27. oktober 2011

Boktema - Favorittboken som ble filmPå den siste torsdagen i denne måneden er temaet "Favorittboken som ble film". Hva syns du om at det ble laget film av din favorittbok? Har du sett den, og hva syns du i så fall?

Anette spør meg om hva jeg syns om at det ble laget film av min favorittbok. Min favorittbok er Pet Sematary av Stephen King. Den er grøssende god og det er den eneste boka som har gitt meg mareritt. Og jeg har sett filmen. For å være helt ærlig så var den for jævlig. Ikke skummel, men utrolid dårlig! Tror det er en av de verste filmene jeg har sett. Jeg liker noen av SK filmene (The Shining er min favorittfilm.Digger Jack Nicholsons rolle i den.) Men ikke alle bøkene til King har blitt like bra filmatisert, dessverre. Jeg hadde store forhåpninger til Pet Sematary - filmen etter å ha lest boka, og gjett om jeg ble skuffa!Boka                                                    Filmen (ble produsert i 1989)

Elendig skuespillere (de folka kan ikke kalle seg for skuespillere), elendig dialog og tvers igjennom kjedelig!
Filmen var ikke i nærheten av den ekle atmosfæren som boka hadde. Jeg ville nesten sende et brev til regissør Mary Lambert og gi henne sparken! Få henne til å finne en annen jobb. Karakterene eller atmosfæren stemte ikke med boka så jeg mistenkte henne for ikke å ha lest boka i det hele tatt.

Derfor er jeg glad det var Stanley Kubrick som regisserte The Shining. En dyktig regissør som laget en film med mange undertoner. En film jeg hele tiden oppdager noe nytt med (som jeg elsker når jeg ser filmer om igjen). Pet Semetary burde ha hatt en annen regissør eller de kunne bare la være å filmatisere den i det hele tatt!

Delta i Anettes Boktema du også!

6 kommentarer:

 1. Filmen har jeg faktisk sett engang for mange år siden(kan ikke si at den har satt spor), men jeg har fortsatt ikke lest noe av King da :lol:

  SvarSlett
 2. rufsetufsa02:24

  Hva??? Har du ikke lest noe av King?? Det må du. Bøkene hans er magiske! :) Og ja, filmen setter definitivt ingen spor...

  SvarSlett
 3. Grøss og gru, denne forfatteren tør jeg absolutt ikke lese! Men skulle gjerne gjort det, mannen min er helfrelst og det mangler ikke bøker i bokhylla. Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 4. Jeg elsker også Stephen King og har sett endel filmer av bøkene hans. Jeg er enig i at Pet Semetary er utrolig dårlig :smile: Misery er kanskje en av de bedre, og jeg husker at jeg fikk mareritt etter å ha sett Christine. (Den har jeg tatt opp fra Tv nå og skal se den en gang til :smile: )
  Creepshow er også dårlige filmer men på en sånn måte at en kan le av dem!
  Nå gleder jeg meg bare enormt til filmatiseringen av Det mørke tårn. Jeg synes de 7 bøkene er blant det aller beste Stephen King har skrevet og jeg håper sterkt at filmene blir like bra!
  Jeg skulle også ønske de kunne filmatisere Talismanen og Black House som han skrev sammen med Peter Straub.

  SvarSlett
 5. Må innrømme at jeg ikke har lest Pet Sematary enda, men har satt meg som mål å lese minst 1 bok av Stephen King i måneden til neste år, da er den en av bøkene som står på listen. Forsøker å lese de bøkene jeg ikke har lest av King enda i kronologisk rekkefølge for å kunne følge uviklingen i forfatterskapet hans. Meldte meg på samme Stephen King - Challenge som deg i år, men ligger håpløst etter skjema.

  SvarSlett
 6. rufsetufsa19:10

  Anette: Du får gjøre som mannen din og lese litt King. Du vil ikke angre :)

  Astridtherese: Ja filmen Creepshow er latterlig, men jeg liker den så godt for jeg likte den så godt i barndommen og det gjør jeg ennå. Det er jo komedie og skrekkomedier gjør godt for sjela en gang i blandt. Men filmatiseringen av Pet Sematary,,,fy! Angrer meg for at jeg så den. Skrekkelig dårlig! Jeg gleder meg også til Dark Tower filmen selv om jeg bare har lest den første i serien ennå, men likte den godt og håper jeg får tak i resten av serien en dag! :)

  Bokelskerinnen: Velkommen i klubben. Jeg ligger håpløst bak skjema i SK - challenge jeg også. Kun 4 av 12 bøker ennå...woops. Visste ikke at tiden ville gå så fort i år. Er det en godkjent unnskyldning mon tro? :) Men gled deg til Pet Sematary sier jeg bare. Den boka er sprø, men det er nok derfor jeg liker den så godt :)

  SvarSlett