2. februar 2013

I Bokhylla er snart tilbake!

I flere uker nå har det vært stille her på bloggen og det har sin gode grunn. Denne bloggeren har vært og er fremdeles sykmeldt. Har vært meget dårlig i det siste og har ikke vært i stand til å gjøre noe. Jeg har vært hjemme hos foreldrene mine i flere uker for jeg var såpass dårlig at jeg ikke engang klarte å gjøre noe selv. Først trodde jeg det var influensa, men siden det varte i flere uker og jeg ikke ble bedre så måtte det være noe annet. Jeg var konstant kvalm og kronisk svimmel. Så svimmel at bare når jeg gjorde hverdagslige ting fikk jeg tåkesyn og ble nummen i armene og måtte sette meg ned så jeg ikke skulle besvime. Dette skjedde bare jeg skulle kle på meg, skjenke meg et glass vann osv, helt hverdagslige gjøremål. Jeg klarte ikke å gjøre noe enkle ting uten at det svartnet for øynene og jeg ble nummen i armene. Derfor var jeg hjemme hos foreldrene mine for å få bistand. Har aldri vært så hjelpesløs før.

Hos legen ble det bekreftet at jeg har magekatarr og jeg fikk også time på MR. Etter lang ventetid fikk jeg vite at jeg har betennelse i nesa og kinnbeinene. Det gjør til at det blir et trykk/ press på pannen slik at jeg ble fort og ofte svimmel. Så nå har jeg fått enda ny resept. (Meget lei av piller nå, må ta to forskjellige typer. Jaja, hva gjør man ikke noe for å bli bedre?).

Og jeg var forkjøla hele desember, men i stedet for å være hjemme da det herjet som verst møtte jeg på jobb likevel. Og fra november og utover desember ble det mye overtid og jeg takker aldri nei til å bidra så det ble ofte lange dager som varte fra 07 - 21. Så har samtidig overbelastet meg selv. Jeg er en person som aldri har brydd meg noe særlig mye om helse og slike ting, så jeg har visst bare ignorert varselssignalene når man tar på seg for mye osv. Men jeg er ikke en person som trekker meg og vil bare gjøre ting godt. Gjøre alle fornøyde.

Nå har jeg vært sykmeldt siden 2 januar og bort fra jobb siden 20. desember og er mektig lei. Jeg er ikke født til å være hjemme og ha så ustrukterte dager. Det er godt for noen dager, men ikke så lenge. Så håper neste uke blir den siste uka jeg er sykmeldt. Hvis legen blafrer med et nytt sykeskjema som jeg må fylle ut da tror jeg at jeg dåner:) Jeg vil tilbake til hverdagen.

Med dette vil jeg bare si at I Bokhylla ikke er nedlagt. Det er bare jeg som har vært satt ut og det var først for 1 -2 uker siden jeg kom meg opp fra senga/sofaen. Og det var først nå i denne uka jeg så smått klarer å gjøre ting selv bare at det tar mye lengre tid. Små sysler virker til å ta en evighet for energien er helt borte og jeg går litt i svime ennå. Men det ser og virker bedre ting nå enn på flere uker. Så syk vil jeg aldri være igjen og unner ingen andre det heller.

I år dropper jeg årskavalkade angående bloggen, men jeg kommer til å gjøre en januaroppramsing i løpet av helga. Det ble mye lesing mens jeg var liggende. Det var bare når jeg lå eller satt jeg ikke følte svimmelheten.

Må si jeg har savnet blogging, men måtte ta pause for å bli litt menneskelig igjen. Håper dere andre er i storform og ha en fin helg videre:)

8 kommentarer:

 1. Huff, for noen kjipe uker du har hatt (kjip er vel ikke et dekkende nok ord engang, men...). Håper virkelig at du er i superform igjen kjapt, slik at du slipper mer svimmelhet og sykemelding og kjedelig lediggang. Selv om man får god tid til å lese. ;)
  Jeg har savnet bloggingen din i alle fall! Ha en fortsatt fin helg du også. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord Tone og det er godt å være så smått tilbake. Klarte ikke en gang å sitte ved et bord eller foran en skjerm da svimmelheten herjet som verst. Var bare i stand til å ligge. Forferdelige greier og jeg savner hverdagen enormt, spesielt jobben. Sanver å være til nytte. Så håper virkelig jeg blir friskmeldt snart.Jeg får bare se det positive i det at jeg har fremdeles god tid til lesing og det er ikke det verste man kan gjør:)

   God helg!:)

   Slett
 2. Huff da, Ina, det høres helt pyton ut! Det er fint at du er på bedringens vei, men det er viktig at du tar det med ro og blir helt frisk. Jeg har savnet innleggene dine, og jeg gleder meg til du er tilbake for fullt :-) Ønsker deg en fin søndag!

  Ps; Lørdag 14. september er det igjen bokbloggtreff - håper du har mulighet til å komme :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja det har vært et helvete. Går i svime ennå og blir sliten og nummen i kroppen av den minste gjøremål. Er på bedringens vei, men merker jeg bruker lengre tid på å gjøre den minste ting. Begynner vel å bli gammel. Føler meg mer som 90 - åring enn 30 - åring:)

   Ha en fin søndagskveld du også, Silje:)

   Slett
 3. Dette høres jo helt forferdelig ut, Ina. Så lenge du har måttet slite med denne betennelsen. Jeg føler virkelig med deg og håper du snart er på beina igjen. Å være syk er virkelig ikke noe alright, men da er det godt at du kan få hvile hjemme hos foreldrene dine. Det er jammen meg godt å ha noen når man er syk, selv om man er voksen.

  Jeg er også sykemeldt om dagen, sliter med en kraftig bihulebetennelse som har herjet med meg i tre uker. Nå har jeg fått antibiotika så jeg håper den forsvinner snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for omtanken, Mari. Det har ikke vært noen trivelige uker nei. Det er skremmende å ikke ha kontroll på seg selv, bare når man skal stå eller gå. Blir jo fysisk sliten og svimmel av den minste ting. Føler meg utrolig gammel og håper jeg blir friskmelt igjen snart.

   Høres ikke ut som om du har det noe særlig du heller. Å ligge rett ut på sofaen uten å være i stand til å gjøre noe er ikke gøy. Så jeg håper vi begge er fit for fight snart igjen og fungerer igjen i den grå hverdag. Har aldri savnet den grå hverdag så mye som jeg gjør nå:)

   God bedring!:)

   Slett
 4. Huff.. Høres ikkje noe godt ut.. Godt du er på bedringens vei..
  Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er på bedringens vei, men greia er at det går så tregt. Vil bli bra nå. Jeg er dessverre ikke verdens tålmodigste menneske heller:)Har vært dårlig i over en måned. Det er for lenge:)

   Slett