2. juli 2013

Månedens Bokanbefaling (juni)

Juni har vært en laber lesemåned for meg. Har som vanlig lest litt hver dag, men ikke så mye som jeg har ønsket. Har ikke hatt en så dårlig lesemåned siden februar og håper at jeg får lest mer i juli ettersom jeg nå har ferie og enda mer tid til å lese.

Bøkene jeg leste i juni er disse:

Mørke rom - Gillian Flynn
Stryk meg over håret - Agnes L. Matre
Middagen - Herman Koch
The Survivor - Sean Slater Omtale kommer onsdag!


Boka som gjorde størst inntrykk og som jeg likte aller best i juni er:

 Middagen - Herman KochBakpå:

FIRE MENNESKER. ÉN MIDDAG.
ÉN RYSTENDE HEMMELIGHET.

Rundt et bort på en dyr restaurant sitter to par: Paul og Claire, og Serge og Babette. Stemningen virker god, men Paul er nervøs. Han har nemlig oppdaget at tenåringssønnen og nevøen skjuler en helt forferdelig hemmelighet. Spørsmålet er om han skal fortelle de andre tre det han vet.
    Men det viser seg at det er flere rundt bordet som har noe å skjule. Og etter som middagen skrider fram, blir den ene nervepirrende episoden ette den andre rullet opp - helt til den rystende sannheten går opp for leseren.

Middagen er en mesterlig psykologisk thriller som har høstet flere priser og strålende kritikker. Den har ligget på bestselgerlistende i Nederland og Tyskland i mer enn et år og har også skapt debatt. Forfatteren har nemlig tatt utgangspunkt i en sann historie, noe som gjør romanen til et knyttneveslag i magen. Middagen er så langt under utgivelse i tolv land, og filmrettighetene er solgt til Hollywood.

"Middagen har lenge ligget på topp på bestselgerlistene og blir nå lansert som en kommende internasjonal bestselger. Ingrediensene taler for suksess"
Süddeutsche Zeitung

"Et restaurantbesøk blir aldri det samme igjen etter at man har lest denne underholdende romanen"
De Volkskrant

"Middagen er storartet komponert - fra start til slutt"
Het Parool

Likte du den danske filmen Festen, vil du elske Middagen!En herlig bok som jeg ikke hadde noen forventninger til (kanskje det hjalp)? Boka er et godt eksempel på hvordan psykologisk thriller skal være. Her er det intriger, drama, forskrudde personer og fengende dialoger. Det var som å sitte ved middagsbordet selv og ville ikke at kvelden skulle ta slutt. Boka skal bli til film, og jeg er både spent og skeptisk. Men håper filmversjonen klarer å fange opp den intense atmosfæren i bokas innhold. Den var til å ta og føle på. Årets første sekser fra meg. (Jeg vet jeg har gitt De dødes tjern av André Bjerke terningkast seks, men siden jeg leser den hver påske, noe jeg har gjort siden ungdomsskolen så telles den egentlig ikke siden den boka går igjen på leselista mi år etter år. Norges beste krim, mener nå jeg).

Middagen av Herman Koch er herlig på mange måter og jeg syntes personene i boka var både forfriskende og usedvanlige. Jeg skal definitivt lese mer av Herr Koch.

Så juni har ikke vært så verst angående bokutvalg, men håper jeg klarer å øke antallet bøker nå som jeg har fri. Målet mitt er å få lest rundt 15 - 20  bøker før juli tar slutt. Urealistisk mål, men, men ... jeg kan ikke noe for at jeg har høye ambisjoner.

2 kommentarer:

  1. Ojj.. 15 bøker var ikkje så værst nei.. hehe lykke til med det.. Bli fornøyd om eg klarer over 6 bøker :P

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg blir skuffet når jeg rekker bare 5-6. Skulle gjerne ha lest 10 bøker pr.måned, men det er visst bare ønsketenkning og nå som jeg har ferie satser jeg på 15 bøker selv om det virker helt urealistisk, men noen mål må man jo ha:)

      Slett