26. oktober 2013

Mange spørsmål om lesing


Jeg liker slike spørreundersøkelser som Silje har gjort og tenkte jeg fikk slenge meg på spørreundersøkelsen jeg også. Her er svarene mine. Beklager for kjedelig svar og innhold, men dette er de beste svarene jeg klarte å komme på.


Sist kjøpte innbundne bok: The wind singer av William Nicholson. Har ikke lest den ennå, men skal gjøre det så fort det lar seg gjøre. Har en del bøker som venter på å bli lest først. Så prøver å prioritere bøkene så godt jeg kan.


Sist kjøpte pocketbok: Har begynt å få en del bøker fra diverse forlag for tiden og har fått tak i nye bokhyller til soverommet for bokhyllene i stua er fulle. Så jeg har vært flink til å ikke kjøpe meg så mange bøker som før, men det hender seg. Men har sluttet med den enorme hamstringen som jeg var flink til før. Nå venter jeg alltid litt til neste innkjøp til jeg har lest en del bøker jeg allerede har. Jeg har blitt litt mer disiplinert sådan. Den siste pocketboka jeg kjøpte meg kjøpte jeg vel for et par måneder siden, eller var det forrige måned? Husker ikke, men boka var i alle fall Catcher in the Rye av J.D. Salinger. Har lest altfor lite klassikere, så hvorfor ikke?


Favorittsjanger: De som leser denne bloggen fast vet vel at mørk litteratur er balsam for sjelen min, hvis jeg i det hele tatt har noen sjel,da ... Grøssere, skrekk, krim, psykologiske thrillere. Desto dystrere, desto bedre. Med årene har jeg blitt flink til å bli mer altetende og lese mer fra mange sjangre, men det er alltid mørk litteratur jeg havner tilbake på. Det er underholdende.


Favorittbokhandel: Ark eller brunhjørnet som det også kalles i Trondheim. Før i tiden da jeg var student var jeg ofte innom den butikken. Den butikken hadde mye sjarm og stort utvalg. Men nå som jeg ikke er student lenger og har nesten ingen grunn til å dra til Trondheim lenger (selv om det tar bare en halvtime å reise dit) så orker jeg ikke å dra dit uten grunn. Jeg er ingen bymenneske. Drar dit kun når jeg må så nå handles det mest bøker på nettet. Enkelt og greit og enda større utvalg.


Favorittbibliotek: Trondheim Folkebibliotek. Vanket der mye da jeg var student for å lese "pensum". Men alltid kom jeg over bøker som var mer interessant og satt der og leste underholdning istedet for det jeg egentlig skulle lese. Det slo aldri feil ... Nå er jeg så og si aldri på bibliotek. Vil jo eie bøkene selv og ha mitt eget bibliotek:)

Favorittleseplass hjemme: Sofakroken stort sett og på senga.


Favorittleseplass utenfor hjemmet: Gjerne på verandaen når det er varmt, men det er ikke sesong for det lenger nå, så nå er det innelesing.


Fem forfattere du alltid kjøper i innbundet format: Ingen spesielle, er ikke så "sær". Min favorittforfatter er Stephen King, men han har jeg både innbundet og pocketbøker av så det er ikke så nøye. Jeg er nøye med boksamlingen min generelt, men det må da være måte på:) Jeg er fornøyd så lenge jeg får tilgang på bøkene av favorittforfatterne mine og andre forfattere jeg vil lese bøker av.


Beste lese – snacket: Leser så og si aldri mens jeg spiser. Gjorde det før i tiden. Spiste kjeks, sjokolade, alt som var enten søtt eller salt. Men nå som jeg er sykmeldt og har strevd med svimmelhet og kvalme i nesten ett år nå så er det ikke mye snacks eller mat generelt som frister. Så leser som regel uten å spise noe.


Beste lesedrikke: Kaffe! Noen ganger te, men er og blir en kaffekjerring. Og da helst vanlig kaffe.


Beste bakgrunnsstøyen: Lyden av vind. Enten jeg er ute eller inne. Det er den beste lyden. Jeg vet ikke hva det er med meg og vind, men den lyden har jeg alltid likt. Ellers leser jeg også fint både med og uten støy. Jeg klarer å koble ut mens jeg leser uansett, og bruker enten å ha tv-en eller radion på mens jeg leser inne. Syns ikke det forstyrrer noe i det hele tatt. Klarer å høre musikk også uten at det gjør noe. Man må nesten ta fra meg boka mens jeg leser for å irritere/forstyrre meg:)

Når på døgnet leser du helst? Jeg leser stort sett hele døgnet, men leser vel best om natta for da får jeg ikke sove uansett, eller sover svært lite, så da får jeg lest enda mer enn på dagtid selv om jeg leser mye da også.


Beste bakfyll – lesing: Har ingen beste bakfyll-lesing, men føler jeg er alltid i bakrus (som jeg kaller det) med den helsetilstanden jeg er i for tiden: brisen/kvalm/svimmel. Derfor jeg er sykmledt. Så har ingen fornuftig svar å komme med her:)


Beste kollektivtrafikklesestoff:  Har alltid med meg en bok en sjelden gang jeg tar bussen, og da tar jeg med meg en av bøkene jeg leser der og da. Så har ingen fast lesestoff i den forbindelse. Det viktigste er da er å ha lesestoff tilgjengelig slik at reisen går fortere:)         

Dette var svarene mine. Kanskje ikke så spennende, men, men. Gjør som meg og Silje og svar på spørsmålene du også, da vel. Glamourbibliotekaren ble inspirert av disse spørsmålene av en svensk bokblogger som startet denne spørreundersøkelsen.

Da er det visst på tide for meg å si god natt. Klokka nærmer seg 02:30 og jeg får vel bare legge meg selv om jeg er lys våken. Jeg får lese på senga til jeg sovner. God natt! 

2 kommentarer:

  1. Dette var da absolutt ikke noen kjedelige svar! Hipp hurra for at du har Catcher in the Rye i bokhylla, og er det mulig å få låne litt av den bokkjøpsdisiplinen din? Jeg har mistet min (dersom jeg noen gang har hatt det - de lærde strides ;-)). Takk for link!

    SvarSlett
  2. Syns alle svarene mine er bedrøvelig kjedelige haha. Men prøvde å svare så godt jeg kunne. Skal prøve å få lest Cather in the rye i løpet av året. Den har jeg vært nysgjerrig på i flere år og har den nå endelig i hus:) jeg sliter litt med bokhamstringen ennå så jeg er ikke så uskyldig, men har blitt en smule flinkere til å ikke overkjøpe bøker i år som tidligere. Må jo få plass til bøkene også, vet du. Et evig dilemma det der:)

    SvarSlett