyard Book av Neil Gaiman, men de andre bøkene jeg har lest av ham er så som så. Skjønner godt hvorfor han er så populær, men tror kanskje jeg ikke blir helt fan. Vil så gjerne men, kanskje jeg ikke har lest de riktige bøkene. Det er bare så rart at en bok traff av ham, mens de andre har vært grei nok. Så spørs om det blir flere bøker av ham etter Good Omens. Vi får see. Har alltid vært nysgjerrig på tegneserien The Sandman av ham som du leser i nå, men er redd for å bli skuffet:/ Kos deg så masse. Kanskje du klarer å overbevise meg til å lese den eller andre bøker av Gaiman?;)

   Ha en riktig fin helg du også, Astrid Terese:)

   Slett
 2. Har ikke lest noen av disse bøkene, men synes Det blir aldri lyst her fristet mest.
  For tiden leser jeg "Sukkerplantasjen på Puerto Rico" av Esmeralda Santiago. Vet ikke helt hva jeg synes om denne boken for å være ærlig....Ikke helt hva jeg hadde forventet kan man si :p

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg har hørt mye om Sukkerplantasjen på Puerto Rico, men er usikker på om det er en bok for meg. Har lest en del damelitteratur oppgjennom årene, men tror ikke det er helt for meg. Ikke helt min sjanger:/ Men er uansett spent på hva du synes om den:) Så vi får se om du likte boka eller ikke:) God helg:)

   Slett
 3. Har lest Det blir aldri lyst her (likte veldig godt) og Undis Brekke (likte også ganske godt, litt morsom på mange måter) Velskrevne bøker begge to Spent på om du liker dem… Ikke akkurat feelgooodbøker noen av dem. God lesehelg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Feelgood bøker og filmer er noe av det verste jeg vet. Da foretrekker jeg heller mørkt og dystert innhold:) Spent på om vi får samme mening om bøkene eller ikke. Det gjenstår å se. Foreløpig røper jeg ikke noe:)

   Slett