16. februar 2024

Helgelektyre(630)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Remaking av Clay McLeod Chapman, A Time to Kill av John Grisham, En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou, Alien Worls av Kerby Rosanes og Rooms of Wonder av Johanna Basford,   er fra egen boksamling
 
 


 
The Remaking - Clay McLeod Chapman

Min egen stemme - Britney Spears

A Time to Kill - John Grisham


Onsdag leste jeg ut denne:


 
Det spøker på fjellet - Sidsel Jøranlid
 
Det spøker på fjellet av Sidsel Jøranlid. Horror for barn utgitt i 2023.

Søskenparet Simon og Sanne tilbringer påska sammen med foreldrene i en hytte på fjellet. De har arvet den av en onkel som bare skal ha forsvunnet. Da de ankommer stedet, virker alt annerledes og mørkt. Nesten ensomt. Til og med fjellstua er mørk, helt til moren deres oppdager at det lyser i et av vinduene, men likevel virker det ikke som det er noen der, noe som er rart. Simon liker seg ikke på hytta da det ofte gir ham en uhyggelig følelse. Under oppholdet møter de et annet søskenpar, som er noe annerledes enn dem. De er tynnere kledd, har ikke mobiltelefon, og det virker som de skjuler noe. Vil Simon oppfatte hva som skjer før det er for sent?

 
I natt leste jeg ut denne:

Jakten - Bernard Minier
 
 Jakten av Bernard Minier. Krim utgitt på norsk i 2023.

Den sjuende boka i Martin Servaz serien. Den ene mørke boka etter den andre. Denne gang er det om en ung mann som blir påkjørt da han rømmer ut av skogen. Det virker som om han prøver å løpe fra noen, som om han er jaget. Sjåføren kan se redselen til den unge mannen. Det underlige er at mannen som ble påkjørt, har på seg et dyrehodet og på brystet er ordet Rettferdighet risset inn i huden. Hva er det han er blitt utsatt for, og er det flere ofre? I bakgrunnen leser man også om Frankrike som er i opprør på grunn av pandemien og fortvilte folk som er redde for å miste jobbene sine da det trues med nedstengning.


I helga skal jeg lese videre i en bok og begynne på to nye:


The Remaking av Clay McLeod Chapman. Horror utgitt i 2019.

Det lages en horrorfilm som er basert på en fiktiv vandrehistorie om en mor og datter som bodde i skogen, og som holdt til for seg selv. Noe skjer, slik at de blir beskyldt for å være hekser. Innbyggerne tar hevn ved å brenne dem levende. Senere møter man en  mann som er besatt av denne vandrehistorien og er fast bestemt på å lage en film basert på denne moren og datteren i skogen. Amber får en hovedrolle om denne Jessica, som er dattera til Ella Louise som bodde i skogen. Noe skal ha skjedd under filminnspillingen, som skal ha skremt henne skikkelig. Tjuefire år senere får hun vite at det skal lages en nyversjon av denne filmen, og hun håper at det ikke vil gå som sist gang.


Min egen stemme av Britney Spears. Biografi utgitt på norsk i 2023.

Har ikke begynt på den ennå, så kan ikke skrive så mye om den, for liker å bli bedre kjent med bøkene først. Men skal bli interesssant å se fra hennes perspektiv av ting som skjedde i livet hennes. Hun er bare et par år eldre enn meg, og det gjør det ekstra spennende å lese om noen fra sin egen målgruppe, og som man kjenner godt til.


A Time to Kill av John Grisham. Advokatthriller utgitt i 1989.

Nok en bok jeg ikke har begynt på og som jeg ikke vil si noe om ennå. Så har ikke så mye å komme med i dette innlegget. Det eneste jeg vet at det er første bok i Jake Brigance trilogien. Det er første gang jeg leser en bokav ham som er tilknyttet en serie, da de to andre bøkene jeg har lest av ham har vært enkeltstående, så vidt jeg vet. Men tror det er en slags hevnebok. Om en datter som blir utsatt for noe og faren hennes bestemmer seg for å ta hevn. Mer enn det vet jeg ikke. Liker ikke å vite så mye om en bok før jeg begynner å lese dem.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivet er fra denne boka:


 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)


Motivet er fra denne boka:

 
Alien Worlds - Kerby Rosanes
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford


God helg.

 

Ukas låt: Heart Failure - Sixx:A.M.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar