25. oktober 2012

Min favorittforfatter på K!


Nå er det innmari lenge siden sist jeg deltok i Anettes Boktema. Grunnen er at selv om jeg elsker mørketiden, så gjør den meg så innmari sliten. Det er ikke alle dager jeg gidder å slå på pc'n en gang og bare blir sittende i sofaen og se på tv/lese i en bok. Men siden jeg har vært stødig med å være med på favorittforfatterlisten, så vil jeg gjerne være med på den så lenge det er mulig.

Kanskje jeg rekker å skrive ferdig dette innlegget før Åndenes Makt begynner. Jeg er helt avhengig av det programmet. Syns slike fenomener er svært fascinerende. Jeg kan ikke noe for det.

Det er to forfattere på K som jeg setter enormt stor pris på og den ene av dem er min absolutte favorittforfattere av alle. Han jeg snakker om er denne karen:

 Stephen King

De fleste har vel hørt om ham, regner jeg med. Horrorkongen selv. Syns han har et treffende etternavn! Jeg er oppvokst med bøkene hans. Helt siden ungdomsskolen har jeg slukt den ene Stephen King boka etter den andre. Jeg har selvfølgelig ikke lest alle (han har skrevet svært, svært mange bøker), men har lest en god del av de. Har ikke lest noe av ham de siste to årene fordi jeg hadde lest så mye av ham at jeg trengte en liten pause. Men jeg gleder meg til å ta fatt på bøkene hans snart for nå føler jeg et lite savn. Han har en spesiell fortellermåte som jeg har forelsket meg i. Han er brutal, detaljert og går ikke rundt grøten når han skriver. Bøkene hans er gjerne absurde og er fylt av grufulle hendelser. Derfor elsker jeg bøkene hans. Jeg skjønner ikke hvor han henter inspirasjon fra. Tror ikke jeg vil vite det heller .... Uansett en forfatter som er verdt å sjekke om du liker grøss/psykologiske thrillere.

Min favorittbok av ham og en bok som er øverst på lista mi over alle bøker jeg har lest er: Pet Sematary. Den eneste boka som har gitt meg mareritt:)

Den andre favorittforfatteren min på K er:

Dean Koontz


Det er kjent at Dean Koontz og Stephen King ofte blir sammenlignet med hverandre siden de begge skriver skrekk/psykologiske thrillere. Forskjellen er vel at King er mer grafisk, direkte og detaljert enn Koontz. Selv om jeg liker King hakket bedre så er ikke Koontz så aller verst han heller. Har lest mange av bøkene hans også. Liker godt at han ofte skriver om mennesker som samarbeider med hunder i skrekkelige situasjoner. Koontz er kjent for å være dyrevenn og er svært glad i golden retrievere. Den beste boka jeg har lest av Koontz er Intensity. Den levde i hvert fall opp til tittelen. Anbefales til alle som liker en god thriller.

Dette er altså mine favorittforfattere på K. Tenkte at jeg bare måtte ha med Koontz også selv om King er den store favoritten:)

Ellers ønsker jeg dere en fin torsdagskveld videre selv om det snør som bare det.

8 kommentarer:

 1. Disse forfatterne har jeg ikke lest noe av og det er sikkert egentlig litt flaut. King burde jeg absolutt lese noe av og Koontz skal jeg sjekke ut litt nærmere. Tusen takk for tips!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales på det sterkeste. Du har gått glipp av noe der:)

   Slett
 2. Disse har jeg ikke lest noe av. Min favoritt må nok bli Kate Morton:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva? Ikke lest noe av King eller Koontz? Les, les, hva er det du venter på?:)

   Slett
 3. Jeg leste flere bøker av Stephen King for mange år siden. Veldig spennende bøker

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Meget spennende bøker. Rett og slett unike:)

   Slett
 4. Stephen King liker jeg godt, men det er en stund siden jeg leste noen av bøkene hans. Det mørke tårnet har jeg på leselisten, den ser jeg frem til å starte med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest en SK bok på en stund jeg heller, men kjenner det er på tide. Savner fortellermåten hans:)

   Slett