2. november 2023

Bøker jeg skal lese i november

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Apartment av S.L. Grey og The Sun Down Motel av Simone St. James, er fra egen boksamling
 
 


 
The Apartment - S.L Grey

Natten reiser alene - Ørjan N. Karlsson

Patrioter - Ingar Johnsrud

Den stille leieboeren - Clémence Michallon

The Sun Down Motel - Simone St. James

Skygger - Sara Strömberg


Selv om Halloween er over, trenger man ikke å avslutte moroa selv om andre gjør det. Selv lar jeg Halloween vare fra august til 1.Januar. Noe jeg har gjort de siste årene. Leser jo horror året rundt, men ekstra av det det siste havlåret. Det passer jo fint i mørketiden og mens det er kjølig. Leser en del horror i sommermånedene også, men det blir bare ikke helt det samme. Så i november blir det litt mer horror og andre sjangere.


The Apartment: S.L. Grey er to forfattere: Sarah Lotz og Louis Greenberg. Har lest flere bøker som er skrevet av to forfattere, så det er ikke første gang. Boka er markert som både horror og thriller. Usikker på hva som er rett, eller om det er en slags blanding. Ble nysgjerrig på grunn av konseptet.

 

(Fra Goodreads):

Mark and Steph live an idyllic life with their young daughter in sunny Cape Town until one day when three men in masks violently break in. Traumatized but physically unharmed, Mark and Steph are unable to return to normal and are living in constant fear. When a friend suggests they take a restorative vacation abroad via a popular house-swapping website, it sounds like the perfect plan. They find a nice artistic couple with a charming apartment in Paris who would love to come to Cape Town. How could Mark and Steph resist the idyllic, light-strewn pictures, and the promise of a romantic getaway? But once they arrive in Paris, they quickly realize that nothing is as advertised. As their perfect holiday takes a deadly turn, the cracks in their relationship grow ever wider and dark secrets from Mark’s past begin to emerge.

Deftly alternating between two complex and compelling narrators, The Apartment is a terrifying tour de force of horror, of psychological thrills, and of chilling suspense.

 

Natten reiser alene: Det er bok nummer to om Jako Weber. Jeg leste Det siste stykket hjem i fjor. Ble ingen blodfan, men likte det hverdagslige språket. Ikke all krim trenger å overdramatiseres.

 

(Fra forlagets nettside):

En fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på kartet. Nysgjerrig bestemmer han seg for å undersøke stedet, men da han nærmer seg hytta, kommer en skikkelse mot ham; en mann uten ansikt.
I en privat havn på naturperlen Kjerringøy ved Bodø isbader Tuva Mjelde og to venninner. Brått blir den ene venninnen sittende fast i noe under vann. I siste liten klarer Tuva å få trukket henne løs, men noe annet følger med til overflaten: det ille tilredte liket av en mann. Omtrent samtidig med det uhyggelig funnet på Kjerringøy blir den unge Veronika Paulsen funnet død i en liten og stusslig leilighet i Bodø. Et tragisk selvmord eller et iscenesatt drap?
Snart skal sjefetterforsker Jakob Weber og tidligere Kripos-etterforsker Noora Yun Sande stå ansikt til ansikt med en ondskap de aldri har opplevd maken til.
I Kjerringøys vakre villmark skjuler det seg et mørkets hjerte. Jakob er sikker på én ting: Om ikke politiet finner og stopper morderen, vil vedkommende drepe igjen.

 

Patrioter: Har bare lest en bok av forfatteren tidligere og det var Gudmoren. Ble ikke overbegeistret, men vil lese mer for å se om det er et forfatterskap for meg eller ikke. Man må prøve seg frem av og til.

 

(Fra forlagets nettside):

Det beste angrep er et som ingen vet har funnet sted

En kvinne holdes som gissel. En av verdens dødeligste gifter er blitt produsert av terrorister. Det er kort tid til stortingsvalget, og nasjonen er truet.

Martin Tong er en av politiets mest erfarne terroretterforskere, men ødelagt av grusomhetene han har vært vitne til. Livet i PSTs terrorenhet har han lagt bak seg.

Jens Meidell, alenefar og sønn av en tidligere Arbeiderpartileder, har sin egen hemmelighet å vokte. Likevel sier han ja når partiets nye stjerneskudd, Christina Nielsen, vil ha ham med på laget. Han er imidlertid ikke forberedt når kampen om posisjonene blir rå og skitne.

Snart krysses Martins og Jens' veier. Demokratiet er under press fra både utsiden og innsiden. Hvilken pris er de villig til å betale for å redde det?

 

Den stille leieboeren: En bok jeg har sett litt overalt i det siste, spesielt i sosiale medier. Jo mer oppmerksomhet en bok får, jo mer skeptisk blir jeg. Så usikker på hvor godt jeg vil like denne. Selv om jeg er skeptisk, virker handlingen temmelig interessant.

 

(Fra forlagets nettside):

Aidan er en stødig og tiltrekkende far og enkemann som bortfører og dreper kvinner. Bortsett fra Rachel, som han har holdt fanget i et skjul i hagen i fem år. Når huset må selges, vet Rachel at den eneste måten å redde livet er å overbevise Aidan om at han kan ta henne med seg videre til den nye boligen. Det gjør han, og presenterer henne for datteren Cecilia som en fåmælt, perifer bekjent som stort sett holder seg på rommet. Det siste stemmer, Rachel er stort sett lenket fast og vet at det minste provokasjon eller feilgrep kan koste henne alt. Hun vet også at hun kanskje er den eneste som kan stoppe Aidan fra å drepe igjen.

Den stille leieboeren er en smart, uhyggelig og knallsterk psykologisk krim om en nesten lydløs, men dirrende intens kamp på liv og død. 

 

The Sun Down Motel: Leste Silence for the Dead av henne tidligere i år som jeg likte godt. Likte spesielt godt språket hennes som var svært beskrivende og nesten lyrisk uten å overdrive.

 

(Fra Goodreads):

The secrets lurking in a rundown roadside motel ensnare a young woman, just as they did her aunt thirty-five years before, in this new atmospheric suspense novel from the national bestselling and award-winning author of The Broken Girls.

Upstate NY, 1982. Every small town like Fell, New York, has a place like the Sun Down Motel. Some customers are from out of town, passing through on their way to someplace better. Some are locals, trying to hide their secrets. Viv Delaney works as the night clerk to pay for her move to New York City. But something isn't right at the Sun Down, and before long she's determined to uncover all of the secrets hidden…

 

Skygger. Sier ikke nei til krim blandet med litt uhygge, noe denne boka virker å ha, men får se da. Ukjent forfatterskap for min del inntil nå.

 

(Fra forlagets nettside):

 

Snikende uhygge fra de dype svenske skoger.

Høsten river i Åre. Til tross for at turistene fortsatt glitrer på luksusrestaurantene, har lokalbefolkningen begynt å planlegge for jakten og mørket …

 

Dette er da uvalget for november. Noen gamle kjente og noen fremmede. Kjekt å ha noe bryne seg på av og til. Som vanlig kommer jeg til å smette inn andre bøker underveis i løpet av november. Liker å ha noe planlagt, og noe spontant.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar