10. oktober 2012

The Summoning (Darkest Powers, #1) av Kelley Armstrong - lovende start på en spennende trilogi for ungdom!


It all seemed too sudden.
But when I looked at Dr.Gill, watching me expectantly, waiting to get on to the next phase, I was afraid if I said anything, it would sound like I was  still in denial; and if I did that, I’d never get out of Lyle House.
So I nodded. “I just want to get better.”
“Good. Then we’ll begin’”Hva er galt med å være "unormal"?

En alvorlig hendelse på skolen gjør til at Chloe Saunders blir sendt bort. Hun blir plassert sammen med andre fremmde tenåringer i et slags rehabhjem (Veldig bra forklart, Ina ...). Det disse tenåringene har til felles er at de har overnaturlige evner og blir observert av et legeteam. Men det er noe mystisk med dette Lyle Huset som det kalles. Noe som ikke helt stemmer. Det er noe de skjuler, men hva?

Jeg har lenge hatt lyst til å lese denne triologien. Ikke var det bare den spennende boktraileren som fikk meg til å sikle etter bøkene, men mange bokbloggere har rost denne boka og resten av triologien opp i skyene. Og ettersom det virker som om de fleste har lest disse bøkene allerede, så hvorfor ikke jeg også? Jeg vil jo ikke gå glipp av noe. Men etter litt nøling så tenkte jeg, hvorfor ikke? Og nå har jeg endelig alle de tre bøkene i hus. Det er jeg glad for siden jeg er ferdig med den første boka i serien som for meg var veldig lovende.

Det er meget viktig at første boka i en serie er drivende for å gi mersmak og det gjorde definitivt denne. Hvorfor? Boka var på mange måter veldig vanskelig å legge fra seg. Den var meget spennende, hadde mange interessane karakterer som jeg gjerne vil bli bedre kjent med og et fengende konsept. Dessuten skriver Kelley Armstrong godt. Ungdomsbøker har en tendens til å ha et lett språk, nesten altfor lett, mens hun klarer å skape litt dybde samtidig som å ha litt ungdommelig språk. Vet ikke om dere skjønner helt hva jeg mener? Vanskelig å forklare, men, men ... Det er ikke så farlig,

Jeg storkoste meg med denne boka så lenge den varte og er glad for at det ikke er helt slutt. To bøker til i seren venter på å bli lest og jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette blir spennende!

Bakpå

Chloe Saunders has a gift.
And that makes her dangerous …

All Chloe ever wanted was to be normal.

But when she starts seeing ghosts at school, she knows that life will never be normal again. When she finally breaks down, she’s admitted to Lyle House – a group home for disturbed teenagers.

As she gets to know the other students – charming Simon and his ominous, unsmiling brother Derek; obnoxious Tori and Rae, who has a ‘thing’ for fire – Chloe begins to realize that something strange and sinister binds them all together.
Originaltittel: The Summoning
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk
Forfatter(e)
: Kelley Armstrong
Sjanger: Urban Fantasy, spenning
Målgruppe: Ungdom
Antall sider: 392
Forlag:
Harper Collins
Norsk Forlag: Ikke oversatt til norsk
Utgitt:
2008
Min utgave:
2009 (Pocket)
Lest:
09.09 - 09.10, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (Spennende og fresht).
Tittel:  5 (Vekker jo nysgjerrighet).
Omslag:
5 (Stilig og vakkert).
Baksidetekst:
5 (Man må jo bare få lyst til å lese boka).
Persongalleri:
5 (Mange man må like og flere som jeg vil bli bedre kjent med).
Skrivemåte:
5 (Armstrong skriver med mer dybde enn de fleste forfattere som skriver for ungdom).
Favorittkarakter:
Derek, virker som en ærlig og real fyr, har også sansen for hovedpersonen, Chloe. Hun er sterk til tross for tingenge hun gjennomgår.
Slutten:
5 (Neste bok, takk)!
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)


4 kommentarer:

 1. Jeg likte godt disse bøkene her og synes spesielt persongalleriet og de nevnte karakterene trakk opp. Nå er det noen år siden jeg leste disse og har lest mer i sjangeren siden, men tror fortsatt jeg synes denne er en av de bedre urban fantasy-bokseriene i YA-sjangeren. Je synes også at det var en enkel serie å henge med i uten at historien ble for enkel. Jeg leste den første boken i Otherworld-serien hennes og ble ikke like begeistret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det jeg sier. Det virker som om "alle" har lest denne serien allerede:)

   Og vi er visst enige om de samme synspunktene angående spenningen og skrivemåten til Kelley Armstrong. Jeg er i alle fall spent på fortsettelsen:)

   Slett
 2. Anonym16:08

  Her er noe jeg har gått glipp av! Summoning hørtes ut som en kjent tittel men jeg har ikke fått med meg denne serien. Det hørtes virkelig ut som bøker for meg så jeg takker høyt for tipset! Nå må jeg ta for meg bibliotekene og se om jeg kan finne dem noe sted :-) (Bokbudsjettet sprakk for flere måneder siden :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler på det varmeste. Håper du finner bøkene på biblioteket ellers kan du jo tipse biblioteket om å bestille triologien:)

   Slett