27. februar 2013

Mitt tematips #1: Verdens herligste romanfigur! På twitter ble jeg påminnet om tematips av Bokbloggeir som han arrangerer på sin blogg hver onsdag. Jeg har fulgt med på disse innleggene, men aldri deltatt selv. Men i dag var det et tema som virket både morsomt og interessant for meg. Og etter å ha tenkt lenge og omhyggelig, dukket det opp en romanfigur som jeg syns er verdens herligste, og kan ikke tro at jeg ikke husket på ham med en gang. Det er en romanfigur som har fulgt meg helt siden barndommen. Den herligste romanfiguren i mine øyne er denne karen:   

Rydiger von SchlottersteinFra Den vesle vampyren serien. Husker jeg var helt oppslukt i disse bøkene da jeg gikk på barneskolen og syntes at Rydiger var en kul og mystisk vampyr. Den første boka er absolutt best! Den har jeg lest opptil flere ganger. Om Anton som er glad i skrekkfilmer og skrekkbøker, spesielt alt som har med vampyrer å gjøre. En kveld da foreldrene hans er ute på date, sitter det en mystisk vampyrgutt på vinduskarmen hans og banker på vinduet.

Grunnen til at jeg liker Rydiger von Schlotterstein så godt er at han er bare helt herlig på mange måter. Han har en sær fom for humor, gjerne litt mørk og er meget bestemt. Han vet hva han vil. Og vennskapet mellom ham og Anton er ubetalelig!

PS: Valgte å skrive om karakteren istedet for å skrive/laste opp en gammel omtale som i utgangspunktet gjaldt i oppgaven og håper det er greit. Jeg har aldri skrevet en omtale av Den vesle vampyren, men det kommer jeg til å gjøre en gang i fremtiden, men orker bare ikke å gjøre det i kveld.

4 kommentarer:

 1. Herlig figur! :)

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant? Priceless:)

  SvarSlett
 3. Herlig figur. Jeg elsket disse bøkene da jeg var liten:)

  SvarSlett
 4. Jeg også. Herlig bokserie!

  SvarSlett