28. februar 2014

Helgelektyre(34)

Så langt denne uka har jeg lest en og en halv bok ...

Boka jeg har lest ferdig er:

De 500 - Matthew Quirk

Om en politisk lobbyist som jobber i et firma og finner fort ut at det firmaet ikke er til å stole på/gir seg ut for å være likevel.

Hadde håpet det var en skikkelig actionfylt bok, men for meg var den for tam og lite som skjedde. Klarte heller ikke å like hovedpersonen noe særlig, så denne boka ble en skuffelse av mange grunner. Hele anmeldelsen kan dere lese her!
Og boka som jeg har kommet godt i gang med og som jeg sannsynligvis blir ferdig med i kveld:

Kjærlighetens galskap - Matthew Quick

En av de underligste bøkene og ikke minst en av de underligste hovedpersone jeg har lest om på lenge. Om en mann som har vært innlagt i fire år, men familien lurer ham ved å si at han ikke har vært innlagt i mer enn 8 måneder. Det eneste målet til hovedpersonen er å vinne kona Nikki tilbake, men det familien ikke våger å snakke høyt om eller unngår det emnet til enhver pris er å fortelle ham at hun har giftet seg på nytt, og stiftet sin egen familie. Boka består av en underlig familie og handling. Fascinerende lesing. Anmeldelse kommer i morgen hvis den blir ferdiglest i kveld.

Boka er også filmatisert og kjente navn som er med i filmen er: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro og Chris Tucker. Litt usikker på om jeg skal se den. Ikke bare på grunn av at den er basert på en bok og at bøkene er som oftest bedre enn filmatiseringene, men vet ikke om jeg orker å se filmen fordi at Jennifer Lawrence er med. Jeg vet at hun er en ung skuespillerinne som gang på gang blir rost opp i skyene, men i de få filmene jeg har sett henne i så virker det som om hun bare har et ansiktsuttrykk. Det jeg prøver å si er at for meg er hun dessverre en kjedelig skuespillerinne.

Min kamp 6 - Karl Ove Knausgård

Kommer ikke til å si så mye om denne siden jeg har gjentatt denne boka i de siste helgelektyre-innleggene. Men de som har lest bloggen vet jo at jeg liker Min - kamp bøkene, men den siste er jo på 1120(!) sider så da tar det jo litt tid før jeg blir ferdig med den. Har lest engelske bøker på over tusen sider så jeg blir ferdig med denne også. Men det jeg prøver å si er at mursteiner trenger jo mer tid enn andre bøker selv om mursteiner ikke skremmer meg:) Bare gruer meg til at Min - kamp serien tar slutt. Dette er jo den siste boka, så det blir vemodig å ta farvel med denne serien. Kommer nok ikke til å bli ferdig med den i helga, men jeg skal fortsette å lese i den i små drag. Vil at den skal vare så lenge som mulig.

Og jeg skal fortsette å lese i:

Før jeg brenner ned - Gaute Heivoll

En bok basert på en sann historie. Forfatteren skriver om en pyroman som spredde frykt blandt innbyggerne i Finsland (et sted utenfor Kristiansand) siden hus etter hus på en kort periode blir satt i brann. Brannene herjet da forfatteren bare var en liten gutt.
Jeg kommer nok til å bli ferdig med den boka i løpet av helga siden jeg har kommet meg et stykke.

Og siden jeg har rikelig med tid så får jeg garantert tid til å begynne på denne i helga:

Til Jacobs forsvar - William Landay

(Tekst hentet fra bokklubben.no)

Visestatsadvokat Andy Barber er velansett i lokalsamfunnet Newton i Massachusetts. Sammen med sin kone, Laurie og deres 14-årige sønn Jacob, blir han stilt overfor sitt livs mareritt, da 14-årige Ben Rifken blir funnet brutalt myrdet i en park. Andy er overbevist om at en lokal barnemishandler er den skyldige, men urovekkende opplysninger og avsløringer peker sjokkerende nok i retning av Jacob. Hos Andy vekkes alt av foreldreinstinkt og han gjør hva han kan for å beskytte sønnen. Jacob sier han er uskyldig, og Andy tror ham. Det må han jo gjøre. Han er guttens far. Når dramaet kulminerer må Andy og hans kone Laurie stille seg alle foreldres vanskeligste spørsmålet: Hvor godt kjenner du egentlig ditt eget barn? 

Virker som en spennende bok som jeg gleder meg til å begynne på (selv om jeg vet at man skal være forsiktig når det gjelder forventninger).

Så denne helga byr på blandet lektyre og godt er det. Selv om horror og thrillere er mine favorittsjangre så prøver jeg å lese fra andre sjangre også. Det skader jo ikke å lese litt variert.

Har du lest noen av disse og hva leser/skal du lese i helga?

God helg:)

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest boken " Kjærlighetens galskap", men jeg har sett filmen. Tror ikke du bør se den dersom du liker boken godt, for jeg ble ganske skuffet over den... Den var kjedelig og likte ikke karakterene noe særlig. Jeg liker vanligvis Jennifer Lawrence ganske så godt, så jeg hadde store forventninger til filmen. Syntes både hun og Cooper ikke gjorde noen særlig god jobb, så hvis du ikke er noe særlig begeistret for henne som skuespiller fra før... hmm, en liten advarsel fra meg i alle fall :)

  - SiriSI

  SvarSlett
  Svar
  1. Er ikke akkurat noe fan av boka heller.

   Likte den litt fordi den er underlig og spesiell. Bøker er vanligvis bedre enn filmatisering, og siden boka ikke ble noen favoritt så tror jeg at jeg bare dropper å se filmen i det hele tatt. Kunne ha sett den på grunn av Robert De Niro, men boka kunne ha vært så mye bedre hvis det ikke var så mye konsentrasjon rundt det å være amerikansk fotball supporter. Skjønner jo at det er et viktig poeng i boka, men likte karakterene bedre enn handlingen, for å si det sånn:)

   Så takk for advarselen. Tror nok ikke jeg kommer til å se filmen, i hvert fall ikke før den tilfeldigvis går på tv en kveld det ikke er noe annet å gjøre:) Det er i hvert fall ikke en film jeg skal skaffe meg:)

   Slett