28. januar 2012

44 av Jools Sinclair - forfriskende sjanger for ungdom, men det kunne ha vært så mye mer!


"No, he had his back to me," I said.
"You're sure, Abby? That she was killed?"
"I'm sure," I said. "The old man too. The visions had the same feeling, the same energy. His energy."
There was no doubt in my mind. There was a killer loose in Bend.
Trenger vi flere sanser enn de vi allerede har?

Etter å ha gått under isen er Abby død i 44 minutter før hun våkner til live. Som overlevende klarer hun ikke å se farger og lever i en svart/hvit verden. Hun merker også at hun har en evne hun ikke hadde før ulykken. Etter ulykken er hun i stand til å få visjoner, men ikke hvilke som helst visjoner. Flere mord skjer i nærområdet hennes, og hun er i stand til å se hva morderen gjør med ofrene, men ikke i stand til å se selve morderen. Er det bare drømmer og noe hun innbiller seg? Eller kan hun virkelig se hva morderen gjør med de stakkars ofrene? Sammen med sin søster som drømmer om å bli en skikkelig journalist, prøver å løse saken sammen, men det kan være svært så farlig. Man vet aldri hvem morderen er!

Nok en bok jeg tilfeldig kom over med min flotte iPad (jeg er forelsket i den dingsen). Coveret var superekkelt og plottet hørtes meget interessant. Det virket som en bok som var litt annerledes enn mange paranormale bøker for ungdom og det var det også. Det var interessant med en mordsak blandet med en paranormal verden.

Selv om jeg likte plottet godt og persongalleriet (spesielt søsterene Abby og Kate som bor sammen og, er skikkelig gode venner).  Så må jeg ærlig innrømme at jeg falt ikke helt for Sinclair’s skrivemåte. Jeg likte måten hun bygde opp plottet, men syns ikke at selve skrivemåten, spesielt beskrivelsene og noen av reaksjonene ikke var helt troverdige og noen ting gikk litt for fort. 

Slutten var litt så som så, men grei nok. Det er snakk om første bok i en serie, men likevel skulle jeg ønske det var noe mer. Dessuten var det litt for lettvint å gjette seg frem til diverse hendelser i handlingen. Jeg fikk ikke noen bakoversveis. Men alt i alt er 44 en kjekk bok å kose seg med på stormfulle kvelder.

(Goodreads)

Last year after falling through the ice, seventeen-year-old Abby Craig woke up from death - but she woke into a world she barely recognizes. She can't see colors, memories have been erased, and her friends all hate her. And then there's Jesse, who she loves, but who refuses to forgive her the one mistake she made long ago.  

Just when she thinks it can't get any worse, the visions begin. In them, she sees a faceless serial killer roaming the streets. While the police believe that there have been a lot of accidents in town lately, Abby knows differently. And she soon realizes that it's up to her to find him. But to stop him, she'll have to confront more than just the killer. She'll have to face something else that was lost in those dark waters: the truth.
Originaltittel: 44 (44 #1)
Norsk tittel: Ingen norsk utgave
Forfatter(e)
: Jools Sinclair
Sjanger: Paranormal, Suspense
Målgruppe: Ungdom
Antall sider: 266
Forlag: You Come Too Publishing

Norsk Forlag: -
Utgitt:
2010
Min utgave:
2010 (iBooksapplikasjon på iPad)
Lest:
17. - 26. januar (2012)
Kilde:
Gratis nedlasting (App Store)
Plot:
5 (spennende og litt oppfriskende med en annen type sjanger for ungdom)
Tittel:
4 (44 kan være så mangt. Beskrivende tittel, men vekker ikke mye oppmerksomhet)
Omslag:
5 (ekkelt og herlig samtidig)
Baksidetekst:
4 (spennende og lovende)
Persongalleri :
5 (forfriskende karakterer)
Skrivemåte:
4 (litt for enkelt skrevet til tider, men greit nok)
Favorittkarakter:
Abby (beundrer viljestyrken hennes)
Slutten:
4 (ikke så overraskende som jeg hadde håpet den ville være)
Høydepunkt:
Synene til Abby og vennskapet mellom henne og søsteren Kate.
Lavpunkt:
Skrivemåten virket for meg litt småbarnslig og noe var veldig forutsigbart.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)

5 kommentarer:

 1. Jeg har lastet ned denne på Kindlen min, og ser frem til å lese den etterhvert. Synd den ikke nådde helt opp, da :-)

  SvarSlett
 2. Ta det med ro. Den er verdt å lese, men det er ikke helt det store. Er spent på hva du syns:)

  SvarSlett
 3. Beskrivelsen din fikk meg umiddelbart til å tenke på en anne bok jeg har hørt om(sikker mest fordi hovedpersonen har vært død); Fracture av Megan Miranda. Det høres ut som helt ok underholdning, men akkurat nå tror jeg bør prøve å lese noen av de andre bøkene jeg har på Kindlen min.. den fyller seg hurtig med bøker(men det merkes jo ikke he he :)).

  SvarSlett
 4. Hehe, ja iPad og Kindle er smarte sådan. Samlingen kan bare vokse og vokse uten at det blir liten plass i hyllene. Har ikke hørt om boka du nevnte, men skal lese litt om den, så takk for link:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er både smart og ikke fullt så smart hehe, jeg har en tendens til å glemme e-bøkene litt innimellom.

   Slett