13. juni 2011

Min Første Boktrailer

Jeg har i de siste årene vært veldig fascinert av boktrailere og noen er så spennende at jeg bare MÅ lese boka. Lenge har jeg vært interessert i å lage en selv. Ikke noe kompliserte greier. Tenkte jeg skulle lage en med bare tekst og musikk bare for å prøve. Jeg lurte lenge på hvilken bok jeg skulle lage trailer av og ut av det blå dukket Hold Tight (Hold Tett) av Harlan Coben opp.

Jeg leste den for noen år siden og likte den veldig, veldig godt og det var den første boka jeg fikk et slags konsept  av til å lage en helt enkel boktrailer. Så unnskyld meg at den virker veldig amatørmessig, men det var i alle fall morsomt å prøve!

Så her er den.

7 kommentarer:

 1. Kult med boktrailer. Har aldri sjekket sånne boktrailere før,men skal jammen meg begynne:)
  Ser også at du leser The Lovely Bones av Alice Sebold, leste den i fjor. Likte den godt:)
  SV;
  :) Da er denne boka perfekt, den tar for seg de tidligste sesongene :) Har jo ikke kommet gjennom hele,men boka er fra 2009:)

  SvarSlett
 2. Synes den var kjempebra, jeg :) Hvordan lager man sånt på egen hånd? Hadde vært gøy å prøve en gang

  SvarSlett
 3. rufsetufsa18:43

  Nina C: Jeg er hekta på boktrailere. Jeg kan sitte i timesvis og bare se på boktrailere. Syns det er et spennende greie. Ja, The Lovely Bones liker jeg godt så langt. Har lest litt over hundre sider og jeg er langt i fra skuffa. Jeg er veldig spent på hvordan det slutter og håper at familien finner ut hvem som står bak det hele osv. Det er jo trist lesestoff, men verdt det :)

  Bokelskerinnen: Jeg brukte et enkelt program som heter Windows Movie Maker (tror jeg det heter) også flyttet jeg det over til Windows Live Movie Maker (for youtube nekter visst å ta i mot filer fra Windows Movie Maker for det er visst noe alle har på maskinen). Også finnes det et program (som går an til å kjøpe) som heter Pinnavle Studio version 9, hvis du vil ha noe mer avansert. Jeg hadde det på min forrige maskin, men det er mange cder og det gjorde maskina fryktelig tregt så jeg har ikke innstalert det på min nye. (Har ikke tålmodighet). Windows Movie Maker gir ikke så fryktelig bra kvalitet, men greit nok. Men det går an til å legge til videosnutter, tekst, bilder, lydspor osv og hvordan man gjør det fins det en sånn hjelpbruksanvisning som du finner på menyen. Og for å overføre videoen til youtube etter at man har laget seg sin egen konto, så lagrer du snuttet på windows movie maker og lagrer det på Windows Live Maker for å laste det opp på youutube. Det er i hvert fall på den måten jeg gjorde det. Det finnes mange andre redigeringsprogramer som man kan kjøpe hvis man vil ha flere muligheter.

  Jeg vet ikke om du ble klokere, men jeg har lett for å komplisere ting enda mer når jeg skal forklare :) Men det er bare å spørre hvis du vil prøve selv :)

  SvarSlett
 4. Så flink du er, Rufsa! En skikkelig stemningsfull boktrailer :-)

  SvarSlett
 5. rufsetufsa22:42

  Takk, Silje :) Jeg var usikker på om den var stemningsfull i det hele tatt, men det er hyggelig å få det bekreftet :)

  SvarSlett
 6. Heisan. Denne var innmari fin og spennende (særlig siden jeg er stor fan av Harlan Coben). Jeg lurer fælt på hvor du fikk musikken fra?

  SvarSlett
 7. rufsetufsa13:44

  Tusen takk, Natalie! :) Musikken er Prisoner of time av Midnight Syndicate og den lastet jeg ned fra nettet :) Tror kanskje du også finner den på limewire? Er ikke sikker det er så lenge siden jeg har brukt Limewire.

  SvarSlett