13. juli 2014

En kamerat i varmen (Jack Sparrow)

Satt ute i dag morges og holdt på å smelte bort i varmen mens jeg leste i Truet av John Katzenbach. (Denne forbanna varmen. Har aldri likt sommeren, og venter nå på høsten).

(Nei, det er ikke regn, det er bare jeg som er innmari dårlig til å ta bilder).

Altså, mens jeg satt ute og leste i Truet, kom det en liten og beskjeden spurv og satte seg på takhjørnet.

(Spurven så liten at man nesten ikke ser den) ...

Etter hvert kom den litt nærmere for å spise frokost eller lunsj, eller skal jeg kalle det brunsj?

Og litt fotoshoot ...


(Beklager at jeg ikke fikk zoomet helt med mobilen, men som sagt er jeg ingen fotograf)

I fuglehuset er det solsikkefrø. Hver gang jeg har fylt fuglehuset med solsikkefrø så har det blitt fryktelig rotete på verandaen. Da tar det ikke lang tid før det ligger en haug med solsikkefrø på omtrent hele verandaen. Jeg hadde trodd det var på grunn av at spurvene/fuglene rotet så fælt mens de spiste. Men mens jeg satt der og fulgte med på spurven mens den spiste, så oppdaget jeg at de bare spiser det som er inni solsikkefrøet og spytter ut skallet. Snakk om å være fisefin, gitt.

Og beklager igjen for den dårlige zoomingen, men jeg kunne heller ikke gå nærmere for den var så beskjeden. Men det er jo koselig at disse karene stikker innom en gang i blandt. Det er jo ingen hemmelighet at jeg liker dyr mye bedre enn mennesker. Og fugler er jo tross alt dinosaurenes nærmeste slektning. Husker jeg var svært fascinert av dinosaurer da jeg var yngre etter å ha sett filmen Jurassic Park.

Ellers er jeg lei av sola og varmen. Tåler det ikke, men så har jeg ikke noe annet valg enn å sitte ute for det er like varmt inne i leiligheten som ute. Nå ønsker jeg meg heftig vind og masse regn. Det er min årstid.

I mellomtiden får jeg bare sitte ute og lese, og følge med spurven. Av og til kommer det jo flere også. Kanskje det var Jack Sparrow som var innom på et lite solsikkefrømåltid tidligere i dag?

Hvordan er det med dere? Holder dere ut varmen eller lengter dere til høsten som meg?

16 kommentarer:

 1. Spurver er så søte 😊. Her i Paris er det ikke noe særlig varmt foreløpig, så jeg ser frem til litt ordentlige temperaturer.
  Hva synes du om boka, forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de. Små og nette:)
   Syns boka er helt greit så langt, men litt småtregt. Får håpe det tar seg opp etter hvert:)
   Du kan sende over temperaturen fra Paris. Jeg liker ikke sterk varme, og trenger ikke ordentlige temperaturer:)

   Slett
 2. Spørsmålstegnene skulle egentlig vært et smilefjes. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt i orden. Ikke noe å bry seg om:) Sånt skjer.
   Kos deg videre i Paris:) Og håper du poster flere bilder på bloggen din derfra:) Ha en god søndag:)

   Slett
 3. Jeg litt som deg, i sterk varme fungerer jeg dårlig, men jeg takler det bedre nå enn for noen år tilbake. Varmen liker jeg, men som sagt; å få gjort noe er vanskelig, men det er herlig å sitte ute og lese når temperaturen er høy. Koselig med fuglebesøk, selv har jeg tre katter og inviterer ikke fugler til terrassen, men fint når kattene koser seg ute - de elsker varmen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg takler varme og sommer dårlig. Venter bare på høsten. Da er det helt pasne temperatur. Hverken for varmt eller for kaldt.
   Min katt lot jeg få bli boende hos foreldrene mine da jeg flyttet og har hørt rykter om at han takler varmen dårlig han også. Han ligger som et slakt på verandaen deres om dagene for tiden:) Ville gentlig ha ham med meg da jeg flyttet, men var redd for at han ville rote seg bort på et nytt sted og jeg ikke fant ham igjen. Ville ikke ha vært i stand til å leve med en slik dårlig samvittighet så jeg lot ham bo hos foreldrene mine istedet.

   Men så en annen katt som kom på området og tok livet av en liten spurv tidligere i dag, stakkar. Det var ikke spurven som kom til meg som mistet livet, men en annen. Trist, men katter er jo rene drapsmaskiner:) Har sett min katt ta livet ta av mange fugler og mus oppgjennom årene. Sånn er dyrelivet. Hardt og brutalt. Har jeg vært et lite dyr har jeg blitt tatt livet av for lenge siden tenker jeg haha. Hadde nok ikke overlevd lenge:)

   Slett
  2. Høsten er en fin årstid :)
   Ja, det er et hardt liv der ute, til og med for kattene som må passe på områdene sine for rivaliserende. En dag fanget den ene katten min en liten fugl og tok den med under terrassen hvor den lekte med den, hørte bare vingeslagene frem og tilbake og plutselig var det stille. Det var en ekkel opplevelse, men som du sier: sånn er dyrelivet.

   Slett
  3. Ja, det er hardt og brutalt og det er som kjent at kattene liker å leke med maten sin før den spiser fangsten:/

   Slett
  4. Huff, i går morges møtte et fælt syn meg på kjøkkenet: ved siden av matskålene lå deler av en fugl! En av kattene må ha hatt den med inn i løpet av natten...

   Slett
  5. Dakker liten:( Disse kattene er noen drapsmaskiner selv om de har sin sjarm de også:)

   Slett
  6. Ja, ene øyeblikket en drapsmaskin og neste en kjælen pelsdott :)

   Slett
  7. Ja, disse kattene er noe for seg selv:)

   Slett
 4. Søt spurv :)
  Her hvor jeg er nå er det regn og kaldt ... :) Liker når det er litt sol jeg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig søt. Og vi kan godt bytte vær. Jeg kunne godt tenkt meg regn nå:)

   Slett
 5. Jeg lengter til høsten ja! Er ikke så gira på farge heller, for jeg jobber innendørs i hele sommer uansett, og blir så og si alltid solbrent. Jeg vil forbli hvit, og det er slik jeg er uansett :) haha

  Greit med litt sol, og jeg eeelsker å bade, men nå begynner jeg å smelte i varmen.
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er altfor varmt og sola for påtrengende hehe:) Lei av den og temperaturen. Nå er det på tide med en lang høst. La oss krysse fingrene for det:)

   Slett